Μια μέρα. Σήμερα

Αρχείο Παίχτηκε από 24/11/2018 έως 03/02/2019
στο Faust
Διάρκεια: 90' χωρίς διάλειμμα
Κείμενο: Ομάδα Περιοδικός θίασος 
Δραματουργική επεξεργασία: Ομάδα Περιοδικός θίασος 
Σκηνοθέτης: Χάρης Μπόσινας
Σκηνογραφία: Μαρία Παπαδοπούλου
Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου
Μουσική: Αλέξανδρος Ατλιδάκης
Κίνηση: Στεφανία Γώγου- Πούλου
Ερμηνεύουν: Νικολίνα Καραθύμιου, Τατιάνα Μελίδου, Γιώργος Στεφανίδης, Γιώτα Τσιότσκα, Ντίνος Φλώρος

Περιγραφή

Πέντε παράλληλες ιστορίες ξετυλίγονται με φόντο ένα πολύβουο αστικό τοπίο. Πέντε άνθρωποι, εγκλωβισμένοι στη συνήθειά τους, νιώθουν ασφάλεια μέσα στους χάρτινους τοίχους της φυλακής που αποκαλούν σπίτι τους. Η καθημερινότητα τους καθηλώνει και μοιάζουν αστείοι , σχεδόν ξεκαρδιστικοί γιατί πιστεύουμε ότι αυτοί είναι οι ‘’άλλοι’’.

Περισσότερα

Από την ομάδα Περιοδικός Θίασος 

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Μια σειρά από εικόνες, που επαναλαμβάνονται μηχανικά, συνθέτουν την καθημερινότητα πέντε νέων ανθρώπων στην Ελλάδα του σήμερα.

Παρακολουθούμε τρεις μέρες από την ζωή του καθενός που καθρεφτίζουν την σύγχρονη πραγματικότητα της συνεχούς αναζήτησης εργασίας, ανθρώπινης επαφής και σήματος wifi... Μέσα από χαραμάδες από όπου μπαίνει φως  στα  κλειστά σπίτια,  επίκεντρο γίνεται ο  άνθρωπος. Σ’ ένα κόσμο άλλοτε φιλόξενο και άλλοτε εχθρικό, η σταθερότητα φαντάζει μοναδική σανίδα σωτηρίας. Η μιζέρια βαφτίζεται κανονικότητα και η αλλαγή μοιάζει οδυνηρή και επικίνδυνη. Μπορούν άραγε να απεξαρτηθούν από τη συνήθεια; Ή το μόνο που θ’ αφήσουν πίσω τους είναι ένα βαθούλωμα στον καναπέ;

Η ομάδα Περιοδικός Θίασος πρωτοεμφανίστηκε με την παράσταση «Μπουκέτο» στο θέατρο Πορεία το 2015. Φέτος παρουσιάζει την καινούρια παραγωγή της με τίτλο «Μια μέρα. Σήμερα». Με χιούμορ και σκηνές βασισμένες σε αληθινές ιστορίες, η ομάδα προσπαθεί να κάνει το θεατή τον έκτο συνένοχο μιας θεατρικής πραγματικότητας, που δεν απέχει πολύ από την πραγματική ζωή.

Φωτογραφίες: Κώστας Γκιόκας, Λύσανδρος Λυσανδρόπουλος
Επιμέλεια αφίσας: Βίκτωρ Μοσχόπουλος
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού ( A Priori)