Η Αγγελική Παρδαλίδου στον επώνυμο ρόλο του Ορλάντο της Βιρτζίνια Γουλφ στη νέα παραγωγή του θεάτρου Τόπος Αλλού

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΔΑΛΙΔΟΥ και FLIK-FLOK

Η Αγγελική Παρδαλίδου είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης που κανένας δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι είναι η περίπτωση του εφησυχασμένου καλλιτέχνη.

Κάθε άλλο μάλιστα. Εγκαταλείποντας μια καριέρα σαν ηλεκτρολόγου μηχανικού και μηχανικού Ηλεκτρονικών υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, βούτηξε στα βαθιά νερά του θεάτρου και του κινηματογράφου και παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει αρκετές επιτυχίες σαν ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και συγγραφέας.

Η πανδημία ήταν μία περίοδος αναγκαστικής ακινησίας για πολλούς. Όχι για την Αγγελική που εκτός των άλλων έγραψε, σκηνοθέτησε ανέλαβε και την παραγωγή μιας μικρού μήκους ταινίας που «πριν αλέκτωρ λαλείσαι» έχει μαζέψει ουκ ολίγα βραβεία σε φεστιβάλ του εξωτερικού.

Μιλάμε για το Flik-Flok που τιμήθηκε στο London Greek Film Festival με το 3ο βραβείο καλύτερης ταινίας και Βραβείο Καλύτερου ηθοποιού για τον Γιώργο Καραμίχο που πρωταγωνιστεί μαζί με την Αγγελική. Πριν κοπάσει η χαρά για αυτές τις επιτυχίες το καλό τρίτωσε με το βραβείο καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού για την ίδια.

Οι επιτυχίες αυτές, η έμπνευση, το ανήσυχο και έντονα δημιουργικό πνεύμα και φυσικά το ταλέντο ήταν αυτά που διέκρινε ο Νίκος Καμτσής και επέλεξε την Αγγελική για τον επώνυμο ρόλο του Ορλάντο στην πρωτότυπη μεταφορά του μυθιστορήματος της Βιρτζίνια Γουλφ.

Θα ακούσουμε πολλές φορές το όνομα Αγγελική Παρδαλίδου μέχρι το χειμώνα που θα την δούμε σαν Ορλάντο στη σκηνή του ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ μαζί με άλλους νέους και ταλαντούχους ηθοποιούς που αποτελούν τους βασικούς συνεργάτες του Νίκου Καμτσή εδώ και αρκετά χρόνια.

Στους νέους δημιουργικούς και ταλαντούχους ανθρώπους δεν έχει κανείς παρά να ευχηθεί ολόψυχα καλή επιτυχία.