Joan of mArc

Αρχείο Παίχτηκε από 05/02/2018 έως 27/02/2018
στο Φούρνος
Διάρκεια: 80'
Συγγραφέας: Johnny O.
Σκηνοθέτης: Johnny O., Ιωάννα Καμπυλαυκά
Σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Οικονόμου
Κοστούμια: Constance Puyt
Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
Ερμηνεύουν: Αλέξης Βιδαλάκης, Βασίλης Ζαϊφίδης, Ευγενία Μαραγκού, Γιάννης Φιλίππου, Νάνσυ Χρυσικοπούλου, Johnny O. 

Περιγραφή

Η θεατρική ομάδα Splish-Splash  pantomime+more μεταφέρει στην σκηνή του θεάτρου Φούρνος την γνωστή ιστορία της Ζαν ντ' Αρκ για 2η χρονιά, με έναν πρωτότυπο και σατιρικό τρόπο, υπό τον τίτλο “Joan of mArc”. 

Περισσότερα

από τους Splish-Splash

 *Θέατρο σαν βωβός κινηματογράφος...*

| ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ |

 

Από το 2003 η ομάδα διαλέγει κλασικά έργα και τα «πειράζει», προσθέτοντας μία γερή δόση από το δικό της ιδιαίτερο χιούμορ. Με μοναδικό υλικό το σώμα τους, δίνουν ένα εξαιρετικό δείγμα βωβού θεάτρου, ένα είδος παράστασης που απουσιάζει από την αθηναϊκή σκηνή.

Σύμφωνα με την ιστορία, η νεαρή Ζαν ντ' Αρκ έζησε μεταξύ 1412-1431. Πολέμησε στην πιο κρίσιμη φάση του Εκατονταετούς πολέμου μετά από ένα όραμα που είδε και στο οποίο εμφανίστηκαν μπροστά της ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, η Αγία Αικατερίνη και η Αγία Μαργαρίτα καλώντας την σε δράση.

Η παράσταση αφηγείται το ιστορικό αυτό συμβάν, κατά το οποίο η Ζαν ντ' Αρκ γίνεται αντικείμενο χειραγώγησης της Εκκλησιαστικής εξουσίας, συγκεκριμένα ενός καλόγερου από το χωριό Ντομρεμί. Ο τρόπος που γαλουχήθηκε η Ζαν, οδήγησε στην εκμετάλλευσή της ως σύμβολο σωτηρίας της Γαλλίας, για την τόνωση του εθνικού αισθήματος του λαού. Η κατοπινή της προδοσία από τα ίδια άτομα, καθιστά την ιστορία της τραγική. Παρόλα αυτά, η ομάδα Splish-Splash την παρουσιάζει μέσα από ένα άκρως κωμικό πρίσμα, σχολιάζοντας και καυτηριάζοντας τα γεγονότα, αναδεικνύοντας έτσι το επίκαιρο της ιστορίας.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κυριακή Στούρου
Σκηνογραφία - Video προβολές - Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Οικονόμου
Επιμέλεια κίνησης: Ιωάννα Καμπυλαυκά
Επικοινωνία: Βαγγέλης Λιακόγκονας
Χορηγός: Escaped: Live Adventure Rooms

*Facebook page: https://www.facebook.com/splishsplashpantomime/

*Promo videos:
https://www.facebook.com/splishsplashpantomime/videos/981758698590942/
https://www.facebook.com/splishsplashpantomime/videos/1001112916655520/

** Βιογραφικό ομάδας ‘’Splish-splash pantomime+more’’

H θεατρική ομάδα Splish-splash pantomime+more συστήθηκε στο κοινό της το 2003.

Με έμπνευση από την χρυσή εποχή του βωβού κινηματογράφου, διασκευάζει κλασικά έργα και τα μεταφέρει στο θεατρικό κοινό με ένα τρόπο μοναδικό, αφήνοντας το δικό της ξεχωριστό αποτύπωμα.

Βασισμένη κυρίως στην κίνηση και την έκφραση των ηθοποιών, την μουσική και τον γρήγορο, «καθαρό» ρυθμό, δημιουργεί μία πρωτότυπη θεατρική ταυτότητα η οποία την έχει καταστήσει αναγνωρίσιμη στην ελληνική θεατρική πραγματικότητα.  Έχει διακριθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ με σημαντικά βραβεία.

Η σατιρική διάθεση και το «πείραγμα» γνωστών μύθων αλλά και των ηρώων που πρωταγωνιστούν σε αυτούς, δημιουργούν μία ολότελα διαφορετική πρόσληψη του έργου, αποτέλεσμα του σκηνοθέτη, σεναριογράφου και ηθοποιού της ομάδας Splish-splash pantomime+more, Johnny Ο.

Την κινησιολογική επιμέλεια της ομάδας έχει η Ιωάννα Καμπυλαυκά, ενώ από τη θεατρική σεζόν 2015-2016, ο Κωνσταντίνος Οικονόμου ανέλαβε τα σκηνικά και τις βιντεοπροβολές, τα οποία έδωσαν ένα νέο ύφος στις παραστάσεις.

**Ιστορικό παραστάσεων:
-       Jack the RiMper (2016)
-       Meta(m)morphosi (2014-2015)
-       Draculam (2012-2014)
-       Mr D. (2011)
-       M for little Man (2010-2011)
-       The Phantom of the Ompera (2009-2010)
-       ScarMface (2008-2009)
-       FraMkenstein (2007-2008)
-       ZaM Dark (2006-2007)
-       Jack the RiMper (2005-2006)
-       NeMfertiti (2004-2005)
-       NoMsferatu (2003-2004)

**Βραβεία/Διακρίσεις:
-       Οι Splish-Splash επιλέχθηκαν από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου ανάμεσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες εναλλακτικού και πειραματικού θεάτρου.
-       Το Εθνικό Θέατρο της Ρουμανίας επέλεξε τους Splish-Splash και το ScarMface για να συμμετέχουν στο 17ο Φεστιβάλ της Sibiu. Ακολούθησαν ακόμη 2 συμμετοχές στο ίδιο φεστιβάλ, όπου και απέσπασαν το βραβείο κοινού για την παράσταση Draculam.

Άλλες συμμετοχές:
-       Συμμετοχή στην ταινία μικρού μήκους του Κωνσταντίνου Οικονόμου “Same Life Different Day, με πρωταγωνιστή τον Johnny O. (2016) (βραβείο σεναρίου).
-       Συμμετοχή στο Bob Festival με τις παράστασεις ScarMface (2010) και Meta(m)morphosis(2015)