Γκέμμα

Αρχείο Παίχτηκε από 02/03/2019 έως 03/03/2019
στο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Διάρκεια: 105'
Απόδοση: Πάνος Αγγελόπουλος
Σκηνοθέτης: Πάνος Αγγελόπουλος
Σκηνογραφία: Γιάννης Ζημιανίτης
Κοστούμια: Λευκή Δεριζιώτη
Κίνηση: Έρση Πήττα
Ερμηνεύουν: Νίκος Καλογερόπουλος, , Βίκυ Μαραγκάκη, Αλίκη Ζαχαροπούλου , Κωνσταντής Ζημιανίτης, Κρυσταλλία Κεφαλούδη, Δανάη  Μπερή και ο Γιώργος Νάκος

Περιγραφή

Ένα σύγχρονο πολυσυζητημένο έργο σπάνιου φιλοσοφικού προβληματισμού   σε μία θεατρική προσαρμογή που  αιφνιδίασε και συγκλόνισε το  θεατρικό κοινό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης  επιστρέφει στο Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Περισσότερα

Μια μυσταγωγική παράσταση, ποιοτική και ποιητική δημιουργία με καλλιτεχνική έμπνευση, όπως χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς του θεάτρου .

Οι ιδέες-αρχέτυπα του Λιαντίνη ενσαρκώθηκαν σε Ανθρώπινους Χαρακτήρες και με εφόδιο την Διαλεκτική, στην σκηνή, ανταμώνουν, ξεσκίζονται και πάλι σμίγουν σε ανώτερα όντα με  ένα μόνο σκοπό: να δώσουν απάντηση και φως στα μεγάλα σκοτάδια της ανθρωπότητας.

«Αυτοί που θα ζήσουν μετά από μας, έχοντας πίσω τους ένα τέτοιο πελώριο έργο, θα ζήσουνε σε μια εποχή ανώτερη απ’ όλες τις εποχές μέχρι τώρα».

Έργο  καθαρής φιλοσοφικής σκέψης σε ελεύθερο ρυθμό βιώματος και φαντασίας με χαρακτηριστικό την αναγνωρίσιμη καλλιτεχνική γραφή έκφρασης.

Η Γκέμμα του Λιαντίνη αποτελεί θησαυρό φιλοσοφικό ποιητικό και λογοτεχνικό για κατάθεση της δικής του βιωματικής «αλήθειας», λέξη με την οποία κλείνει ο Λιαντίνης τη Γκέμμα του:

« Έζησα την αλήθεια».

 Δημήτρης Λιαντίνης

Ο συγγραφέας, παιδαγωγός, φιλόσοφος, ποιητής, βαθύς μελετητής του ελληνικού κλασσικού πνεύματος, της παγκόσμιας ιστορίας της φιλοσοφίας, της σύγχρονης νεοελληνικής πολιτιστικής και πολιτικής πραγματικότητας, Δημήτρης Λιαντίνης, δίδαξε ως Καθηγητής Φιλοσοφία της αγωγής, Παιδαγωγική και Διδακτική των ελληνικών μαθημάτων στο Τμήμα Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής - Ψυχολογίας  του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έγραψε βιβλία φιλοσοφικού συλλογισμού με ιδιαίτερη προσωπική χαρακτηριστική  ποιητική γραφή, αλλά ακριβολόγο πνεύμα.

Για το  σκηνοθέτη Πάνο Αγγελόπουλο, στο φιλοσοφικό  στοχασμό μέσα από την θεατρική προσέγγιση , εκείνο που αναζητάς είναι το φως και στην αναζήτηση αυτή δύνασαι με ελεύθερη βούληση και αγαθή προαίρεση να ελπίζεις ότι θα προσεγγίσεις το βασικό στόχο  της απόλυτης ελευθερίας  σκέψης και βούλησης .

Παραγωγή: Πολιτιστικός Οργανισμός  

Sound&Picture theatre production

Φωτογραφίες

Βίντεο

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΤΕΣΙΝΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΕΡΓΟ.ΟΠΩΣ ΝΑ ΧΕΙ ΕΝΑ ΒΑΘΥ ΣΤΟΧΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΚΕΜΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ-ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ

 2. Εκπληκτική παράσταση.
  Ένα τολμηρό εγχείρημα, η μεταφορά  βαθειά φιλοσοφημένων κειμένων επί σκηνής.
  Εξαιρετικές ερμηνείες και σκηνοθεσία.
  Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές.
  Εξαιρετική παράσταση.
  Συγκλονιστική ερμηνεία, υπέροχο, σύγχρονο, φιλοσοφημένο, ποιητικό κείμενο, προσεγμένη σκηνοθεσία.
  Είναι από τις παραστάσεις που θέλεις να ξαναδείς!
  Σημείωση: Ότι δεν καταλαβαίνουμε ή δεν το πιστεύουμε, δεν πρέπει να το καταδικάζουμε!