Συνέντευξη με τον ηθοποιό Γιάννη Κουκουράκη για την παράσταση «Deathtrap»

Επιμέλεια συνέντευξης: Κωνσταντίνος Πλατής

Ο Κρητικός απόφοιτος του εθνικού θεάτρου, Γιάννης Κουκουράκης, εμφανίζεται "φουριόζος" φέτος, συμμετέχοντας σε δύο θεατρικές παραγωγές, ενώ παράλληλα γράφει τα δικά του θεατρικά έργα, τα οποία ανεβάζει, προς το παρόν, στη γενέτειρα του, την Κρήτη. Μας τη "λέει" γιατί, όντως, ήμασταν αδιάβαστοι και μας ιντριγκάρει, γι' αυτό θα πάμε να τον δούμε στην παράσταση "Deathtrap" να δούμε αν τα "λέει" κι εκεί... απολαύστε τον!!!

Φέτος θα σας δούμε στην παράσταση «Deathtrap». Πείτε μας λίγα λόγια για τον ρόλο σας.
O ρόλος με τον οποίον συναντώμαι και αναμετρούμαι είναι ο Cliford Anderson, νεαρός συγγραφέας, που όνειρο έχει να γράψει ένα πετυχημένο έργο και είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για τον σκοπό αυτόν. Το τι βλέπουμε με το τι πραγματικά υπάρχει από πίσω είναι τελείως διαφορετικό. Πολλά πρόσωπα μέσα στο ίδιο σώμα.

Συστηθήκατε αρχικά στο κοινό ως μοντέλο. Το θέατρο υπήρχε από τότε στο μυαλό σας ή προέκυψε αργότερα;
Στο κοινό ποτέ δεν συστήθηκα ως μοντέλο. Πάντα και μόνον ως μανεκέν. Είστε αδιάβαστοι. Σόρρυ..

Με κάποιον τρόπο και κάποιες συγκυρίες έρχονται όλα στην ζωή. Το θέατρο, ως πιτσιρικάς, δεν υπήρχε ούτε κατά διάνοια στο μυαλό μου. Είμαι βέρος χωριάτης - με την καλή έννοια θεωρώ. Μεγαλωμένος σε επαρχία των Χανίων δουλεύω στα αγροτικά, βοηθώντας την οικογένεια μου.

Μεγαλώνοντας ήρθε μέσα από γνωριμίες και τριβή με ανθρώπους του είδους. Γοητεύτηκα με ό,τι εκείνοι κουβαλούσαν και αποφάσισα, να δώσω εξετάσεις σε δραματική σχολή. Έτσι βρέθηκα φοιτητής στην δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Στο θέατρο η εμπειρία μου ξεκίνησε το 2005 συμμετέχοντας, ως μαθητής της σχολής, σε θερινή περιοδεία με τους 'Αχαρνείς' του Αριστοφάνη. Είχα την τύχη να δουλέψω με τον Θωμά Μοσχόπουλο, τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, τον Κωνσταντίνο Ρήγο..

Τα 3 τελευταία χρόνια έχω δική μου εταιρεία, γράφω θεατρικά έργα (προς το παρόν), και έχω κάνει παραγωγές στην πόλη μου τα Χανιά, γιατί πιστεύω στην αποκέντρωση των τεχνών. Θα κάνω και Αθήνα σε λίγους μήνες αλλά δεν είναι ανακοινώσιμη ακόμα.

Φέτος συμμετέχω σε 2 παραγωγές.

Η πρώτη, το 'DEATHTRAP', με σκηνοθέτη τον Γιάννη Λασπιά, η δεύτερη, 'ΜΠΟΛΙΒΑΡ', με σκηνοθέτη τον Γιάννη Σκουρλέτη. Φέτος δηλαδή είναι η χρονιά των Γιάννηδων.

Πάλι αδιάβαστοι. Σόρρυ volume 2.

Στο θέατρο κάνετε τα πρώτα σας βήματα, αλλά στην τηλεόραση έχετε γοητεύσει ήδη το κοινό. Εσείς τι προτιμάτε;
Προτιμώ να συνεργάζομαι με ανθρώπους που με πάνε μπροστά, έχουν ήθος, αγάπη για το επάγγελμα, αξίες και καλή καρδιά. Ευτυχώς, ποτέ μου δεν κακόπεσα, ως τώρα. Το ένστικτο, προς το παρόν, με πήγε σε πολύ ωραία ταξίδια. Αν ζούσα Αμερική ωστόσο, θα ήθελα να κάνω μόνο ταινίες.

Τι ρόλο θα θέλατε να παίξετε στο θέατρο;
Δεν έχω απωθημένα σε ρόλους ή έργα. Σημαντικό για μένα είναι να περνάω καλά στην δουλειά μου, όπως όλοι φαντάζομαι, και να εξελίσσομαι.

Πληροφορίες για την παράστασηΕδώ

Προηγούμενο άρθροΟ σύγχρονος Σαίξπηρ | Εντατικό μάθημα Υποκριτικής με τον Δημήτρη Λάλο
Επόμενο άρθροΘέατρο Ιλίσια-Βολανάκης | Προγραμματισμός για τη σεζόν 2017-18