7ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» | Πρόσκληση σε νέους καλλιτέχνες

7ο Festival 12 Coupe 2017_eikastiko

Η πρόσκληση σε νέους καλλιτέχνες παρατείνεται έως Σάββατο 24 Μαρτίου

Το 7ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ», ο επιτυχημένος θεσμός που καθιερώθηκε από την Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ και την Τατιάνα Λύγαρη με στόχο την προώθηση και ανάδειξη των νέων καλλιτεχνικών δυνάμεων του τόπου, θα διεξαχθεί και φέτος αναβαθμισμένο, για 7η συνεχή χρονιά, από τη Δευτέρα 22 Μαΐου έως και την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017.

 Το μοναδικό αυτό στον κόσμο πολιτιστικό σιδηροδρομικό Φεστιβάλ προσκαλεί νεανικές ομάδες αλλά και μεμονωμένους καλλιτέχνες από όλες τις μορφές της Τέχνης (Θέατρο, Μουσική, Χορός, Εικαστικά, Φωτογραφία, Video Art κ.λπ.) να συμμετάσχουν σε ένα πολύ ιδιαίτερο και απροσδόκητο Φεστιβάλ νεανικής έκφρασης και δημιουργίας.

Η καρδιά του Φεστιβάλ χτυπάει στο New Wagon της Αμαξοστοιχίας με τα 12 «κουπέ» του. Στα 12 ιδιωτικά μικρά διαμερισματάκια του, με την αυθεντική ατμόσφαιρα και την πατίνα του χρόνου, οι καλλιτέχνες καλούνται να εμπνευστούν, να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν πρωτοποριακά projects σύντομης διάρκειας για μικρές ομάδες θεατών, καθημερινά, επί ένα συνεχές δεκαπενθήμερο.

Από το 2010 έως σήμερα μέσα στα ελάχιστα τετραγωνικά του New Wagon έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους 114 νεανικές ομάδες, αλλά και μεμονωμένοι καλλιτέχνες (μουσικοί, χορευτές, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορογράφοι, performers, video artists, εικαστικοί, μουσικά συγκροτήματα κλπ.) και έχουν αναδειχθεί πρωτότυπες και ευφάνταστες καλλιτεχνικές δράσεις, που αποτέλεσαν αφετηρία γνωριμίας με το μοναδικό Τρένο-Θέατρο και έναυσμα για νέες συνεργασίες.

Μουσικά live, εικαστικές εγκαταστάσεις, θεατρικές και χορευτικές performances φιλοξενούνται παράλληλα και στα υπόλοιπα βαγόνια καθώς και στην Αποβάθρα της Αμαξοστοιχίας προσφέροντας σε καλλιτέχνες και επισκέπτες μια ευφρόσυνη και δημιουργική γιορτή Τεχνών.

Οι άξονες που θα καθορίσουν την επιλογή των προτεινόμενων δράσεων του Φεστιβάλ είναι η μείξη των τεχνών, η διαδραστικότητα, η σατιρική διάσταση καθώς και θέματα εμπνευσμένα από την ιδέα του Τρένου σε συνδυασμό με σύγχρονους προβληματισμούς όπως η μετακίνηση, η όσμωση, η ανταλλαγή, ο εγκλεισμός, ο αποκλεισμός, η επικοινωνία, η συνύπαρξη, η ιδιωτικότητα, κ.λπ.

Απαραίτητη προϋπόθεση τα projects να είναι πρωτότυπα και να μην έχουν παρουσιαστεί σε άλλον χώρο ή φεστιβάλ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν την πρόταση τους (εκτενή περιγραφή του project ή και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό) καθώς και βιογραφικά συνοδευόμενα από φωτογραφίες στη διεύθυνση [email protected] έως τις 24 Μαρτίου 2017.

Η επιλογή των τελικών συμμετεχόντων θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου 2017.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

τηλ. 210 9237076

fax 210 9240108

[email protected]

Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

www.totrenostorouf.gr

www.facebook.com/To-Treno-sto-Rouf-railway-carriage-theatre https://twitter.com/ToTrenoStoRouf

 

Προηγούμενο άρθροΠαραιτήθηκε ο Γιώργος Κιμούλης από την προεδρία του Κέντρου Πολιτισμού του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
Επόμενο άρθροΣημαντική εξέλιξη στην υπόθεση της παράστασης «… και Ιουλιέτα» με την Πέμη Ζούνη