Θέατρο της Ημέρας | Προγραμματισμός για το Α΄ τρίμηνο της νέας περιόδου 2017 – 2018

Έργα & Ημέρες

Α΄ τρίμηνο 2017 – 2018

 Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, συμπληρώνει εφέτος 25 χρόνια δυναμικής παρουσίας στα θεατρικά & παιδαγωγικά πράγματα. Αποτελεί εταιρία αστική μη κερδοσκοπική και  ιδρύθηκε το 1992 από την Δρ. Ανδρομάχη Μοντζολή που το διευθύνει καλλιτεχνικά και τον επίτιμο Δρ. Λάκη Κουρετζή που έχει τη Διεύθυνση Σπουδών. Οργανισμός καλλιτεχνικής και παιδευτικής θεατρικής έκφρασης με στόχους αμιγώς καλλιτεχνικούς, πνευματικούς και πολιτιστικούς με κύρια ενασχόληση την  καλλιέργεια και έρευνα της θεατρικής έκφρασης και της παιδαγωγικής θεάτρου, που συμβάλλουν ενεργά στη διαμόρφωση πολιτιστικών αξιών και στη δυναμική προβολή του Ελληνικού Πνεύματος στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ για τo Α΄ τρίμηνο της νέας περιόδου 2017 – 2018 προγραμματίζει τις παρακάτω δραστηριότητες για ενήλικες και παιδιά:

 

Θεατρικές παραστάσεις

 

Το όνειρο και το θαύμα

Κάκιας Ιγερινού & Μίκη Θεοδωράκη

Μια παράσταση για όλη την οικογένεια

Σκηνοθεσία: Ανδρομάχη Μοντζολή

από 8 Οκτωβρίου 2017

Μια παράσταση πλημμυρισμένη από τραγούδια, χρώματα και παιχνίδια, ποίηση, φαντασία, λυρισμό, αλληγορία, μαγικές εικόνες και τρυφερές μνήμες των παιδικών μας χρόνων. Και φυσικά από μουσική που σχολιάζει τα όσα συμβαίνουν επί σκηνής και προκαλεί έντονα συναισθήματα και αισθήσεις. Ο Μίκης Θεοδωράκης, η Κάκια Ιγερινού και η Ανδρομάχη Μοντζολή, σε μια μοναδική συνεργασία πένας, μουσικής και  της σκηνικής πραγμάτωσής τους,  πλάθουν τον ονειρικό, ποιητικό και νοσταλγικό κόσμο της παράστασης. Μέσα από την ποίηση, τον λυρισμό και το κωμικό στοιχείο, το έργο θίγει την «διαχρονική» περιπέτεια και τις δοκιμασίες της ανθρώπινης ύπαρξης.

Το κείμενο της σπουδαίας ηθοποιού & συγγραφέως Κάκιας Ιγερινού,  είναι χτισμένο πάνω στη συλλογή «Τραγούδια για Παιδάκια και Παιδιά», που ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης έγραψε σε νεαρή ηλικία «για τους αυριανούς συνειδητοποιημένους πολίτες». Πρόκειται για ποιήματα - αγαπημένα τραγούδια που ο συνθέτης έγραψε μεν για παιδιά, αλλά λάτρεψαν οι μεγάλοι και βρίσκονται σε διαρκή διαλεκτική σχέση με το κοινό. Ο ίδιος αναφέρει: «Πιστεύω πως το παραμύθι είναι ο φυσικός χώρος για τα Παιδικά τραγούδια. Εκεί που οι ηθοποιοί, οι τραγουδιστές, οι μουσικοί και το νεανικό  κοινό σμίγουν και γίνονται ένα. Απόδειξη ότι το όνειρο και η μουσική είναι πλασμένα με τα ίδια υλικά όπως και οι ψυχές των παιδιών».

Ταυτότητα της παράστασης: 

Σκηνοθεσία: Ανδρομάχη Μοντζολή, Ενορχήστρωση-Σχεδιασμός ήχου-Μουσική Διδασκαλία: Χρήστος Γιαννούλης, Σκηνικά-κοστούμια: Ανδρέας Σαραντόπουλος, Επιμέλεια κίνησης: Φώτης Διαμαντόπουλος, Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Νεφέλη Τσιπουρίδη

Ερμηνεύουν: Κατερίνα Βασιλείου, Δημήτρης Γρηγοριάδης, Δημήτρης Πάσιος, Ναταλία Τσάλλη, Πέτρος Τσαπαλιάρης, Νεφέλη Τσιπουρίδη, Σωτήρης Χατζηνικολάου, Μαριλένα Χρυσοχοΐδη.

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή ώρα 6:00μ.μ. Παραστάσεις για σχολεία καθημερινά.

 

 

Πρόταση Γάμου

από μία Αρκούδα

Άντον Τσέχωφ

 Σκηνοθεσία: Μανώλης Δεστούνης

 από 13 Οκτωβρίου 2017

Πρόκειται για μία κωμωδία ηθών που παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά και είναι γραμμένη με πολύ κέφι από τον αριστοτέχνη συγγραφέα ψυχών ΄Αντον Τσέχωφ, που διακωμωδεί τα ήθη της εποχής εκείνης.

Ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Μανώλης Δεστούνης, Σκηνικά – Κοστούμια: Γιoβάννα Πρασίνου, Φωτισμοί: Στάθης Αναστασίου, Μουσική: Ηλίας Πολίτης, Βοηθ. Σκηνοθέτη: Δέσποινα Παντελίδου, Βοηθ. Σκηνογράφου: Διονύσης Κατερέλος

Ερμηνεύουν: Μανώλης Δεστούνης, Νίτα Παγώνη, Αυγερινός Σουλόπουλος, Μαρί Πιττά.

Παραστάσεις: Παρασκευή & Σάββατο στις 9:00 μ.μ

 

 

  

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - Εφτά αρχές στο να είναι κανείς ανίκητος

από τους AHERUSIA Κείμενο-Σκηνοθεσία Γιώργος Βορέας Μελάς

από 3 Δεκεμβρίου 2017

Το έργο αποτελεί μια σύγχρονη προσέγγιση στην ερμηνεία του μύθου του Προμηθέα, μέσα από το πρίσμα της κριτικής του φαινόμενου του Μετα-ουμανισμού ενώ βασίζεται μυθουργικά τόσο στο έργο Προμηθεύς Πυρφόρος, όσο και στο Προμηθεύς Δεσμώτης. Γραμμένο κυρίως στην Αλεξανδρινή ελληνική διάλεκτο, όπου αποτέλεσε την πρώτη οικουμενική γλώσσα της αρχαιότητας, συνδυάζει το αρχαίο ελληνικό δράμα, το μουσικό θέατρο, το κινησιοθέατρο, το χοροθέατρο, την παραμυθιακή αφήγηση και την video art, δημιουργώντας μια ψυχαγωγική μορφή επικοινωνίας που μέσα στην εκφραστική της πολυποικιλότητα, προσπαθεί να επανα-φέρει το θεατή αντιμέτωπο με την υπαρξιακή του αναζήτηση, την χαμένη από καιρό σε αυτές τις εποχές του φόβου και της έκδηλης συναισθηματικής αβεβαιότητας.

Η μουσική, όπως και το κείμενο, είναι πρωτότυπη, βασισμένη στο τρίτο δίσκο του γνωστού folk σχήματος Aherusia, με τίτλο PROMETHEUS~Seven Principles On How To Be Invincible. Η μουσική εκτελείται ζωντανά επί σκηνής από το ίδιο το συγκρότημα.

Ταυτότητα της παράστασης:

Κείμενο, Σκηνοθεσία, Σκηνικά, κοστούμια-Παραγωγή, Γιώργος Βορέας Μελάς

Κινησιολογία: Μαρία Στεφανίδου Βοηθ. κινησιολόγου: Joanna David

Ηθοποιοί: Γιώργος Χατζηκυριάκος, Δημήτρης Κατσιδονιώτης, Γιούλη Παπανελοπούλου

Χορός: Θεόφιλος Βλάχος, Joanna David, Βίκυ Δρίβα, Ευαγγελία Ζορμπά, Χριστίνα Καραγρηγορίου, Πάνος Νίκιας, Γιώργος Ποιμενίδης, Κατερίνα Χατζηκυριάκου.

Μουσικοί επί σκηνής(AHERUSIA)

Γιώργος-Βορέας Μελάς (Voreas Faethon), Δημήτρης Χαραμής (Drakhon), Θοδωρής Μανίκας (Tho), Παντελής Πολύζος (Chaeronios)

Παραστάσεις: Κυριακή στις 9:00 μ.μ.

 

 

Φεστιβάλ θεάτρου «Μυθικές μέρες»  

2ος κύκλος συναντήσεων, παραστάσεων & δράσεων

με αφορμή Αρχαιοελληνικούς μύθους & Θέατρο

25/9 - 1/10/2017

Στο πλαίσιο της έρευνας και μελέτης της διαχρονικότητας και επικαιρότητας των Μύθων, το Θέατρο της Ημέρας διοργανώνει  τον 2ο Κύκλο παραστάσεων, δράσεων και συναντήσεων με αφορμή τους αρχαιοελληνικούς μύθους και το θέατρο, το μήνα Οκτώβριο.

Στις θεατρικές Δράσεις μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες, σχήματα και δημιουργοί (που δεν συνιστούν απαραίτητα νομικό φορέα), της Αττικής, της Ελληνικής περιφέρειας ή ομάδες Ελλήνων από το Εξωτερικό και θεατρικές ομάδες αλλοδαπών που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Οι «Μυθικές μέρες» δεν έχουν διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Τα τελευταία  χρόνια οι Μύθοι και κυρίως οι Αρχαιοελληνικοί, διαποτίζουν την θεατρική, παιδαγωγική και εκπαιδευτική δραστηριότητα του Θεάτρου της Ημέρας. Η μεγάλη δύναμη, σημασία  και σημαντικότητά τους, η οικουμενικότητα και το μήνυμα που μεταφέρουν μέσα στους αιώνες, επίκαιρο όσο ποτέ,  οδήγησαν στην συστηματική ενασχόληση με το σύμπαν των αρχαιοελληνικών μύθων. Πασίγνωστοι και αγαπητοί σε μικρούς και μεγάλους, με ανάλογη αφετηρία, προσέγγιση και ερεθίσματα για  κάθε ηλικία, αυτούσιοι, διασκευασμένοι και προσαρμοσμένοι στη σύγχρονη πραγματικότητα, αποτελούν ιδιαίτερα αξιόλογη και αξιοποιήσιμη πρώτη ύλη - δραματουργικό υλικό, ώστε να συντεθούν δράσεις και παραστάσεις ώστε να προκύψουν ενδιαφέρουσες συναντήσεις.

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία του Θεάτρου σχετικά με την ένταξή τους στο πρόγραμμα και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα μας.

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ για ενήλικες

Mε τη υπογραφή του δημιουργού της μεθόδου του Θεατρικού παιχνιδιού Λάκη Κουρετζή

Με το θεατρικό παιχνίδι το παιδί  προβαίνει σε μια ελεύθερη έκφραση ΘΕΑΣΗ και ΔΡΑΣΗ που συμβάλλει στην ανάπτυξη της δημιουργικότητάς του, της ψυχικής, πνευματικής και σωματικής του οντότητας. Το ίδιο συμβαίνει και για τον ενήλικα, που του προσφέρει ευκαιρίες απόθεσης ενός μέρους του ψυχοσυναισθηματικού του φορτίου… Επικοινωνεί μέσα από συναισθήματα βελτιώνοντας τις ανθρώπινες σχέσεις και τα προβλήματά τους, ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς. Για τον εκπαιδευτικό  αποτελεί εργαλείο διεύρυνσης των μεθοδολογιών, αισθητοποίησης του μαθήματος, δημιουργίας κατάλληλου παιδαγωγικού περιβάλλοντος σ΄ ένα πραγματικά ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Παρέχει τη «ΔΙΑ του ΘΕΑΤΡΟΥ παίδευση». Τη ΓΝΩΣΗ μέσω της ΤΕΡΨΗΣ, μετατρέποντας το δάσκαλο, σε εμψυχωτή παιδιών.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΗΜΕΡΙΔΕΣ

 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ:

«Κάτι…από τα περιεχόμενα του θεατρικού παιχνιδιού»

Τεχνικές ανάπτυξης και δημιουργίας σκηνικού δρωμένου

Σάββατο 16/9/2017, 10:30π.μ.- 4:00μ.μ. Εισηγητής: Λάκης Κουρετζής.  

Το εργαστήρι θα λειτουργήσει  με βιωματικό τρόπο δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού ως μέσον εφαρμογής της «θεατρικής αγωγής» και διεύρυνσης της καθημερινής διδακτικής διαδικασίας.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ξένων γλωσσών, ηθοποιούς, θεατρολόγους,  ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, γονείς,  κ.α.

Κράτηση θέσεως με αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής.

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα.

 

 

ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

«Η αίσθηση των 5 αισθήσεων»

Κυρ. 17/9-Πέμ. 21/9/2017, 5:00μ.μ. – 11:00μ.μ. Εισηγητής: Λάκης Κουρετζής

Είναι σίγουρο ότι έχουμε αίσθηση των 5 αισθήσεων; Η ανακάλυψη της αίσθησης των

5 αισθήσεων και της λειτουργίας τους στη δυναμική της έκφρασης και της επικοινωνίας. Προχωρημένες τεχνικές εμβάθυνσης στη διαδικασία της Θεατρικής πράξης και του Θεατρικού παιχνιδιού.

 

 

«Ο χώρος ως σκηνή σχολιασμού και δράσης»

Σαβ. 11 & Κυρ. 12/11/2017, 10:00 π.μ. – 3:00 μ.μ.

Εισηγήτρια: Αφροδίτη Παρζακώνη

Μια διαδικασία ανάπτυξης της δημιουργικότητας και της αισθητικής καλλιέργειας μέσω της μεθόδου του Θεατρικού Παιχνιδιού. Ο ΧΩΡΟΣ λειτουργεί ως ένα πλαίσιο πολλαπλών δράσεων και ως ερέθισμα ευαισθητοποίησης αλλά και ως αποτέλεσμα σύνθεσης στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οι συμμετέχοντες θα προβούν στη σύλληψη της ιδέας, τον σχεδιασμό, οργάνωση και υλοποίηση-διαμόρφωση των εικαστικά ενεργοποιημένων χώρων.

 

 

«Τι να κάνω με τη χριστουγεννιάτικη γιορτή;» Σχολικές γιορτές και θεατρικό παιχνίδι

Σαβ. 9 & Κυρ. 10/12/2017, 10:00 π.μ. – 3:00 μ.μ.

Εισηγήτρια: Δέσποινα Μαραγκουδάκη

Αυτό είναι ένα συνηθισμένο ερώτημα που βασανίζει εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς, παιδιά και γονείς που δεν ξέρουν να διαχειριστούν τα θέματα που προκύπτουν από τη σχολική γιορτή. Πώς μπορεί να γίνει αυτό μέσα από το θεατρικό και εικαστικό παιχνίδι;

Πώς μπορεί να γίνει με τρόπο που να σέβεται τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα όλων των μαθητών; Μέσα από παιχνίδια, δράσεις και πολλαπλές τεχνικές του θεάτρου και του θεατρικού παιχνιδιού θα  οδηγηθούμε στην: Οργάνωση τον Σχεδιασμό και την Υλοποίηση της δική μας σχολικής γιορτής, στις επιδράσεις των σχολικών γιορτών στην ψυχολογία παιδιών και γονιών και στις παιδαγωγικές αρχές του θεατρικού παιχνιδιού.

Στόχος του εργαστηρίου είναι  να δοθούν ποικίλα ερεθίσματα και ιδέες οργάνωσης και σχεδιασμού μια σχολικής γιορτής- παράστασης βασισμένη στις ανάγκες  και στα ενδιαφέροντα μαθητών και εκπαιδευτικών  και κυρίως ο δημιουργικός και ανώδυνος  τρόπος  υλοποίησης.

 

ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Το θεατρικό παιχνίδι στην εκπαιδευτική διαδικασία

Με τους βασικούς καθηγητές του Εργαστηρίου-Σχολής

Έναρξη 21/10/2017, διάρκεια 90 ώρες. Κάθε 3ο Σαββατοκύριακo του μήνα

από Οκτώβριο-Ιούνιο (Σάββατο & Κυριακή 10:00 π.μ-3:00 μ.μ)

Βασικό σεμινάριο εισαγωγής και ευαισθητοποίησης στο Θεατρικό παιχνίδι.

Δομή, τεχνικές και  εφαρμογή του στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων,  ξένων γλωσσών, ηθοποιούς, θεατρολόγους,  ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, γονείς,  κ.α.

 

 

ΣΧΟΛΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ & ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Δ/ντής σπουδών & βασικός εμψυχωτής: Λάκης Κουρετζής

Τριετούς διάρκειας, Έναρξη Τετάρτη 4/10/2017

Παρέχει ολοκληρωμένες γνώσεις και εξειδίκευση υψηλού επιπέδου στις σπουδές ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ & ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ και καταρτίζει ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ, ικανούς ν’ ανταποκριθούν με επάρκεια στις απαιτήσεις που θέτει η σημερινή εκπαιδευτική και πολιτιστική πραγματικότητα.
Λειτουργεί από το 1987 αποτελώντας τον πρώτο και πλέον έγκυρο φορέα εκπαίδευσης Εμψυχωτών Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού στη χώρα μας.
Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων, θεατρολόγους, ηθοποιούς, ειδικούς ανθρωπιστικών και επικοινωνιακών επαγγελμάτων, σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν μ’ έναν διαφορετικό τρόπο το θεατρικό φαινόμενο, σε όσους επιχειρούν να διευρύνουν τους επικοινωνιακούς κώδικες και τις διδακτικές μεθοδολογίες, σε όσους αναζητούν ευκαιρίες για δημιουργική έκφραση και μάθηση και σε όσους προβαίνουν σε μια Θέαση του κόσμου, υποκειμενικού και αντικειμενικού.
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Τρ. 24/10/2017, 6:00μ.μ. – 11:00μ.μ.

Για αποφοίτους της Σχολής – Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου & Θεατρικού Παιχνιδιού

του Θεάτρου της Ημέρας

Τα μαθήματα θα γίνονται ανά δεκαπενθήμερο,

ημέρα Τρίτη και ώρα 6-11μ.μ.

Το πρόγραμμα, βιωματικής και θεωρητικής μορφής περιλαμβάνει θέματα που διερευνούν τις διαστάσεις του θεατρικού παιχνιδιού, της παιδαγωγικής θεάτρου και  του θεάτρου γενικότερα. Το Μεταπτυχιακό εργαστήρι θα δεχτεί ως σπουδαστές, αποφοίτους της Σχολής που δεν έχουν ακόμα - για τυπικούς λόγους- παραλάβει το πτυχίο τους. Στο εργαστήρι θα διδάξουν οι βασικοί εμψυχωτές – καθηγητές της Σχολής

 

 

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ …για τα μικρά παιδιά

 Θεατρικές παραστάσεις

 

Περιπέτεια στη Βακτηριανία

 Της Κατερίνας Μουρίκη

Μια παράσταση-θεατρικό παιχνίδι για μικρά παιδιά

 Παιδαγωγική επιμέλεια Λάκης Κουρετζής

Σκηνοθεσία Αφροδίτη Παρζακώνη

 Από 5 Νοεμβρίου 2017

Μια παράσταση εμπνευσμένη και βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της συγγραφέως Κατερίνας Μουρίκη. Η  παράσταση – με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών- είναι γεμάτη δράση, γέλιο και απρόοπτα γεγονότα και  θα ενθουσιάσει τους μικρούς θεατές, αποκαλύπτοντας τον κόσμο των μικροβίων και την αξία της καθαριότητας  Μέσα από το σκηνικό και θεατρικό παιχνίδι, που σαν μέθοδο εργασίας και άποψη, υπηρετεί με συνέπεια και επί μακρόν το Θέατρο της Ημέρας, τα παιδιά- με τη βοήθεια των Εμψυχωτών – θεατροπαιδαγωγών θεατρικού παιχνιδιού, βιώνουν και κατανοούν τις καταστάσεις και τα μηνύματα του έργου και της παράστασης.

Συντελεστές:

Παιδαγωγική επιμέλεια: Λάκης Κουρετζής

Σκηνοθεσία: Αφροδίτη Παρζακώνη

Μουσική: Λευτέρης Ξάνθης

Εμψυχωτές – θεατροπαιδαγωγοί-ηθοποιοί:

Κάτια Μακρυκώστα, Χριστίνα Αυγερίδη,

Νίκος Σωτηρόπουλος, Όλγα Μουργελά

 Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή, ώρα 3:00μ.μ.

 

 

Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις & Δημιουργική απασχόληση και έκφραση

Εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού & δημιουργικής έκφρασης για παιδιά

Παράλληλα τμήματα:

2,5 -4 ετών, 4 -7 ετών & 8 -12 ετών,

Κάθε Παρασκευή 6:30μ.μ.-7:45μ.μ.

Από 1/9/2017

Στα Εργαστήρια, μέσα από πολλαπλές τεχνικές και ερεθίσματα, τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους,  αναπτύσσουν τη δημιουργική έκφραση και φαντασία και καλλιεργούνται αισθητικά δια μέσου του Θεατρικού παιχνιδιού και του θεάτρου.

 

 

Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους

12 - 17 ετών, Κάθε Παρασκευή ώρα 7:45μ.μ.-9:00μ.μ.

από 1/9/2017

Η προσέγγιση δια μέσου του παιχνιδιού των ρόλων, της επικοινωνίας στη θεατρική πράξη και του μυστηρίου της παράστασης.

 Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις – γενέθλια-πάρτυ

Στους θεατρικούς χώρους του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, την ΜΠΛΕ και την ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΚΗΝΗ, πλήρως εξοπλισμένους και ειδικά διαμορφωμένους και διακοσμημένους ανάλογα με την περίσταση και την ηλικία, αναλαμβάνουμε την διοργάνωση εκδηλώσεων για παιδιά:

Γενέθλια, Πάρτι, Happenings, Εποχιακές εκδηλώσεις (Χριστούγεννα, Αποκριές, τέλος σχολικής περιόδου, κλπ.). Πλούσιο πρόγραμμα με θεατρικό παιχνίδι από ειδικούς παιδαγωγούς – εμψυχωτές, αποφοίτους της τριετούς σχολής μας.

 

 

  

Διακοπές στο θέατρο

Ένα πρόγραμμα 4 αυτοτελών εβδομάδων στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Θεάτρου της Ημέρας, με διαφορετικό θεματολογικό άξονα η καθεμία όπου ο γονιός μπορεί να εμπιστευθεί το παιδί του μετά το τέλος του σχολικού έτους, καλύπτοντας αφενός μεν, την ανάγκη φύλαξης των παιδιών τις ώρες της εργασία του, αφετέρου δε, δίδοντας στο παιδί την ευκαιρία να απασχοληθεί δημιουργικά, κάνοντας ένα είδος διακοπών μέσα στο θέατρο, με πρωτότυπες και ευφάνταστες δραστηριότητες που έχουν κύριο άξονα το θεατρικό παιχνίδι. Με την παιδαγωγική και καλλιτεχνική επιμέλεια των Λάκη Κουρετζή και Ανδρομάχης Μοντζολή και την επίβλεψη και απασχόληση των παιδιών από έμπειρους εμψυχωτές – θεατροπαιδαγωγούς. Το πρόγραμμα αυτό υπόσχεται στα παιδιά μοναδικές στιγμές ψυχαγωγίας, έκφρασης και φαντασίας.

 

 

Για έναν καφέ- για μια συνάντηση

Στο ART-CAFÉ - φουαγιέ του Θεάτρου οι ενήλικες και οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν μεταξύ τους απολαμβάνοντας καφέ, σνακ, σε ένα περιβάλλον φιλικό και πολιτισμένο. Πλήρης μουσική, ηχητική κάλυψη και διακόσμηση.

Μουσικές- ποιητικές βραδιές

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ν. Γεννηματά 20,  Αμπελόκηποι

(ΜΕΤΡΟ Πανόρμου) 115 24 ΑΘΗΝΑ

Τηλ.: 210 6929090, 210 6995777, Fax: 210 6923470,

info@theatro-imeras.gr, www.theatro-imeras.gr