Το βίντεο από τα εγκαίνια του Φεστιβάλ Αθηνών είναι εδώ!

Το Φεστιβάλ Αθηνών ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη και πλήθος κόσμου, κοινό, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και φίλοι του Φεστιβάλ, συναντήθηκαν στην Πειραιώς 260, για να υποδεχτούν το νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Μέσα σε μία χαρούμενη ατμόσφαιρα, παρέα με την Mastercard, τον μεγάλο χορηγό της διοργάνωσης, με μουσική από τον Pepper 96,6 που μετέδιδε ζωντανά και τις ολοκαίνουριες απολαυστικές προτάσεις από το Schweppes που φέρνουν το καλοκαίρι ένα βήμα πιο κοντά, οι προσκεκλημένοι μπόρεσαν να ζήσουν μια ανεκτίμητη βραδιά.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος καλωσόρισε τους επισκέπτες και τους καλλιτέχνες των παραγωγών που άνοιξαν το Φεστιβάλ, δηλώντας επίσημα την έναρξή του. Μετά το υπέροχο Love Story της Candice Breitz, το Building hope του Μαρκ Χατζηπατέρα και την έκθεση τουΜουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης που λειτουργούσαν από τις 19:00 ως αργά το βράδυ, αλλά το mural του Παύλου Τσάκωνα Two, hands, ακολούθησαν οι πρεμιέρες τριών ξεχωριστών παραστάσεων: Οι sold out Μεταμορφώσεις του Οβίδιου, από την ομάδα C. for Circus, το Γένεσις 6, 6-7 από την ανατρεπτική Angelica Liddell, αλλά και το #PUNK από τη Nora Chipaumire, που ενθουσίασε το κοινό.

Σήμερα, 5 Ιουνίου, στο Ηρώδειο κάνει πρεμιέρα η Νόρμα από την Εθνική Λυρική Σκηνή και στην Πειραιώς 260 η πολυαναμενόμενη Ζιζέλ του Κώστα Τσιούκα.

Επισυνάπτεται το δελτίο Τύπου για τη Ζιζέλ -φωτογραφίες από την παράσταση μπορείτε να βρείτε εδώ: https://we.tl/t-GtXMcxg0nl

Την Παρασκευή 7/6 ξεκινάει η παράσταση Himmelweg σε σκηνοθεσία Έλενας Καρακούλη, στον Χώρο Ε της Πειραιώς 260, ενώ το Σάββατο 8 Ιουνίου ξεκινάει στο Victoria Square Project (Ελπίδος 13, Πλ. Βικτωρίας) με ελεύθερη είσοδο, η εικαστική εγκατάσταση για τους τοξικομανείς του Μεσοπολέμου, Αυτό που δεν βλέπουμε μάς κοιτάζει, του Ηλία Πούλου (Άνοιγμα στην πόλη - διάρκεια ως τις 30 Ιουνίου). Επισυνάπτεται το σχετικό δελτίο Τύπου.

Πληροφορίες για τις παραστάσεις του Φεστιβάλ: Εδώ