38η απονομή των Κορφιάτικων θεατρικών βραβείων

 Η οργανωτική επιτροπή της 38ης απονομής των Κορφιάτικων θεατρικών βραβείων 2018-2019 και μετά από την έγκριση του προέδρου και ιδρυτού της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, κύριου Δημήτρη Μουζακίτη, δίνει στη δημοσιότητα τα ονόματα των τιμητικών και ειδικών επάθλων για το 2018-2019 που από φέτος θα πραγματοποιείτε ξεχωριστή βραδεία με το Τιμητικό και τα ειδικά έπαθλα. 

                                                                               

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Σεπτέμβριου 2019 και ώρα 20.00, στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» στην Αθήνα.                                                             

Το Τιμητικό και τα Ειδικά βραβεία για το 2018-2019 είναι:                                                                          .

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ                                                                                            «Ελένη Παπαδάκη» – Στον ηθοποιό Γιάννη Βογιατζή για την μεγάλη του προσφορά του στο θέατρο και στον πολιτισμό.
.                                                                   ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ                                                                               . «Νίκος Κούρκουλος» – Στον ηθοποιό Δάνη Κατρανίδη, για την ερμηνεία του στο έργο «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» για το ρολό του ως Ηρακλή Πουαρό.                                         

 . «Αλέξης Μινωτής» – Στον σκηνοθέτη, Σταμάτη Φασουλή για την σκηνοθεσία του έργου «Οι Μάγισσες της Σμύρνης».

. «Κατίνα Παξινού» – Στην ηθοποιό, Τζούλι Τσόλκα για την ερμήνευα της στο έργο « Νούρα, ένα πένθιμο μπλουζ».

. «Μαρία Αλκαίου» – Στην ηθοποιό, Μαρία Καβογιάννη για την ερμηνεία της στο έργο: «Οι Μάγισσες της Σμύρνης».                                                                                                      . . «Άννα Καλουτά» – Στην ηθοποιό, Υρώ Μανέ για την ερμηνεία της στο έργο: «Ρένα».

. «Κέρκυρα- San Giacomo» – Στην σκηνοθέτη, Σόφια Σκότη δημιουργό του θεάτρου «Επί Κολωνώ» για την προσφορά της στο θέατρο και στον Πολιτισμό.

. «Πέτρο Φυσσούν» – Στον ηθοποιό, Άγγελο Αντωνόπουλο για την ερμηνεία του στο έργο: «Ο Μαρξ στο Σόχο».                                                  

. Τέλος, τα ειδικά έπαθλο  «Μίμης Πλέσσας», «Σοφία Βέμπο», «Καλλιτέχνης της Χρονιάς» και «Ζωή Λάσκαρη» θα ανακοινωθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου, μετά την συνεδρίαση των ειδικών επιτροπών.                           

. Η τελετή είναι υπό την αιγίδα της περιφέρειας Αττικής και του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη                                                                                   

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΕκπαιδευτικά προγράμματα, Η μεγάλη σύναξη των πουλιών
Επόμενο άρθροΠρόσκληση συμμετοχής χορευτών & χορευτικών ομάδων στο 4ο Φεστιβάλ σύγχρονου χορού “compartments dance project”