1185

Hahnemann Vol 1

Διάρκεια: 200'
Κείμενο: Άννα Δανέζη / Μάκης  Κατσούλης
Σκηνοθέτης: Άννα  Δανέζη
Σκηνογραφία: Κωνσταντίνα Βισβιροπούλου
Ερμηνεύουν: Λουκία Μπάτση, Πάνος Ιωσηφίδης, Τάσος Κορκός, Πηνελόπη Φλουρή, Μαίρη Φώφη Ανέστου, Βαγγέλης Παπαδάκης, Βίκυ Μαιδανόγλου, Χριστιάνα Λαδοπούλου, Κωνσταντίνος Σειραδάκης, Άννα Δανέζη, Δήμητρα Παπουρτζή.  
Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Hahnemann Vol 1 για την ημέρα Δευτέρα 25/02 στις 20:00
Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Hahnemann Vol 1 για την ημέρα Τρίτη 26/02 στις 20:00
Ελάτε στην Κοινότητα της Θεατρομάνια και λάβετε μέρος στους διαγωνισμούς

Περιγραφή

Η θεατρική ομάδα Coeval I C.I.C Theatre Company παρουσιάζει τη Devised παράσταση Hahnemann Vol.1  εμπνευσμένη από το «Doctor Foster» του Mike Bartlett.  Η πρώτη θεατρική παράσταση που ενώνει την τέχνη του θεάτρου με την επιστήμη της Ομοιοπαθητικής.

Περισσότερα

«Κανείς δεν έχει αισθανθεί τόσο θυμό όσο μια περιφρονημένη γυναίκα». Η Νέλλη Βαλαωρήτου είναι γιατρός. Ζει έναν ονειρεμένο γάμο. Σε λίγο θα μάθει πως ο Άρης της, την απατά. Η ζωή της θα γεμίσει οργή αποκαλύπτοντας διαταραχές, προδοσίες και βία, που έμεναν να κοιμούνται κάτω από έναν εκ πρώτης όψεως «λειτουργικό» γάμο. Τα μυστικά και η προδοσία δένουν το σκελετό της ιστορίας, ο οποία χωρίζεται σε τρεις πράξεις και η πλοκή εξελίσσεται τρεις φορές επί σκηνής με διαφορετικό τρόπο και σκοπό. Η κάθε εκδοχή της ιστορίας, διαδραματίζεται από διαφορετικές Ομοιοπαθητικές ιδιοσυγκρασίες.

Ο κάθε άνθρωπος έχει μια ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία η οποία χαρακτηρίζεται από τους δικούς της τρόπους έκφρασης των σωματικών και ψυχοδιανοητικών χαρακτηριστικών του ατόμου. Για αυτό και ενώ η θεατρική συνθήκη παραμένει η ίδια, οι τρείς ιστορίες  είναι διαφορετικές μεταξύ τους. Ερευνούμε την κατάληξη μίας πλοκής, σύμφωνα με την διαφορετικότητα ως προς τον χαρακτήρα των ανθρώπων που την δημιουργούν.

Σε κάθε ένα από τα τρία επίπεδα, υπάρχουν κόσμοι μέσα στους κόσμους. Το κοινό εμπειρικά εισχωρεί σε αυτούς και εμπλέκεται. Θεατές, ηθοποιοί, τεχνολογικά μέσα, συνυπάρχουν σε μια περίπλοκη κοινότητα στοιχειωμένη από Ομοιοπαθητικές ιδιομορφίες και στοιχεία.

Το θέατρο με σκοπό την Αριστοτέλεια Κάθαρση θα μας αφήσει να εκτονώσουμε τα συναισθήματα μας σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Ίσως η ταύτιση των Όμοιων Παθών μας, (Ομοιοπαθητική) με τους χαρακτήρες, να οδηγήσει σε ευεργετικά για την υγεία μας συναισθήματα όπως το να συμπάσχουμε, να συναισθανόμαστε και να κατανοούμε.

Το Hahnemann είναι πρώτη παράσταση που ενώνει την τέχνη του θεάτρου με την επιστήμη της Ομοιοπαθητικής. Στο Hahnemann το κοινό θα έρθει σε επαφή με τις ιδιοσυγκρασίες της Ομοιοπαθητικής που αντιπροσωπεύονται από τους χαρακτήρες του έργου. Εξομολογήσεις και μυστικά φανερώνονται σε ένα περιβάλλον οπού όλοι γίνονται όμοιοι.

 

‘Τα όμοια θεραπεύονται με τα όμοιά τους’, Ιπποκράτης.

 Το έργο έχει πάρει τον τίτλο του από τον πατέρα της Ομοιοπαθητικής Dr. Samuel Hahnemann. H πλοκή του βασίζεται στην ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου, που επαναλαμβάνετε σε τρία επίπεδα. Σε κάθε επίπεδο γνωρίζουμε τρεις διαφορετικούς χαρακτήρες, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τις ιδιοσυγκρασίες της Ομοιοπαθητικής. Λόγω των ποικίλων συμπεριφορών, αντιδράσεων, προτιμήσεων των εννέα συνολικά χαρακτήρων, η ίδια ιστορία εξελίσσεται εντελώς διαφορετικά σε κάθε επίπεδο.

Όταν βρεθούμε μπροστά στις ιδιοσυγκρασίες της Ομοιοπαθητικής νιώθουμε πως βλέπουμε κάποιον δικό μας, κάποιον που ξέρουμε καλά και κάποιες φορές τον εαυτό μας. Αυτό  συγκλονίζει γιατί οι ομοιότητες που βρίσκουμε έχουν λεπτομερή, ακριβή και σαφή στοιχεία.

Mία καινοτόμος θεατρική παράσταση που διασταυρώνει την ιστορία του Mike Bartlett «Dr. Foster», την Φιλοσοφία της Ομοιοπαθητικής και σύγχρονα τεχνολογικά μέσα σε ένα διαδραστικό περιβάλλον όπου ο θεατής είναι σημαντικός και ενεργός.

 

Λίγα λόγια για την ομάδα COEVAL I

Η ομάδα COEVAL I ανοίγει ένα κεφάλαιο που θέλει ένα θέατρο για όλους, να ενώνει, να ακούει, να μην αποκλείει κανέναν. Η ομάδα ακολουθεί την Αριστοτέλεια θεωρεία της Θεατρικής Κάθαρσης. Το θέατρο επινοήθηκε για το κοινό, για λόγους θεραπείας, για να μπορούμε να συναισθανόμαστε ο ένας τον άλλο. Η ομάδα γεννήθηκε το 2011 για να εμπλουτίσει την άφιξη καινούργιων εφαρμογών διαδραστικού θεάτρου. Στόχος της είναι μεταμορφωτικές εμπειρίες θεάτρου που εστιάζουν στο κοινό, στον χώρο της σκηνής, στους ερμηνευτές και στην αφήγηση. Τα μέλη της αποτελούν μια πολυπολιτισμική κοινότητα η οποία συνδέεται και επικεντρώνεται στην πραγματοποίηση ρεαλιστικών ιστοριών σε καινοτόμες παραστάσεις.

Φωτογραφία/artwork: Thierry Watrinet
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιωάννης Καταγάς
Οργάνωσης Παραγωγής: Ορέστης Τάτσης, Λία Κίκερη
Παραγωγή: COEVAL I C.I.C Theatre Company
Digital Artist: Αλέγια Παπαγεωργίου
Χορηγός: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

COEVAL I C.I.C Theatre Company
https://remediesplay.wixsite.com/hahnemann
www.facebook.com/Coeval-I-Theatre-Company

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πότε & Πού

Μπάγκειον - Ξενοδοχείον

από 21/01
Πλατεία Ομονοίας

Εισιτήρια: 12 ευρώ γενική είσοδος. 8 ευρώ μειωμένο
Πληροφορίες: 210 7709702, 6934264797, 6985725647

Ημέρες & Ώρες
Δ 20.00
Τ 20.00
Τ
Π
Π
Σ
Κ

21 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Eξαιρετική παράσταση και πρωτότυπη. Θα επιθυμούσα να μας μετέφεραν στην τότε εποχή του ξενοδοχείου όπως αναφέρθηκε στην αρχή. Ο χώρος πολύ αξιόλογος και μακάρι να γίνει ανακαίνηση που τόσο την χρειάζεται. Οι ηθοποιοί πάρα πολύ καλοί. Ευχαριστώ θεατρομανια για τις προσκλήσεις.

 2. Ωραία παράσταση, ιδιαίτερη , ξεχωριστή ,κάτι το μοναδικό και μοντέρνο !!Συγχαρητήρια στα παιδιά ..Εδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, πέρασε η ώρα ευχάριστα και είχε και κάποια ιδιαίτερα νοήματα !! άξιζε ,Δεν ήταν καθόλου χάσιμο χρόνου !! πάρα πολύ Καλή προσπάθεια όλων των συντελεστών ,έξυπνο κείμενο κ πολύ ωραία σκηνοθεσία!! Ακόμη και το τέλος είχε και αυτό τη χάρη του και την ιδιαιτερότητά του..

 3. Υπέροχη παράσταση. Το καταχαρηκα με τη ΨΥΧΗ μου. ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ ψυχική και πνευματική αναταση.. και.. αναγκαια.. ΑΝΑΣΑ (μολονότι παρακολουθω συχνά θεατρικές παραστάσεις). Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και το Μπαγκειον ζωντανεψε εκ νέου. Δεν θα πω κάτι για τα όσα εζησα.. απλά για να μην χαλασω την μαγεία του όλου εγχειρήματος. Μια μόνο επισήμανση.. βελτιωστε τον ήχο κατά την..προβολή (ξερετε εσείς πού..)..., και.. λίγο νερακι στο τραπέζι. ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ. ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΙ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ. Ευχαριστώ για την πρόσκληση.

 4. Πολύ ιδιαίτερη παράσταση που ξεπερνάει τα καθιερωμένα πρότυπα του θεάτρου με νεαρούς ηθοποιούς εξαιρετικούς που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό!! Διαδραστικό με το κοινό σε ένα θέατρο που σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή!!

 5. Βρήκα την ιδέα πανέξυπνη και πάρα πολύ ενδιαφέρουσα. Όμως η εκτέλεση ήταν κουραστική, όχι ως προς τη μεγάλη διάρκεια της παράστασης, αλλά την κατανόηση των χαρακτήρων και των ιστοριών.
  Υπήρξαν σοβαρά τεχνικά προβλήματα, κυρίως με τον ήχο στο κινηματογραφικό μέρος - όταν δεν ακούς κάτι πώς να το καταλάβεις; ειδικά τις περίπλοκες ορολογίες που αναφέρονται, οι οποίες από μόνες τους απαιτούν την προσήλωση του θεατή. Δεν δούλεψαν και τα ηχεία όταν ένας περφόρμερ ήθελε να μας παρασύρει σε χορευτικές φιγούρες, τι να κάνουμε, χορέψαμε με τη μουσική να ψιθυρίζει!
  Η ερμηνευτική προσπάθεια όλης της ομάδας αξιόλογη, τα παιδιά όλα φιλόξενα και ο χώρος του Μπαγκείου απλά μαγικός - φορέστε όμως μια ζακετούλα παραπάνω! Θεατρομάνια, ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτή την πρωτότυπη θεατρική εμπειρία που μας προσέφερες!

 6. Μια πραγματικα απιστευτη παρασταση για μενα τη θεωρω εμπειρια δεν καταλαβα ποτε περασε η ωρα χιλια μπραβο στα παιδια που την ανεβασανε πιστευω απο τις πιο προτωποριακες παραστασεις και παλι μπραβο ενθουσιαστικα και απο την παρασταση και απο το χωρο

 7. Εξαιρετική !Η παράσταση ήταν αποκάλυψη και παρόλο όπου είχε μεγάλη διάρκεια δεν κατάλαβα πως πέρασε η ώρα. Φεύγεις και έχεις λάβει πολλά. Οι ηθοποιοί υπέροχοι και η σκηνοθεσία πολύ καλή! Το Μπαγκειον πολύ ιδιαίτερο .