Santorini Arts Factory - Ραντεβού και τον χειμώνα!

THEMIS

Santorini Arts Factory

Σεπτέμβριος 2015

το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF) κλείνοντας τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του και πραγματοποιώντας με ιδιαίτερη απήχηση και επιτυχία δύο καλοκαιρινά φεστιβάλ (2014 & 2015), αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλες και όλους όσοι συνέπραξαν και υποστήριξαν στη δημιουργία και την υλοποίηση αυτού του οράματος.

Ένα όραμα, που δεν εξαντλείται αποκλειστικά σε θερινές δράσεις, αλλά επενδύει έμπρακτα στον πολιτισμό, την παιδεία και τον ποιοτικό τουρισμό, με την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εκθέσεων και καλλιτεχνικών δρώμενων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενισχύοντας την προβολή του νησιού, της αρχαίας αλλά και σύγχρονης ιστορίας του, των υλικών και πολιτισμικών αγαθών που έχει να προσφέρει στους χιλιάδες επισκέπτες που καταφτάνουν από όλο τον κόσμο.

Ένα όραμα,που με τη σύμπραξη των συνεργαζόμενων καλλιτεχνών, την υποστήριξη των Φεστιβάλ Κυκλαδίτικων Νησιών, αλλά και ενεργοποιώντας το αστείρευτο ανθρώπινο υλικό της Σαντορίνης, αποκτά κάθε μέρα νέα μορφή και νέο περιεχόμενο. Ένα όραμα, με βασική προτεραιότητα το ίδιο το νησί και τους κατοίκους του. Ένα όραμα, που βρίσκεται μόνο στην αρχή του.

Το Santorini Arts Factory φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν από τους βασικότερους πυρήνες πολιτιστικής δράσης στο νησί της Σαντορίνης και στην ευρύτερη περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, καθώς και ένα σταυροδρόμι πολιτισμού.

Από τον πρώτο χρόνο ζωής του Φεστιβάλ, τέθηκε σε λειτουργία, στον ίδιο χώρο, και το νέο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός», το οποίο παρουσιάζει στους επισκέπτες μία ιστορική αναδρομή στον τόπο της Σαντορίνης και τις παραδόσεις της, με επίκεντρο τη διαδικασία παραγωγής και επεξεργασίας της Σαντορινιάς τομάτας. εκείακριβώς όπου στεγάζονται, από το 1945, το παραδοσιακό κτιριακό συγκρότημα του εργοστασίου, καθώς και μηχανήματα της πρώιμης Ελληνικής βιομηχανικής εποχής. Ως ένα σύγχρονο βιομηχανικό μουσείο, φιλοξενεί στους χώρους του πωλητήριο με επιλεγμένα δείγματα του ελληνικού design, μικρά έργα τέχνης, κοσμήματα, βιβλία, μουσική, καθώς και τοπικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς.

Το καλοκαίρι του 2015 εξαιρετικοί καλλιτέχνες συνέπραξαν μαζί μας και αγκαλιάστηκαν από το κοινό του νησιού και τους επισκέπτες θεατές. Θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις & εγκαταστάσεις, χορός, μουσικά σύνολα, συναυλίες, κλασική και νέα δραματουργία, εκπαιδευτικά προγράμματα, θέατρο για παιδιά και εφήβους, μετακλήσεις από το εξωτερικό, συμπράξεις με διεθνή ινστιτούτα πολιτισμού, συνεργασία με φορείς παγκοσμίου κύρους, όπως και μια υψηλή αίσθηση κοινωνικής ευθύνης, συνθέτουν το μωσαϊκότης νέας πνοής που φιλοδοξεί να φέρει το SAF. Επαναπροσδιορίζοντας τα καλλιτεχνικά δρώμενα, ενισχύοντας την δημιουργικότητα, τη συνεργασία, την επικοινωνία και καταγράφοντας όλες τις σύγχρονες τάσεις που επικρατούν.

Για το λόγο αυτό, το Φεστιβάλ του SantoriniArtsFactory τιμήθηκε πρόσφατα από τον Ευρωπαϊκό Θεσμό EFFE (EuropeforFestivals, FestivalsforEurope) ως ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης για τη σεζόν 2015 –2016.

Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, θα παραμείνει ανοιχτό και ενεργό, όλους τους μήνες του χρόνου μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Μείνετε ‘συντονισμένοι’ για τις επόμενες δράσεις μας!