Αντιγόνη Lonely planet της Λένας Κιτσοπούλου απόψε 😊 από το Onassis Festival 2019

Σήμερα η Στέγη ανοίγει και πάλι, κάπως απρόσμενα και ψηφιακά αυτή τη φορά, με μια sold out παραγωγή από το πλούσιο πρόγραμμά της. Για να μην είμαστε μόνοι, στους ανορθόδοξους καιρούς που ζούμε, απόψε το βράδυ ταξιδεύουμε στον ανορθόδοξο πλανήτη Λένα Κιτσοπούλου, όπου όλα είναι δυνατά. Ακόμα και η Αντιγόνη του Σοφοκλή με τα χαρακτηριστικά μιας κωμωδίας. Η παράσταση Αντιγόνη / Lonely Planet κάνει live YouTube πρεμιέρα σήμερα στις 22.00.

Αν φανταζόμασταν κάποιον να επιχειρεί να «αναποδογυρίσει» την αρχαία τραγωδία, αυτή θα ήταν η Λένα Κιτσοπούλου, η πληθωρική αντι-περσόνα του ελληνικού θεάτρου που με τον μοναδικό της τρόπο απαντά στο ερώτημα αν είναι η δική μας τραγωδία μεγαλύτερη από όλες. Αν περιμένετε έναν Χορό αρχαίας τραγωδίας, δεν θα τον δείτε. Καλώντας στη σκηνή μια ομάδα ανθρώπων που, χωρίς να είναι ειδήμονες, δίνουν μια διάλεξη γύρω από την Αντιγόνη, η Λένα Κιτσοπούλου εμβολίζει τον σοφόκλειο μύθο με στιγμές ενός σατιρικού, απελπισμένου «εδώ και τώρα». Η Λένα Κιτσοπούλου πάει τον μύθο στα «απάτητα» και επιμένει να έλκεται από τα μοτίβα της ανθρώπινης τρέλας και μοναξιάς, θεωρώντας πως «δεν έχει τίποτε άλλο ο άνθρωπος, όλα τα άλλα είναι ψέματα».

Η πρώτη εκδοχή της παράστασης παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ του Onassis USA, Antigone Now, στη Νέα Υόρκη το 2016. Έναν χρόνο μετά οι σκιέρ της Κιτσοπούλου που απαγγέλουν με θράσος το Έρως ανίκατε μάχαν, ενώ μιλούν για τη χιονοθύελλα της μοναξιάς στα απάτητα βουνά, προσγειώθηκαν με νέο υλικό στη Μικρή Σκηνή της Στέγης. Το 2019 μίλησαν για το δίλημμα της Αντιγόνης και το δικό τους στο κοινό του Public Theatre στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο του Onassis Festival 2019: Democracy Is Coming. Είναι η πρώτη φορά που πατούν με τις στολές του σκι και τα χιονοπέδιλά τους στον ψηφιακό κόσμο.

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους

Δείτε εδώ το ποστ της Στέγης για τη σημερινή πρεμιέρα

FB: https://www.facebook.com/Stegi.Onassis.Cultural.Centre/posts/4495175627219547

Instagram: https://www.instagram.com/p/CHUrljPKUBN/

Δείτε εδώ την παράσταση: https://youtu.be/RseOXhXZJtU

Περισσότερες πληροφορίες στο link https://www.onassis.org/el/whats-on/antigone-lonely-planet

Προηγούμενο άρθροΤροπολογία για στήριξη του Πολιτισμού: Τι προβλέπει για θέατρα, σινεμά και μουσικές σκηνές
Επόμενο άρθροReal Τime Live Streaming νέο κύκλο ανακοινώνει το Πορεία