10 ημέρες και πάνω από 60 χρόνια Φεστιβάλ Αθηνών - δείτε το νέο τρέιλερ!

Το πρώτο δεκαήμερο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου πέρασε και μας χάρισε μοναδικές εμπειρίες. Καταχειροκροτήσαμε το Μετά την πρόβα-Περσόνα του Ίβο βαν Χόβε, ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους σκηνοθέτες, και τις τρεις ημέρες των παραστάσεων.

Είδαμε θέατρο από την Αμερική, με το Κυνήγι της Ευτυχίας των Nature Theater of Oklahoma, γνωρίσαμε τις σύγχρονες αναζητήσεις του χορού με το Talos του Arcadi Zaides, αλλά και την Ημέρα Χορού . Χορέψαμε στο τεράστιο πάρτυ ADD 2018, αλλά και στον δροσερό Κήπο με τονLeon of Athens και τους Apurimac. Στον Κήπο τραγουδήσαμε και τους ποιητές, με το Κρατώντας μια σπίθα τρεμόσβηστη του Γιάννη Μπέζου και της Ηρώς Μπέζου.

Είδαμε τα πρώτα sold out στις ελληνικές παραστάσεις της Πειραιώς, στις Αποτυχημένες απόπειρες αιώρησης στο εργαστήριό μου του Δημήτρη Κουρτάκη με τον Άρη Σερβετάλη, στο Φαρενάιτ 451 του Θωμά Μοσχόπουλου και στην Πόλη του Γιάννη Μόσχου. Εγκαινιάσαμε τις πρώτες εκθέσεις-εγκαταστάσεις, με τα Δωμάτια μνήμης- Περιπλάνηση στον κόσμο της Λούλας Αναγνωστάκη και με την Αντιστολή του Παντελή Μάκκα.

Συνεχίζοντας μέσα στο καλοκαίρι, ετοιμαζόμαστε να καλωσορίσουμε πολλές ακόμα όμορφες συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου και χορού και εγκαταστάσεις, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Το Φεστιβάλ είναι στιγμές! Σας στέλνουμε τη νέα, μεγαλύτερη εκδοχή του φετινού μας τρέιλερ, με σημαντικές στιγμές από την πρόσφατη και παλαιότερη ιστορία του Φεστιβάλ, που ξεπερνά τα 60 χρόνια.

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση ακρόασης από το ΚΘΒΕ
Επόμενο άρθροΚριτική για την παράσταση "Ο Φετιχιστής"