Έντεκα Άγνωστα Μονόπρακτα

Αρχείο Παίχτηκε από 29/09/2017 έως 01/10/2017
στο Από Μηχανής

Σχετικά

Το Θέατρο Από Μηχανής με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Δημήτρη Μυλωνά, θα φιλοξενήσει από τις 29/09 εώς την 01/10/2017 το θεατρικό φεστιβάλ, με Έντεκα Άγνωστα Μονόπρακτα των συγγραφέων του 1ουStudio Συγγραφής του Εθνικού.

Με αφορμή μία ιδέα της Βάνας Πεφάνη και του Αναστάση Πινακουλάκη, σας παρουσιάζουμε τη νέα συγκομιδή της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, σε μία προσπάθεια επικοινωνίας των συγγραφέων με την θεατρική πρακτική.

 • Υπεύθυνος διοργάνωσης: Πινακουλάκης Αναστάσης
 • Logo: Patroklos Skafidas

 

Ο σκοπός του φεστιβάλ Έντεκα Άγνωστα Μονόπρακτα

– να συστήσει στο θεατρόφιλο κοινό νέους θεατρικούς συγγραφείς

– να αναδείξει ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα δείγματα της σύγχρονης εγχώριας δραματουργίας

– να λειτουργήσει ως γέφυρα ανάμεσα στους συγγραφείς και τους υπόλοιπους επαγγελματίες του θεάτρου (σκηνοθέτες, παραγωγούς κ.α.)

– και τελικά να βοηθήσει στην προαγωγή του νέου ελληνικού έργου

Η παρουσίαση των θεατρικών έργων θα γίνει σε μορφή αναλογίου και την ευθύνη κάθε παρουσίασης θα φέρει ο εκάστοτε συγγραφέας.

Λίγα λόγια για τα Έντεκα Άγνωστα Μονόπρακτα

 • Δαμιανός Αγραβαράς – Heaven

Περίληψη: Ένα ζευγάρι θα ζήσει τον δικό του εφιάλτη στην προσπάθειά του ν’ αγγίξει το όνειρο, να δει τον παράδεισο. Αλλά μήπως εκεί που τελειώνει ο παράδεισος του ενός ξεκινά η κόλαση του άλλου;

 • Σοφία Βασιλαντωνάκη – α-νεφελες

Περίληψη: Ένας και Μία αγαπιούνται και μοιράζονται μια ανέφελη ζωή χωρίς προβλήματα, χωρίς καθημερινότητα. Τα σύννεφα θα εμφανιστούν όταν η τέλεια ζωή δεν είναι αρκετή για έναν από τους δύο.

 • Γρηγόρης Δροσίδης – Μπούκα Μάλεβιτς

Περίληψη: Μια φαινομενικά αποτυχημένη διάρρηξη αποκτά άλλη διάσταση μετά την ανακάλυψη ενός ασυνήθιστου πίνακα. Τα πράγματα περιπλέκονται με την εμφάνιση του ιδιοκτήτη του σπιτιού και ο πίνακας μετατρέπεται σε μήλο της Έριδος, με διαφορετική αξία για κάθε διεκδικητή

 • Γεωργία Κούρτη – September

Περίληψη: Η Βάλια στα δεκαέξι, εκείνος στα σαράντα. Εκείνη μαθήτρια, εκείνος καθηγητής της στα Μαθηματικά. Θα την ακολουθεί για πάντα. Μπορεί ο απόλυτος κι άνευ όρων έρωτας να χωρέσει σε μαθηματικές πράξεις κι αστερισμούς; Πόσο ροζ χωράει στην εξίσωση του Όιλερ;

 • Ηλίας Μαρούτσης – Το τραύμα

 Περίληψη: Τρία πρόσωπα, τρεις ιστορίες, ένα τραύμα μου μετατοπίζεται και επανέρχεται μέχρι να βρει δικαίωση. Ένα άρρωστό παιχνίδι ή μια βαθιά διαδικασία κάθαρσης και εξιλέωσης; Tρεις φίλοι επινοούν ιστορίες με αυτοκινητιστικά ατυχήματα. Κάθε φορά ένα διαφορετικό πρόσωπο φέρει το τραύμα και προσπαθεί να φέρει στο φως αυτό με το οποίο κανείς τους δεν μπορεί να αναμετρηθεί.

 • Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης – Οικόσιτο

Περίληψη: Μια σωστή ελληνική οικογένεια αποτελείται από μία μαμά και την κολλητή της φίλη, έναν μπαμπά που λιποθυμά οικειοθελώς, ένα γιο που αφήνει έγκυο την κόρη του γειτόνου κι ένα γατί ψόφιο… τελείως ψόφιο. Η καλοτυχία για την οικογένεια είναι θέμα σήψης.

 

 • Αναστάσης Πινακουλάκης – Πεδίον του Άρεως | 29/9 στις 20:30

Περίληψη: Η βασισμένη σε αληθινά γεγονότα ιστορία του Έλιο και του Μουστάφα, ανήλικων μεταναστών που ζουν κι εργάζονται στην Αθήνα του 2017 αναζητώντας το Δυτικό Όνειρο.

 

 • Αλεξάνδρα Πιπλικάτση – Αθανασία | 29/9 στις 19:15

Περίληψη: Ένας συγγραφέας γράφει αναζητώντας την αθανασία. Η Αθανασία, μπροστά στο παράθυρο, μετράει τους χτύπους της ζωής. Η Ζωή εμφανίζεται πάντα απρόσκλητη. Ο Ερμής έρχεται για να εκτελέσει μια περίεργη εντολή. Ξημερώματα της μέρας των ψυχών, ο συγγραφέας θα συναντήσει για τελευταία φορά την Αθανασία και θα κληθεί να πάρει την πιο σημαντική απόφαση για τη ζωή του.

 • Μαίρη Σάββα – Περί Υποταγής

Περίληψη: Το πείραμα υπακοής του Μίλγκραμ γίνεται αφορμή για ενδοσκόπηση. Τελικά όλοι μας μπορούμε να γίνουμε πειθήνια όργανα μιας «εξουσίας», εάν οι συνθήκες μας πιέσουν κατάλληλα…

 

 • Νατάσσα Σίδερη – Το κοινό καλό | 29/9 στις 21:30

Περίληψη: Μια αιφνιδιαστική απεργία των εργαζόμενων στην καθαριότητα πιάνει τους πολίτες εξ απροόπτου. Καθώς τα σκουπίδια στους δρόμους συσσωρεύονται, κι οι αρρώστιες προσβάλλουν τα πρώτα τους θύματα, η κοινωνία καλείται ν’ αποφασίσει αν θα εμμείνει στις αξίες του πολιτισμού, ή αν θα υποκύψει στο ένστικτο του ζώου που απειλείται.

 • Δημήτρης Φούτσιας – Ευχαριστήριος Λόγος

Περίληψη: Μια Οικογένεια. Σαν Οικογένεια. Η Οικογένεια! Η Οικογένεια; Οικογένεια. Καμιά φορά παίρνει μια ζωή για να μαθευτεί ένα μυστικό. Κάποια στιγμή έρχεται η ώρα να πεις από καρδιάς ένα ευχαριστώ.

Εισιτήρια: 5 (γενική), 10 (day pass)