Μεσάνυχτα με τον Έντγκαρ Άλλαν Πόε

Αρχείο Παίχτηκε από 07/02/2018 έως 07/03/2018
στο Από Κοινού
Συγγραφέας: Edgar Allan Poe
Μετάφραση: Πάνος Νακόπουλος
Σκηνοθέτης: Πάνος Νακόπουλος
Ερμηνεύουν: Πάνος Νακόπουλος

Περιγραφή

Από την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου και κάθε Τετάρτη στις 8.15 μ.μ. για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, η παράσταση του Μεταθεάτρου "Μεσάνυχτα Με Τον Έντγκαρ Άλλαν Πόε" μεταφέρεται στο Από Κοινού Θέατρο στο Γκάζι.

Περισσότερα

Το κορυφαίο ποίημα του συγγραφέα "Το Κοράκι", καθώς και δυο κορυφαίες ιστορίες του "Η Μαρτυριάρα Καρδιά" και "Το Βαρέλι Του Αμοντιλλάτο", επιλέγησαν, μεταφράστηκαν, διασκευάστηκαν και δέθηκαν οργανικά μεταξύ τους από τον σκηνοθέτη του Μεταθεάτρου Πάνο Νακόπουλο σε μια παράσταση με τον τίτλο«Μεσάνυχτα με τον Έντγκαρ Άλλαν Πόε».

Η παράσταση επιχειρεί μια βαθιά κατάδυση στο απαύγασμα της φιλοσοφίας του Αμερικανού συγγραφέα, θέτοντας βασικά ερωτήματα, γύρω από την ανθρώπινη συνείδηση, τη διαστροφή, την τρέλα και την ισορροπία ανάμεσα στο καλό και στο κακό.

Τους διάσημους δολοφόνους της παράστασης (που παρουσιάστηκε ήδη με μεγάλη επιτυχία σε περιοδεία εκτός "Αττικών τειχών") ερμηνεύει ο ίδιος ο σκηνοθέτης, ο οποίος μεταμορφώνεται επί σκηνής σε τρεις ολότελα διαφορετικούς χαρακτήρες, προσφέροντας για μια ακόμα φορά, ένα εφιαλτικό ρεσιτάλ υποκριτικής, που κόβει την ανάσα.

Ο Edgar Allan Poe συγγραφέας, ποιητής, κριτικός λογοτεχνίας και διακεκριμένος σχολιαστής της σύγχρονης κοινωνίας, παραμένει ένας από κείνους τους«σκοτεινούς» δημιουργούς του Ρομαντισμού, που συνεχίζουν σχεδόν διακόσια χρόνια μετά να προκαλούν ρίγη σε όποιους έρχονται σ΄επαφή μαζί του.

Στον Πόε δόθηκε (δικαίως) μεταξύ των άλλων και ο τίτλος του Πατέρα της Αστυνομικής λογοτεχνίας, αφού εμφανίστηκε 46 χρόνια πριν από τον…πατέρα του Sherlock Holmes, Arthur Conan Doyle και αναγνωρίζεται ακόμη και σήμερα ως ο Βασιλιάς του Μακάβριου.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Sharon Michelle Christie
Διεύθυνση Σκηνής: Γιώργος Νικολάου