Ανωτέρα Δραματική Σχολή "Ίασμος"

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ B ΕΞΑΜΗΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ/ ΑΝΑΨΕ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ!

 

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Β΄ ΕΞΑΜΗΝΟ / ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-18 /

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ

Οι εγγραφές για το Β΄ Εξάμηνο ξεκίνησαν! Κατοχύρωσε από τώρα τη θέση σου στη σχολή.

Κάνε την εγγραφή σου για το δεύτερο εξάμηνο και κέρδισε μοναδικά προνόμια εντελώς δωρεάν.

Συγκεκριμένα μέχρι να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο έχεις τη δυνατότητα:

Α. να είσαι ακροατής σε όλα τα μαθήματα

Β. να παρακολουθείς όποιον καθηγητή θέλεις

Γ. να παρακολουθείς την ενισχυτική διδασκαλία με επισκέπτες καθηγητές

Δ. να αποκτήσεις ταυτόχρονα (ατέλεια)για δωρεάν είσοδο στα θέατρα

Ε. να εγκλιματιστείς με το περιβάλλον της σχολής

ΣΤ. να γνωρίσεις τη μέθοδο εργασίας του κάθε καθηγητή

Ζ. να αποκτήσεις οικειότητα με τους μελλοντικούς συμμαθητές σου

Η. να παρακολουθήσεις τις προβές

Θ. να έχεις πρόσβαση στη δανειστική βιβλιοθήκη

 

Η εγγραφή ανέρχεται στα 350 ευρώ κι ισχύει και για την περίοδο 2017-2018.

Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Κάνε την αρχή ! Σιγουρέψου για την επιλογή σου!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΑΣΜΟΣ
Στον ΙΑΣΜΟ, τη σχολή δραματικής τέχνης που ίδρυσε πριν από 34 χρόνια ο αξέχαστος θεατράνθρωπος Βασίλης Διαμαντόπουλος, προσφέρουμε κατάρτιση υψηλής εξειδίκευσης που συμβαδίζει με τη σύγχρονη, απαιτητική πραγματικότητα της υποκριτικής τέχνης.
Όλα αυτά τα χρόνια είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή των μαθημάτων αλλά και των καθηγητών που θα τα διδάξουν.
Στα τρία χρόνια της Ανωτέρας Δραματικής προσπαθούμε να προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο στις ανάγκες ενός σύγχρονου ηθοποιού, και εναρμονισμένο με όλες τις τελευταίες τάσεις και τεχνικές του Θεάτρου, του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης.
Οι πυλώνες του εκπαιδευτικού μας προγράμματος είναι οι εξής: Υποκριτική-Αυτοσχεδιασμός, Ορθοφωνία-Αγωγή Προφορικού Λόγου, Μουσική-Τραγούδι, Μουσικό Θέατρο, Κίνηση-Χορός-Σωματικό Θέατρο.

Παράλληλα δίνουμε μέγιστη σημασία και στα λεγόμενα δευτερεύοντα μαθήματα (Δραματολογία, Ιστορία Θεάτρου, Ελληνική και Ξένη Λογοτεχνία, Σκηνογραφία - Ενδυματολογία, Μακιγιάζ, Κινηματογράφος, Ξιφασκία, Χειρισμός ακροάσεων κ.ά.) που είναι εξίσου σημαντικά για την ολοκλήρωση ενός ηθοποιού.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι καθηγητές μας συνοδεύουν τους σπουδαστές σε εκπαιδευτικές εκδρομές και επισκέψεις που τους ανοίγουν τους ορίζοντες, ενώ η δουλειά ολόκληρης της χρονιάς στον ΙΑΣΜΟ επισφραγίζεται με παραστάσεις των σπουδαστών σε κεντρικά θέατρα της Αθήνας. Σε αυτές τις παραστάσεις οι μαθητές παρουσιάζουν τη δουλειά του σε φίλους, συγγενείς και κοινό – και συγχρόνως έχουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρεθούν σε μια σκηνή αποκτώντας αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Η δράση που δειλά ξεκίνησε πέρσι, φέτος παγιώνεται και γίνεται θεσμός. Πρώτος ο ΙΑΣΜΟΣ χορηγεί στους σπουδαστές του το πλεονέκτημα των θεατρικών παραστάσεων σε επαγγελματικό επίπεδο. Επαγγελματίες του χώρου αναλαμβάνουν να σκηνοθετήσουν παραστάσεις που στελεχώνονται αποκλειστικά από σπουδαστές της Σχολής. Ο φορέας χορηγεί εξολοκλήρου τα έξοδα παραγωγής, και οι σπουδαστές χορηγούν την παράσταση με το ταλέντο και τη λάμψη τους. Τα έσοδα από τις παραστάσεις πηγαίνουν στους σπουδαστές και στους εκπαιδευτικούς – κάνοντας πραγματικότητα έτσι το όραμα του μεγάλου θεατράνθρωπου.

Αξίζει να σημειωθεί πως oι σπουδαστές της σχολής μας κάθε χρόνο έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας με εξέχουσες προσωπικότητες του ελληνικού θεάτρου (όπως ο Γιώργος Κιμούλης, η Λυδία Κονιόρδου, ο Λάκης Λαζόπουλος κ.α.). Τα μαθήματα αυτά γίνονται τα Σάββατα πέραν του κανονικού ωραρίου χωρίς την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση για τους μαθητές.

Οι καθηγητές που διδάσκουν στον ΙΑΣΜΟ είναι πάντοτε ενεργοί και δραστήριοι, και εμπλέκονται σε πολλές θεατρικές παραστάσεις κατά τη διάρκεια κάθε χρονιάς. Πάρα πολύ συχνά επιλέγουν μαθητές μας στις θεατρικές δουλειές στις οποίες συμμετέχουν και πρωταγωνιστούν.

Στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε τα παιδιά που θέλουν να σταδιοδρομήσουν και στο χώρο της τηλεόρασης έχουμε στενή συνεργασία με μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι σπουδαστές μας ενημερώνονται για ακροάσεις, στέλνουν βιογραφικά και φωτογραφίες, παίρνουν μέρος σε οντισιόν και ουκ ολίγες φορές επιλέγονται να συμμετάσχουν σε κάποια τηλεοπτική σειρά ή εκπομπή.

Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε θεσπίσει το πρόγραμμα «Ο ΙΑΣΜΟΣ επισκέπτεται την Ευρώπη των μεγάλων συγγραφέων», με εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό, όπου οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, να επισκεφτούν ιδρύματα θεατρικής εκπαίδευσης και χώρους συναφείς με την καλλιτεχνική δημιουργία (όπως μουσεία, βιβλιοθήκες και τα παρόμοια). Φέτος επισκεφθήκαμε το Λονδίνο του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ, ενώ θ’ ακολουθήσει το Βερολίνο του Μπέρτολτ Μπρεχτ και το Παρίσι του Μολιέρου.

Προηγούμενο άρθροΚριτική για την παράσταση "Πέτρες στις τσέπες του"
Επόμενο άρθροΕργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού και Δραματοθεραπείας για ενήλικες στο Θέατρο Δημήτρης Ροντήρης