Τα Μπρατσάκια

Αρχείο Παίχτηκε από 02/07/2018 έως 03/07/2018
στο 104
Ερμηνεύουν: Αθηνά Κεφαλοπούλου, Αμυμώνη Πρωτόπαπα

Περιγραφή

To EllinikoThεαtro (Ελληνικό Θέατρο της Νέας Υόρκης) επιστρέφει στην Αθήνα με ένα πολυπολιτισμικό φεστιβάλ, το ΑΤΗΕΝS2018 σε συνεργασία με το Θέατρο 104.

H θεατρική παράσταση τα Μπρατσάκια βασισμένη στο πρωτότυπο κείμενο της σεναριογράφου και σκηνοθέτη Isabella Freilinger έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση και προσαρμογή Αθηνάς Κεφαλοπούλου και σκηνοθεσία Αμυμώνης Πρωτόπαπα.

Περισσότερα

To EllinikoThεαtro (Ελληνικό Θέατρο της Νέας Υόρκης) επιστρέφει στην Αθήνα με ένα πολυπολιτισμικό φεστιβάλ, το ΑΤΗΕΝS2018 σε συνεργασία με το Θέατρο 104.

Θεατρικές παραγωγές από τη Νέα Υόρκη και το Εδιμβούργο, κινηματογραφικές προβολές από τη Βρετανία και τη Νέα Ζηλανδία, λογοτεχνικές βραδιές από την Αμερική και σεμινάρια από τους ίδιους τους καλλιτέχνες πάνω στις παραστατικές τέχνες προβάλλουν τη συνεχή αφοσίωση του οργανισμού σε έναν διάλογο που γεφυρώνει τους πολιτισμούς του κόσμου.

Το πολυβραβευμένο και ξεκαρδιστικό one-man show, Rent Control με τον Ελληνοαμερικανό συγγραφέα και ηθοποιό Evan Zes, έρχεται για πρώτη φορά στη γενέτειρα του, την Αθήνα για πέντε μόνο παραστάσεις, στα Αγγλικά με Ελληνικούς υπέρτιτλους.

Μετά από έξι χρόνια διεθνών επιτυχιών της παράστασης Σωκράτης ΤΩΡΑ, ο βραβευμένος με ΕΜΜΥ σκηνοθέτης και ηθοποιός, Γιάννης Σιμωνίδης επιστρέφει στην αθηναϊκή σκηνή με την παράσταση Καβάφης: Ποιητής της Πόλης. Μια θεατρική ποιητική παράσταση για το μοναδικό έργο του Έλληνα ποιητή Κωνσταντίνου Π. Καβάφη. Στα Ελληνικά, με Αγγλικούς υπέρτιτλους.

H θεατρική παράσταση τα Μπρατσάκια βασισμένη στο πρωτότυπο κείμενο της σεναριογράφου και σκηνοθέτη Isabella Freilinger έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση και προσαρμογή Αθηνάς Κεφαλοπούλου και σκηνοθεσία Αμυμώνης Πρωτόπαπα.Τα Μπρατσάκια μας παρουσιάζουν μια ιστορία ιδωμένη μέσα από τη φιλία της Άννας και της Κατερίνας. Δύο διαφορετικοί άνθρωποι βαδίζουν παράλληλα, κρατώντας η μία την άλλη απ’ το χέρι, όταν η ζωή και οι συνθήκες τους το επιτρέπουν. Άλλοτε, παίρνουν διαφορετικούς δρόμους αφήνοντας τη μια να αναρωτιέται για τις επιλογές της άλλης. Ερμηνεύουν η Αθηνά Κεφαλοπούλου και η Αμυμώνη Πρωτόπαπα. Στα Ελληνικά.

Για τον εορτασμό της επιλογής της Αθήνας ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου για το 2018, το EllinikoThεαtro υποδέχεται δυο αναγνωρισμένους συγγραφείς, την Lynne Tillman και τον Ranbir Sidhu στην Αθήνα. Μια από τις σημαντικότερες σύγχρονες στοχαστικές φυσιογνωμίες της τέχνης, του πολιτισμού και της κοινωνίας, η Lynne Tillman διαβάζει από το τελευταίο της μυθιστόρημα, Men and Apparitions. Ο Ranbir Sidhu παρουσιάζει το νέο του έργο, ντοκιμαντέρ για την τέχνη, τη ζωή και τον παραλογισμό με πρωταγωνιστές διεθνείς καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Κρήτη.

Από τη Νέα Ζηλανδία η Vicky Yannoutsos, μια βραβευμένη σκηνοθέτης του θεάτρου και του κινηματογράφου, με πάνω από 35 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της κινηματογραφικής βιομηχανίας ως παραγωγός, σκηνοθέτης, συγγραφέας και εκπαιδευτικός έρχεται στο Θέατρο 104 να παρουσιάσει για πρώτη φορά το έργο της στην Αθήνα και να εκπαιδεύσει σε νέους ηθοποιούς τις Πέντε Τέχνες της Κινηματογραφικής Υποκριτικής.

Το φεστιβάλ ΑΤΗΕΝS2018 ολοκληρώνεται με το EllinikoThεαtro In Class, μια σειρά από masterclasses από τους διεθνείς καλλιτέχνες και παραγωγούς του φεστιβάλ που αποσκοπούν να προσφέρουν τη γνώση τους και να εφοδιάσουν τους νέους καλλιτέχνες με γνώμονα τις σημερινές συνθήκες του επαγγελματικού καλλιτεχνικού χώρου στο εξωτερικό.
Χρειαζόμαστε άραγε μπρατσάκια για να επιπλεύσουμε στην απέραντη θάλασσα που ονομάζεται ζωή;

Κατάλληλο για άνω των 15 ετών.
Γλώσσα: Ελληνικά

Για πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ ΑTHENS2018:
www.ellinikotheatro-athens2018.org
www.ellinikotheatro.org