Παράδοση - παραλαβή (video) της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου από το Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο στην Κατερίνα Ευαγγελάτου

Σύντομη ήταν η τελετή που έλαβε χώρα, σήμερα Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου, για την παράδοση-παραλαβή της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου από το Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο στην Κατερίνα Ευαγγελάτου, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του γενικού γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Η υπουργός, αρχικά, μίλησε για την ιστορία του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και το σημαντικό ρόλο που έχει στον πολιτισμό της χώρας.

Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε στην εξαιρετική διάθεση συνεργασίας που υπάρχει με τη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια και έκλεισε το λόγο του λέγοντας ότι θα αξιοποιήσει την εμπειρία του αυτή, στον επί χρόνια δικό του χώρο , στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου με τη σειρά της ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρόπουλο και έκλεισε το σύντομο και ουσιαστικό λόγο της με την ελπίδα ότι το φεστιβάλ θα αποτελέσει «μια εκρηκτική εξαίρεση στους χειμερινούς ρυθμούς και τρόπους της καλλιτεχνικής μας ζωής».

Τελός ο κ. Γιατρομανωλάκης κλείνοντας αυτές τις ομιλίες, εξέφρασε την ανάγκη για ένα ανταγωνιστικό και διεθνές φεστιβάλ το οποίο θα μπορεί να αποτελεί και πηγή εσόδων για την Ελλάδα.

Μπορείτε να δείτε το video από τη συνέντευξη τύπου εδώ