Είμαι

Αρχείο Παίχτηκε από 05/12/2018 έως 26/12/2018
στο Σταθμός

2ος χρόνος παραστάσεων
Διάρκεια: 100'
Κείμενο: Ζαχαρίας Καρούνης
Σκηνοθέτης: Χρήστος Δήμας
Σκηνογραφία: Άγγελος Μέντης
Κοστούμια: :Άγγελος Μέντης
Ερμηνεύουν: Ζαχαρίας Καρούνης
Τραγουδούν: Ζαχαρίας Καρούνης
Παίζουν μουσική: Πιάνο:  Νίκος Βελώνιας, Γκάιντα - Κλαρίνο - Καβάλ: Δημήτρης Μπρέντας, Κόντρα Μπάσσο: Θοδωρής Κουέλης, Κρουστά: Κωνσταντίνος Καλατζής

Περιγραφή

Το «ΕΙΜΑΙ» του Ζαχαρία Καρούνη σε σκηνοθεσία του Χρήστου Δήμα, μετά τις  sold out παραστάσεις την άνοιξη  και την ενθουσιώδη υποδοχή από ΜΜΕ και θεατές, επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Σταθμός

Περισσότερα

Μία πρωτοποριακή μουσικό – θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα

Ο Ζαχαρίας Καρούνης μετά τη μεγάλη θεατρική επιτυχία που γνώρισε η «Φιλιώ Χαϊδεμένου» με πρωταγωνίστρια τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη, στην οποία είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια, τώρα μας προτείνει την μουσική παράσταση «ΕΙΜΑΙ».

Το «ΕΙΜΑΙ» είναι το ριζικό του καθένα από εμάς ξεχωριστά, είναι όσα ζήσαμε και ίσως μας λείπουν, είναι αυτά που μας διηγήθηκε η γιαγιά μας και τα ξεχάσαμε.

Ο ουρανός, η θάλασσα, το βουνό, η γη, τα πουλιά, το μανιάτικο μοιρολόι, τα παραμύθια, η μάνα, το τραγούδι, τα πανηγύρια, οι ψαλμοί, το παιχνίδι και μετέπειτα η πόλη, η μοναξιά, οι συνεργασίες, οι σχέσεις που χάνονται, η αγάπη, όλα αυτά που είμαστε που φέρουμε σαν εμπειρίες, αυτά τα στοιχεία συνιστούν το  «ΕΙΜΑΙ» , αυτά τα στοιχεία συνόδευσαν και το Ζαχαρία Καρούνη στην μέχρι τώρα πορεία του.

Ο Χρήστος Δήμας με την ιδιαίτερη σκηνοθετική και κινηματογραφική του ματιά, πότε εξαϋλώνει τις μορφές και πότε τις φέρνει πρόσωπο με πρόσωπο με τον ερμηνευτή να του ψιθυρίσουν τα αρχέγονα μυστικά τους, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ονείρου, μνήμης και πραγματικότητας.

Στο «ΕΙΜΑΙ» θα παρακολουθήσουμε το Ζαχαρία Καρούνη να μας αφηγείται και να μας τραγουδάει με τον μοναδικό του τρόπο τραγούδια της παράδοσης έτσι όπως του τα δίδαξε η δασκάλα του Δόμνα Σαμίου, τραγούδια μεγάλων συνθετών όπως του Σταύρου Ξαρχάκου με τον οποίο έχει στενή συνεργασία τα τελευταία χρόνια, αλλά και τραγούδια από τα βαλκάνια και από την τελευταία του δισκογραφική δουλειά σε μουσική δική του με τίτλο «Αποστολή».

Τέσσερις σολίστες μουσικοί καταθέτουν το μουσικό τους κόσμο στο τελετουργικό του «ΕΙΜΑΙ» και συμβάλλουν καταλυτικά στην απόδοση των κειμένων και των τραγουδιών.

Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας διαφορετικής μουσικής παράστασης για το κοινό κάθε ηλικίας που θα καταφέρει να αφυπνιστεί, να ενώσει την απόλαυση με την μουσική, τη σκέψη με τις εμπειρίες και να δει κομμάτια από την ζωή, την καθημερινότητά του, τα όνειρά του και δρόμους που θέλει να ακολουθήσει..

Η Παράσταση " ΕΙΜΑΙ " πήρε τον τίτλο της από την ποιητική συλλογή του Γιάννη Μ. Καρούνη που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Οδός Πανός.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Τραγούδι - καλλιτεχνική επιμέλεια: Ζαχαρίας Καρούνης
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
3D composition: Κωνσταντίνος Γαρίνης
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλλα Χαριτοπούλου
Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Σπανός
Σχεδιασμός αφίσας: Πάνος Παπαϊωάννου
Οργάνωση - Παραγωγή: Τέχνης Πολιτεία

Official Facebook Page Ζαχαρίας Καρούνης: https://www.facebook.com/zaharias.karounisa/

Βίντεο

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Υπέροχη μουσική παράσταση!
  Ο κος Καρούνης έχει καταπληκτική φωνή, και ερμηνεύει τα τραγούδια βάζοντας ψυχή, αγάπη και δύναμη!
  Ερμήνευσε γνωστά τραγούδια συστήνοντας μας τον εαυτό του και αφηγούμενος κάποιες παιδικές και εφηβικές του μνήμες.....
  Δεν κατάλαβα πως πέρασαν 110 λεπτά.
  Μου έκανε μεγάλη εντύπωση που αρκετοί πολύ γνωστοί καλλιτέχνες είχαν έρθει να παρακολουθήσουν την παράσταση ....και δεν ήταν πρεμιέρα.
  Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα στους εξαιρετικούς μουσικούς και τον κο Καρούνη που μας χάρισαν ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι!!