Hahnemann Vol 1

Αρχείο Παίχτηκε από 21/01/2019 έως 09/04/2019
στο Μπάγκειον - Ξενοδοχείον
Διάρκεια: 200'
Κείμενο: Άννα Δανέζη / Μάκης  Κατσούλης
Σκηνοθέτης: Άννα  Δανέζη
Σκηνογραφία: Κωνσταντίνα Βισβιροπούλου
Ερμηνεύουν: Λουκία Μπάτση, Πάνος Ιωσηφίδης, Τάσος Κορκός, Πηνελόπη Φλουρή, Μαίρη Φώφη Ανέστου, Βαγγέλης Παπαδάκης, Βίκυ Μαιδανόγλου, Χριστιάνα Λαδοπούλου, Κωνσταντίνος Σειραδάκης, Άννα Δανέζη, Δήμητρα Παπουρτζή.  

Περιγραφή

Η θεατρική ομάδα Coeval I C.I.C Theatre Company παρουσιάζει τη Devised παράσταση Hahnemann Vol.1  εμπνευσμένη από το «Doctor Foster» του Mike Bartlett.  Η πρώτη θεατρική παράσταση που ενώνει την τέχνη του θεάτρου με την επιστήμη της Ομοιοπαθητικής.

Περισσότερα

«Κανείς δεν έχει αισθανθεί τόσο θυμό όσο μια περιφρονημένη γυναίκα». Η Νέλλη Βαλαωρήτου είναι γιατρός. Ζει έναν ονειρεμένο γάμο. Σε λίγο θα μάθει πως ο Άρης της, την απατά. Η ζωή της θα γεμίσει οργή αποκαλύπτοντας διαταραχές, προδοσίες και βία, που έμεναν να κοιμούνται κάτω από έναν εκ πρώτης όψεως «λειτουργικό» γάμο. Τα μυστικά και η προδοσία δένουν το σκελετό της ιστορίας, ο οποία χωρίζεται σε τρεις πράξεις και η πλοκή εξελίσσεται τρεις φορές επί σκηνής με διαφορετικό τρόπο και σκοπό. Η κάθε εκδοχή της ιστορίας, διαδραματίζεται από διαφορετικές Ομοιοπαθητικές ιδιοσυγκρασίες.

Ο κάθε άνθρωπος έχει μια ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία η οποία χαρακτηρίζεται από τους δικούς της τρόπους έκφρασης των σωματικών και ψυχοδιανοητικών χαρακτηριστικών του ατόμου. Για αυτό και ενώ η θεατρική συνθήκη παραμένει η ίδια, οι τρείς ιστορίες  είναι διαφορετικές μεταξύ τους. Ερευνούμε την κατάληξη μίας πλοκής, σύμφωνα με την διαφορετικότητα ως προς τον χαρακτήρα των ανθρώπων που την δημιουργούν.

Σε κάθε ένα από τα τρία επίπεδα, υπάρχουν κόσμοι μέσα στους κόσμους. Το κοινό εμπειρικά εισχωρεί σε αυτούς και εμπλέκεται. Θεατές, ηθοποιοί, τεχνολογικά μέσα, συνυπάρχουν σε μια περίπλοκη κοινότητα στοιχειωμένη από Ομοιοπαθητικές ιδιομορφίες και στοιχεία.

Το θέατρο με σκοπό την Αριστοτέλεια Κάθαρση θα μας αφήσει να εκτονώσουμε τα συναισθήματα μας σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Ίσως η ταύτιση των Όμοιων Παθών μας, (Ομοιοπαθητική) με τους χαρακτήρες, να οδηγήσει σε ευεργετικά για την υγεία μας συναισθήματα όπως το να συμπάσχουμε, να συναισθανόμαστε και να κατανοούμε.

Το Hahnemann είναι πρώτη παράσταση που ενώνει την τέχνη του θεάτρου με την επιστήμη της Ομοιοπαθητικής. Στο Hahnemann το κοινό θα έρθει σε επαφή με τις ιδιοσυγκρασίες της Ομοιοπαθητικής που αντιπροσωπεύονται από τους χαρακτήρες του έργου. Εξομολογήσεις και μυστικά φανερώνονται σε ένα περιβάλλον οπού όλοι γίνονται όμοιοι.

 

‘Τα όμοια θεραπεύονται με τα όμοιά τους’, Ιπποκράτης.

 Το έργο έχει πάρει τον τίτλο του από τον πατέρα της Ομοιοπαθητικής Dr. Samuel Hahnemann. H πλοκή του βασίζεται στην ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου, που επαναλαμβάνετε σε τρία επίπεδα. Σε κάθε επίπεδο γνωρίζουμε τρεις διαφορετικούς χαρακτήρες, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τις ιδιοσυγκρασίες της Ομοιοπαθητικής. Λόγω των ποικίλων συμπεριφορών, αντιδράσεων, προτιμήσεων των εννέα συνολικά χαρακτήρων, η ίδια ιστορία εξελίσσεται εντελώς διαφορετικά σε κάθε επίπεδο.

Όταν βρεθούμε μπροστά στις ιδιοσυγκρασίες της Ομοιοπαθητικής νιώθουμε πως βλέπουμε κάποιον δικό μας, κάποιον που ξέρουμε καλά και κάποιες φορές τον εαυτό μας. Αυτό  συγκλονίζει γιατί οι ομοιότητες που βρίσκουμε έχουν λεπτομερή, ακριβή και σαφή στοιχεία.

Mία καινοτόμος θεατρική παράσταση που διασταυρώνει την ιστορία του Mike Bartlett «Dr. Foster», την Φιλοσοφία της Ομοιοπαθητικής και σύγχρονα τεχνολογικά μέσα σε ένα διαδραστικό περιβάλλον όπου ο θεατής είναι σημαντικός και ενεργός.

 

Λίγα λόγια για την ομάδα COEVAL I

Η ομάδα COEVAL I ανοίγει ένα κεφάλαιο που θέλει ένα θέατρο για όλους, να ενώνει, να ακούει, να μην αποκλείει κανέναν. Η ομάδα ακολουθεί την Αριστοτέλεια θεωρεία της Θεατρικής Κάθαρσης. Το θέατρο επινοήθηκε για το κοινό, για λόγους θεραπείας, για να μπορούμε να συναισθανόμαστε ο ένας τον άλλο. Η ομάδα γεννήθηκε το 2011 για να εμπλουτίσει την άφιξη καινούργιων εφαρμογών διαδραστικού θεάτρου. Στόχος της είναι μεταμορφωτικές εμπειρίες θεάτρου που εστιάζουν στο κοινό, στον χώρο της σκηνής, στους ερμηνευτές και στην αφήγηση. Τα μέλη της αποτελούν μια πολυπολιτισμική κοινότητα η οποία συνδέεται και επικεντρώνεται στην πραγματοποίηση ρεαλιστικών ιστοριών σε καινοτόμες παραστάσεις.

Φωτογραφία/artwork: Thierry Watrinet
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιωάννης Καταγάς
Οργάνωσης Παραγωγής: Ορέστης Τάτσης, Λία Κίκερη
Παραγωγή: COEVAL I C.I.C Theatre Company
Digital Artist: Αλέγια Παπαγεωργίου
Χορηγός: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

COEVAL I C.I.C Theatre Company
https://remediesplay.wixsite.com/hahnemann
www.facebook.com/Coeval-I-Theatre-Company

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Φωτογραφίες

Βίντεο

51 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η παράσταση δίνεται στο εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο Μπάγκειον. 'Ενα πανέμορφο κτίριο - σχεδιασμένο από τον Τσίλερ και με μοναδική ιστορία. Το κτίριο προσθέτει πολύ στην παράσταση και σε όσες παραστάσεις δίνονται εκεί.
  Η παράσταση είναι διαδραστική - σκηνή είναι δωμάτια του ξενοδοχείου και το ίδιο το ξενοδοχείο.
  Πολύ όμορφη και πρωτότυπη ιδέα, το σενάρια αρκετά καλό και δυνατό, οι εμηνείες των ηθοποιών πάρα πολύ καλές και με αρκετές εκπλήξεις.
  Συνίσταται απαραίτητα να δείτε την παράσταση που είναι μια από τις καλύτερες της θεατρικής περιόδου.
  Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης.
  Ευχαριστούμε Θεατρομάνια!

 2. Παρακολούθησαμε απόψε την παράσταση. Ηahnemann Vol. 1 στον υπέροχα εγκαταλελειμμενο χώρο του ξενοδοχείου Μπαγκειον στην Ομονοια.
  Πολύ ενδιαφέρουσα διαδραστική παράσταση με πολύ καλούς και ευγενείς ηθοποιούς και κυρίως ανθρώπους.
  Πήραμε και το κέρασμα μας, μέχρι και κονιάκ και παξιμάδια στο τέλος!
  Θα επισκεφτω σίγουρα το χώρο ξανά και συστήνω την παράσταση ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να την παρακολουθήσει.

 3. Ενταξει,,,,,δεν εχω λογια να περιγραψω τη παρασταση που παρακολουθησα....
  απλα πρεπει να πατε,...ο χωρος ατμοσφαιρικος,οι ηθοποιοι καταπληκτικοι,το σεναριο εξαισιο....πραγματικα περασαν τρεις ωρες χωρις να το καταλαβεις....μονο και μονο που βρισκεσαι σε ενα απο τα παλιοτερα εγκαταλλειμενα ξενοδοχεια της Αθηνας με την δικια του ιστορια και μεσα σε αυτο να διαδραματιζονται η ιδια ιστορια σε τρεις διαφορετικες εκδοχες και με το κοινο να συμμετεχει ειναι κατι το πρωτοτυπο και διασκεδαστικο....αξιζει να πατε....εγω παντως σιγουρα θα ξαναπαω και αυτη τη φορα θα πληρωσω γιατι το αξιζουν.....συγχαρητηρια στα παιδια για το εργο τους,συγχαρητηρια στη θεατρομανια για την προσκληση
  χιλια μπραβοοο....

 4. Η παράσταση είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!Λαμβάνει χώρα σε ένα πολύ όμορφο,παλιό ξενοδοχείο, το οποίο φαντάζει στοιχειωμένο, οι ηθοποιοί είναι όλοι υπέροχοι, με πολύ χιούμορ, οι θεατές συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα, ενώ υπάρχουν και πολλές εκπλήξεις!!!Τη συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους, καθώς αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία, που ξεφεύγει απο τα συνηθισμένα και μένει αξέχαστη στον θεατή!

 5. Πολύ καλή παράσταση, μην τη χάσετε! Οι ηθοποιοί άψογοι στους ρόλους τους και το σενάριο κρατάει τον θεατή σε ενδιαφέρον. Μου άρεσε πολύ ο χώρος που εξελίσσεται όλη η διάδραση καθώς με ενέπλεξε σε δικές μου εσωτερικές αναζητήσεις. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!! Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση!

 6. Αν και διστακτικά στην αρχή λόγω αρνητικής περασμένης εμπειρίας σε διαδραστικό θέατρο, οι ενδοιασμοί μου έφυγαν πολύ γρήγορα.!
  Η παράσταση ηταν καταπληκτική και οι 3 ώρες που μείναμε μεσα στον υπέροχο χώρο του ξενοδοχείου Μπαγκιον περάσαν χωρίς να τις καταλάβουμε.
  Οι ιδιοσυγκρασίες, ήμασταν εμείς! Όλοι βρήκαν ένα μικρό κομμάτι του εαυτού τους σε κάποιον ή κάποιους απο τους ηθοποιούς!
  Την συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να μάθει το θέατρο μέσα απο τον ενεργό ρόλο του θεατή αλλα και σε όσους αμφισβητούν την διαδραστική τέχνη!

 7. Καταπληκτική παράσταση, ένα μεγάλο μπράβο στους ηθοποιούς, στην σκηνοθέτη και σε όλους όσους συμμετείχαν. ιδέα πανέξυπνη και πάρα πολύ ενδιαφέρουσα,Πολύ ενδιαφέρουσα διαδραστική παράσταση με πολλές εκπλήξεις, χορέψαμε ταξιδεψαμε , προβληματιστηκαμε . Θεατρομάνια, ευχαριστώ πάρα πολύ

 8. Πραγματικά Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Η!
  Είναι αυτόνητο οτι μια 3ωρη παράσταση θέλει ξεκούραστο και καθαρό μυαλό.
  Πήγα με ενδοιασμούς για το τι θα βιωσω και πως θα συνδεθει παρασταστικά η ομοιπαθητική με το θέατρο, αλλά μονο θετικά συναισθήματα μου έμειναν. Το κοινό χωρίζεται σε 3 ομάδες απο την αρχή και η κάθε ομάδα παρακολουθεί ταυτόχρονα μια απο τις 3 ιστορίες. Ηθοποιοι εξαιρετικοί- σουζανα-Γιωργος ρεσιταλ , το τελος πολυ ομορφο ειδικά με μουσικό χαλί, live πιανου!! Το μόνο αρνητικο ήταν το κρυαδακι σε καποιους χωρους κι η κάποια δυσοσμια στο χωρο του σινεμα. Θα πληρωσω να τη δω ξανά με άλλη μεγάλη παρέα γιατι τους αξίζει το σαπορτ! Συνιστω αν εχετε επιλογη να εχετε το Νο2 για αρχη στα ταμπελάκια που θα σας κολλήσουν (1η ιστορια Αρης που απατα)

 9. Ενδιαφέρουσα και διαφορετική παράσταση! Συμμετέχει και ο θεατής και βρίσκεται συνέχεια σε κίνηση. Αρκετά μεγάλη σε διάρκεια (3 ώρες) η οποία όμως περνάει χωρίς να γίνεται κουραστικό. Στο κτίριο, γιατί είναι ένα παλιό ξενοδοχείο, δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη θέρμανση οπότε καλό θα είναι να ντυθείτε ζεστά!

 10. Πολύ ξεχωριστή παράσταση! Σας ευχαριστούμε πολύ παιδιά! Λείπουν από τη χώρα μας τέτοιου είδους παραστάσεις (διαδραστικες και που χρησιμοποιούν σωστά οπτικοακουστικά μέσα) και είστε πραγματικά like a breath of fresh air! Βέβαια, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της παράστασης. Τα συν όμως σίγουρα υπερτερούν των πλην. Λάτρεψα τον χώρο και τους ηθοποιούς που ήταν πολύ φιλικοί με το κοινό. Αν και λίγο spooky η εισαγωγή στην ομοιοπαθητική, την βρηκα αρκετά ενδιαφέρουσα. Δεν ξέρω τι κατάλαβαν βέβαια όσοι δεν είχαν καμία εξοικείωση με την επιστήμη (πρόβλημα τους όμως, χοχο).
  Και τώρα tips για τους επόμενους θεατές: Πηγαίνετε με άδειο στομάχι (γιατί έχει snacks και ποτά), ντυθείτε καλά αν κάνει κρύο (γιατί η θέρμανση δεν είναι πάντα επαρκής), προετοιμαστείτε να χορέψετε, να τραγουδήσετε, να ανεβοκατεβειτε σκάλες και να αλλάξετε πολλές αίθουσες, καθώς και να συμμετάσχετε σε μια κηδεία. Ζωή σε μας.
  Αυτά λοιπόν. Θα βάλω 4 αστέρια. Και χαρίζω άλλο ένα στη Μαδημένη Αϊδονα μόνο και μόνο για τα τακούνια. Respect.

 11. Καταπληκτική παράσταση, συγχαρητήρια στους ηθοποιούς, στην σκηνοθέτη και σε όλους όσους συμμετείχαν. Δεν το περίμενα, ήταν φοβερό, ιδανικά θα ήθελα να πάω άλλες 2 φορές για να ξεκινήσω με διαφορετικό δωμάτιο. Σε ταξίδεψαν πραγματικά. Έχει βέβαια λίγο κρύο αλλά αν είσαι ντυμένος καλά δεν σε ενοχλεί. Την προτείνω ανεπιφύλακτα, πέρασαν 3 ώρες χωρίς να το καταλάβουμε. Σε κερνάνε και τσάι, σοκολάτα, λουκουμάδες και πολλά άλλα πράγματα. Ένα μεγάλο μπράβο. Καλό θα ήτανε να φιλοτιμηθεί κάποιος και να ανακινήσει και διατηρήσει το υπέροχο αυτό Ξενοδοχείο Μπάγκειον. Μπράβο και πάλι μπράβο

 12. Eξαιρετική παράσταση και πρωτότυπη. Θα επιθυμούσα να μας μετέφεραν στην τότε εποχή του ξενοδοχείου όπως αναφέρθηκε στην αρχή. Ο χώρος πολύ αξιόλογος και μακάρι να γίνει ανακαίνηση που τόσο την χρειάζεται. Οι ηθοποιοί πάρα πολύ καλοί. Ευχαριστώ θεατρομανια για τις προσκλήσεις.

 13. Ωραία παράσταση, ιδιαίτερη , ξεχωριστή ,κάτι το μοναδικό και μοντέρνο !!Συγχαρητήρια στα παιδιά ..Εδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, πέρασε η ώρα ευχάριστα και είχε και κάποια ιδιαίτερα νοήματα !! άξιζε ,Δεν ήταν καθόλου χάσιμο χρόνου !! πάρα πολύ Καλή προσπάθεια όλων των συντελεστών ,έξυπνο κείμενο κ πολύ ωραία σκηνοθεσία!! Ακόμη και το τέλος είχε και αυτό τη χάρη του και την ιδιαιτερότητά του..

 14. Υπέροχη παράσταση. Το καταχαρηκα με τη ΨΥΧΗ μου. ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ ψυχική και πνευματική αναταση.. και.. αναγκαια.. ΑΝΑΣΑ (μολονότι παρακολουθω συχνά θεατρικές παραστάσεις). Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και το Μπαγκειον ζωντανεψε εκ νέου. Δεν θα πω κάτι για τα όσα εζησα.. απλά για να μην χαλασω την μαγεία του όλου εγχειρήματος. Μια μόνο επισήμανση.. βελτιωστε τον ήχο κατά την..προβολή (ξερετε εσείς πού..)..., και.. λίγο νερακι στο τραπέζι. ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ. ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΙ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ. Ευχαριστώ για την πρόσκληση.

 15. Πολύ ιδιαίτερη παράσταση που ξεπερνάει τα καθιερωμένα πρότυπα του θεάτρου με νεαρούς ηθοποιούς εξαιρετικούς που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό!! Διαδραστικό με το κοινό σε ένα θέατρο που σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή!!

 16. Βρήκα την ιδέα πανέξυπνη και πάρα πολύ ενδιαφέρουσα. Όμως η εκτέλεση ήταν κουραστική, όχι ως προς τη μεγάλη διάρκεια της παράστασης, αλλά την κατανόηση των χαρακτήρων και των ιστοριών.
  Υπήρξαν σοβαρά τεχνικά προβλήματα, κυρίως με τον ήχο στο κινηματογραφικό μέρος - όταν δεν ακούς κάτι πώς να το καταλάβεις; ειδικά τις περίπλοκες ορολογίες που αναφέρονται, οι οποίες από μόνες τους απαιτούν την προσήλωση του θεατή. Δεν δούλεψαν και τα ηχεία όταν ένας περφόρμερ ήθελε να μας παρασύρει σε χορευτικές φιγούρες, τι να κάνουμε, χορέψαμε με τη μουσική να ψιθυρίζει!
  Η ερμηνευτική προσπάθεια όλης της ομάδας αξιόλογη, τα παιδιά όλα φιλόξενα και ο χώρος του Μπαγκείου απλά μαγικός - φορέστε όμως μια ζακετούλα παραπάνω! Θεατρομάνια, ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτή την πρωτότυπη θεατρική εμπειρία που μας προσέφερες!

 17. Μια πραγματικα απιστευτη παρασταση για μενα τη θεωρω εμπειρια δεν καταλαβα ποτε περασε η ωρα χιλια μπραβο στα παιδια που την ανεβασανε πιστευω απο τις πιο προτωποριακες παραστασεις και παλι μπραβο ενθουσιαστικα και απο την παρασταση και απο το χωρο

 18. Εξαιρετική !Η παράσταση ήταν αποκάλυψη και παρόλο όπου είχε μεγάλη διάρκεια δεν κατάλαβα πως πέρασε η ώρα. Φεύγεις και έχεις λάβει πολλά. Οι ηθοποιοί υπέροχοι και η σκηνοθεσία πολύ καλή! Το Μπαγκειον πολύ ιδιαίτερο .