Αγαμέμνονας

Κείμενο: Μια συρραφή πάνω στον Αγαμέμνονα του Αισχύλου και την Ιφιγένεια του Ευριπίδη
Συγγραφέας: Αισχύλος/Ευριπίδης
Μετάφραση: Κ.Χ Μύρης
Σκηνοθέτης: Κωνσταντίνος Χατζής
Σκηνογραφία: Γιώργος Μπούνιας
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Χατζής
Μουσική: Γιώργος Κουμεντάκης
Ερμηνεύουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Γιώργος Παπαπαύλου
Παίζουν μουσική: Διονύσης Βερβιτσιώτης (Βιολί)

Περιγραφή

Η παράσταση "Αγαμέμνονας" των Κωνσταντίνου Χατζή και Γιώργου Κουμεντάκη, με τη Λήδα Πρωτοψάλτη και τον Γιώργο Παπαπαύλου επί σκηνής, η οποία παρουσιάστηκε για 4 μόνο sold out βραδιές στη σκηνή της Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης, επιστρέφει από τις αρχές Ιανουαρίου, αυτή τη φορά στο  "Θησείον - ένα θέατρο για τις τέχνες", κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Μια συμπαραγωγή του Θεάτρου Τέχνης με την ομάδα Χρώμα και το Θέατρο Θησείον. Η ημερομηνία της πρεμιέρας θα ανακοινωθεί.

Περισσότερα

Κωνσταντίνος Χατζής - Γιώργος Κουμεντάκης

Μια συρραφή πάνω στον Αγαμέμνονα του Αισχύλου και την Ιφιγένεια του Ευριπίδη. Μια μουσική δωματίου, που μέσα από τρείς φωνές, δυο ηθοποιούς και έναν μουσικό (βιολί) ακολουθούμε την πορεία προς τον πόλεμο της Τροίας την πορεία του Αγαμέμνονα, την αφορμή του πολέμου, την θυσία της κόρης του, τον ίδιο τον πόλεμο, την επιστροφή του στο Άργος και τον φόνο/τιμωρία από την γυναίκα του. Αφορμή είναι ο πόλεμος και η φύση αυτού. Τα αίτια, τα γιατί, μέσα από τον "λόγο" των δυο τραγικών ποιητών.

Κίνηση: Χριστιάνα Φελούκα
Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Φούτσιας
Βοηθός Σκηνογράφου: Βίκυ Σωτηροπούλου
Φωτογραφίες: Χάρης Γερμανίδης

Μια συμπαραγωγή του Θεάτρου Τέχνης με την ομάδα Χρώμα και το Θέατρο Θησείον

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ενφιαφερουσα παράσταση. Ο κος Βερβιτσιωτης μαγεύει με το βιολί του .Η σκηνοθεσία λιτή για να δώσει έμφαση στο πάντρεμα βιολιου, αφήγησης και πολλαπλης ερμηνείας από Παπαπαύλου ο οποίος ήταν καταπληκτικός στο ρόλο της Κλυταιμνήστρας .

 2. Υπέροχη παράσταση, λιτή και ισχυρή στα μηνύματά της. Η ιδέα της σύνθεσης πρωτότυπη και επιτυχημένη. Η κυρία Πρωτοψάλτη με μια αφήγηση που μετέφερε εικόνες ζωηρές και συναισθήματα και ο κύριος Παπαπαύλου που ερμήνευε καταπληκτικά τα πρόσωπα και "σωματοποιούσε" τους χαρακτήρες άριστα στις δεδομένες χρονικές στιγμές. Αμεσότητα και ταλέντο. Ωραία μουσική επιλογή. Το τελικό αποτέλεσμα άρτιο.

 3. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.
  Η ΛΗΔΑ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ ΥΠΕΡΟΧΗ
  Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ ΑΠΙΘΑΝΟΣ......
  Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ......
  ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ Κ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΖΗΣΗ (ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ).

 4. Μου Παραχωρήθηκε η πρόσκληση απο τον κο Ματθαίο Κατσάρη. Ωστόσο η παράσταση ηταν στις 19:00 κι όχι στις 21:15 όπως ελεγε η πρόσκληση. Πρόκειται στην ουσία για αναλογιο όπου η κα Πρωτοψάλτη διαβαζει τη σύντομη συρραφή της Ιφιγένειας εν Αυλίδι και του Αγαμέμνονα κι ο κος Παπαπαύλου ερμηνεύει τους εμπλεκόμενος ήρωες. Είναι και οι δύο πολυ καλοί όπως εξαιρετική ειναι και η ζωντανή μουσική επένδυση με το βιολί.

 5. Πρώτα απ'όλα η παράσταση είναι στις 19:00 και όχι 21:15 οπότε μην μπερδευτείτε και τη χάσετε λόγω λάθους στην ώρα. Τώρα όσον αφορά την παράσταση περισσότερο είναι ένα θεατρικό αναλόγιο με ωραίο κείμενο και μουσική. Αν και η καλλιτεχνική αξία της κας Πρωτοψάλτη είναι αδιαμφισβήτητη εδώ απλά στέκεται στη "δόξα" της χωρίς να καταβάλλει ιδιαίτερη προσπάθεια αν και μόνο η παρουσία της είναι αρκετή. Αυτός που είναι εξαιρετικός και κάνει τη διαφορά είναι ο κος Παπαπαύλου. Ευχαριστώ θεατρομάνια.