Το Αμάρτημα της μητρός μου

Αρχείο Παίχτηκε από 24/01/2018 έως 30/01/2018
στο Σταθμός
Διάρκεια: 60'
Συγγραφέας: Γεώργιος Βιζυηνός
Σκηνοθέτης: Γιώργος Νανούρης
Ερμηνεύουν: οι σπουδαστές: Μαρία Αθητάκη, Μοσχούλα Ατσιδάφτη, Ευφροσύνη Βαλταδώρου, Ξένια Βερβέρογλου, Ευαγγελία Βουκάντση, Ελένη Γεωργίου, Αλέξανδρος Δαβιλάς,Τίφανη Δανιήλ, Κασσιανή Ζυγούρα, Μάνος Κατριαδάκης, Παναγιώτης Κούλης, Γεωργία Κούτση, Δήμητρα Μπαντή, Σταύρος Μπαρίκος, Λοΐζος Παπαγεωργίου, Βασιλική Παππά, Σοφία Σπύρου, Εύα Σταυρογιάννη, Βασίλης Τριχάς, Κωνσταντίνος Τσουμπάρης, Αλεξάνδρα Χρυσομαλλίδη

Περιγραφή

Το έργο αναφέρεται στις απελπισμένες προσπάθειες της χήρας μητέρας του συγγραφέα να σώσει την άρρωστη κόρη της, η οποία τελικά πέθανε, και στην υιοθεσία διαδοχικά δύο άλλων κοριτσιών. Όλες αυτές οι προσπάθειες απέρρεαν από τις ενοχές που τη βασάνιζαν γιατί η μητέρα του έκρυβε ένα μεγάλο μυστικό...

Περισσότερα

Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ τιμώντας τον αξέχαστο θεατράνθρωπο Βασίλη Διαμαντόπουλο ορίζει τη χρονική περίοδο μεταξύ 5 Μαΐου 2017 και 5 Μαΐου 2018 ως Έτος Μνήμης για τον αείμνηστο ιδρυτή της.

Ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα της ελληνικής πεζογραφίας μεταφέρεται στη σκηνή από τους σπουδαστές της Σχολής.

Επηρεασμένο από τα λογοτεχνικά ρεύματα της Δυτικής Ευρώπης, είναι το πρώτο νεοελληνικό διήγημα που αναφέρεται στο ψυχικό μαρτύριο και τη βαριά συνείδηση, διεισδύοντας σε βάθος στην ανθρώπινη ψυχή.

Ο Γεώργιος Βιζυηνός μεταφέρει στις αφηγήσεις του τις εμπειρίες των παιδικών του χρόνων, εμπλουτισμένες με τους λαϊκούς θρύλους και τις αφελείς δεισιδαιμονίες του θρακιώτικου χωριού του. Χρησιμοποιώντας πότε το όνειρο, πότε τις παραισθήσεις και καταφεύγοντας συχνά στο απρόοπτο, εισδύει σε βάθος στα ψυχικά κίνητρα των πρωταγωνιστών.

Συγγραφέας: Γεώργιος Βιζυηνός
Διδασκαλία/Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μια πολύ ωραία απόδοση του διηγήματος του Βιζυηνού! Η ατμοσφαιρική και ευρηματική σκηνοθεσία του κ. Νανούρη, που χρησιμοποιεί πολύ εύστοχα το φωτισμό, τη μουσική και την κίνηση δίνει ένα γοτευτικό και καθηλωτικό αποτέλεσμα. Σε αυτό φυσικά συντελούν και οι ερμηνείες του συνόλου των νέων ηθοποιών. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση!

 2. Αξιόλογη παράσταση!
  Ευρηματική σκηνοθεσία,πολύ καλές ερμηνείες.
  Η πολύ πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα σκηνοθετική προσέγγιση έδωσε τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να συμμετέχουν ισότιμα στην αφήγηση του έργου.
  Πολλά συγχαρητήρια!
  Θεατρομάνια,ευχαριστούμε για άλλη μια φορά!

 3. Πρόκειται για ένα αριστούργημα της ελληνικής λογοτεχνίας, το οποίο αποδόθηκε εξαιρετικά από τους ταλαντούχους σπουδαστές της σχολής!!! Η πολύ πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα σκηνοθετική προσέγγιση έδωσε τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να συμμετέχουν ισότιμα στην αφήγηση του έργου. Οι πολύ ταλαντούχοι νέοι ηθοποιοί κατάφεραν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού και ανέδειξαν την ιδιαίτερη αξία και τον γλωσσικό πλούτο του έργου του Βιζυηνού. Συγχαρητήρια σε όλους!!! Ευχαριστούμε πολύ Θεατρομανία!!!