496

Τζάσμιν

Συγγραφέας: Γούντυ Άλλεν
Διασκευή: Ελένη Ράντου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου
Σκηνοθέτης: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά: Μαγιού Τρικεριώτη
Κοστούμια: Κική  Γραμματικοπούλου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική: Ιάκωβος Δρόσος (επιμέλεια)
Ερμηνεύουν: Ελένη Ράντου, Μάξιμος Μουμούρης, Παντελής Δεντάκης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Κώστας Κορωναίος, Ορέστης Καρύδας και Δημήτρης Καπετανάκος

Περιγραφή

Στο Θέατρο Διάνα ξεκίνησαν ήδη οι πρόβες για το ανέβασμα της “ΤΖΑΣΜΙΝ”,  της θεατρικής εκδοχής του οσκαρικού αριστουργήματος  του Γούντυ Άλλεν “BLUE JASMINE”, σε  σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.

Περισσότερα

Η Ελένη Ράντου, που ήθελε χρόνια να μεταφέρει στη σκηνή αυτό το τόσο σημαντικό σύγχρονο έργο, πήρε την έγκριση του ίδιου του Γούντυ Άλλεν για τη θεατρική της διασκευή, δίνοντας  για πρώτη φορά την ευκαιρία στη μεταφορά της περίφημης Blue Jasmine στο θέατρο.

Η υπόθεση αφορά σε μια πλούσια χρεωκοπημένη Νεοϋορκέζα, τη Τζάσμιν (Ελένη Ράντου), η οποία μετά τη διάλυση του γάμου της και την οικονομική καταστροφή του άντρα της Αλ (Μάξιμος Μουμούρης) προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της από την αρχή. Αναγκάζεται, άφραγκη πλέον, να μετακομίσει στην αδερφή της Τζίντζερ (Γαλήνη Χατζηπασχάλη) σε μια λαϊκή συνοικία του Σαν Φρανσίσκο, τη στιγμή που  η αδερφή της ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Τσίλυ (Παντελή Δεντάκη). Η απέχθεια   της Τζάσμιν προς τον Τσίλυ είναι κεραυνοβόλα και οι συγκρούσεις ανάμεσά τους πυροδοτούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Στην προσπάθεια της Τζάσμιν να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της, σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον, το παρελθόν  στοιχειώνει το παρόν με απρόβλεπτες συνέπειες.

Το σενάριο του Γούντυ Άλλεν στηριγμένο σε μια άλλη εκδοχή του Λεωφορείο ο Πόθος, περιγράφει με μοναδικά κωμικοτραγικό τρόπο το οδοιπορικό της πτώσης και την τραυματική εμπειρία της απώλειας, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια.

Τη θεατρική απόδοση  έχει κάνει η Ελένη Ράντου σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Χατζηνικολάου και η πρεμιέρα στο Θέατρο Διάνα αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον.

Βοηθός σκηνογράφου  Δήμητρα Χίου
Βοηθός ενδυματολόγου:  Κρυσταλία Λιονάκη
Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα
Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Διάνα

Ιπποκράτους 7, Αθήνα
Τηλ: 210 3626596

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Πληροφορίες: 210 3626596
Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theatre/diana/jasmine/

Πρεμιέρα: 01/11

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ 19:30
Π 20:00
Π 21:00
Σ 21:00
Κ 19:00