Cabaret

Αρχείο Παίχτηκε από 03/02/2018 έως 01/04/2018
στο Παλλάς
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθέτης: Σωτήρης Χατζάκης
Σκηνογραφία: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Χορογραφία: Δημήτρης Παπάζογλου
Ερμηνεύουν: αλφαβητικά: Κατερίνα Διδασκάλου, Ευθύμης Ζησάκης, Δήμητρα Λημνιού, Βασίλης Μπισμπίκης, Τάσος Νούσιας. Μαζί τους οι, Δημήτρης Γαλάνης, Έλενα Μεντζέλου, Ελευθερία Παρασκευά και 12μελής θίασος. Στον ρόλο του Κομπέρ ο Τάκης Ζαχαράτος & Σάλλυ Μπόουλς η Τάμτα.
Παίζουν μουσική: Συμμετέχει 10μελής ζωντανή ορχήστρα υπό την Διεύθυνση του Αλέξιου Πρίφτη

Περιγραφή

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ Cabaret που σφράγισε την ιστορία των μιούζικαλ, όχι μόνο στο χώρο του θεάτρου αλλά και του σινεμά ανεβαίνει από 03.02.2018 στο Παλλάς σε παραγωγή Θεατρικών Σκηνών.

Περισσότερα

Η κινηματογραφική μεταφορά του από τον Μπομπ Φος το 1972, με τη Λάιζα Μινέλλι στον πρωταγωνιστικό ρόλο, απέσπασε 8 χρυσά αγαλματίδια κι έκανε το Cabaret πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο.

To Cabaret θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, χορογραφίες Δημήτρη Παπάζογλου και σε πρωτότυπους στίχους της Αφροδίτη Μάνου σε μια υπερπαραγωγή ενάντια σε συμβάσεις, γεμάτη σαγήνη, έρωτα, εκκεντρικότητα, χορό και πολλή μουσική!

Στο ρόλο του Κομπέρ ο Τάκης Ζαχαράτος & Σάλι Μπόουλς η Τάμτα.

Χώρος ονείρου ή εφιάλτη, εικόνα παρακμής ή διέξοδος, τόπος αμφισβήτησης ή διασκέδασης το Cabaret θα μείνει ριζωμένο για πάντα στη μνήμη των Θεατών.

Βερολίνο, 1930. Στη σκιά του ναζισμού ένα υπόγειο Καμπαρέ κινείται στους ρυθμούς της νύχτας. Όλα τα πρόσωπα του έργου ζουν την προσωπική τους ιστορία, συνδεδεμένη με την ιστορία της εποχής. Στο κέντρο της πλοκής, η ιστορία της νεαρής performer Σάλι Μπόουλς, που εμπλέκεται συναισθηματικά μ’ έναν Αμερικανό συγγραφέα, τον Κλίφορντ Μπράντσο.

Σε παράλληλο επίπεδο κινείται η σχέση ενός ζευγαριού, της Φροιλάιν Σνάιντερ με τον Χερ Σουλτζ. Πάνω σε όλους αυτούς και στην ιστορία της εποχής  που σηματοδοτεί την παρακμή της Δημοκρατίας στη Βαϊμάρη πέφτει η σχολιαστική ματιά του Κομπέρ, ενός πληθωρικού παρουσιαστή με σαρδόνιο χιούμορ.

Στίχοι: Αφροδίτη Μάνου
Διεύθυνση Ορχήστρας - Ενορχήστρωση: Αλέξιος Πρίφτης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δήμητρα Καρακωνσταντή
Διεύθυνση Επικοινωνίας: Μαργαρίτα Δρούτσα

Βίντεο

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φοβερό το ζεύγος Διδασκάλου- Νούσιας! Δεν έχω λόγια! Ο Ζησάκης ήταν ο πιο πειστικός Κλιφ των τελευταίων χρόνων και η υπόλοιπη διανομή αξιοπρεπής. Δεν υπήρχε η ατμόσφαιρα και ο αισθησιασμός που περιμένουμε από ένα καμπαρέ όμως και ο χορός δεν είχε ένταση. Ίσως το μεγάλο θέατρο να μην βοηθάει.

  2. Ίσως μια από τις πιο απαράδεκτες θεατρικές παραστάσεις που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Έφυγα έπειτα από 45 λεπτά υπερβολικής βαρεμάρας από τις ηλιθιότητες που έβλεπα και άκουγα. Θεατρικά σκηνικά καλά, χορευτικά μέτρια, διάλογοι πανάθλιοι, έξυπνες ατάκες μηδέν, ενδιαφέρον για να δεις τι θα γίνει παρακάτω μείον του μηδενός.