ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ : Ο ΜανώληςΜαυροματάκης στις ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ στα FM

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΦΗΓΉΣΕΙΣ  στα FM

 λογοτεχνικά ταξίδια  από τις συχνότητες της ραδιοφωνίας

 στο dithepi.gr και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90.4» 

 

Κυριακή 14  Ιανουαρίου

o  ηθοποιός Μανώλης Μαυροματάκης

18.00

 

Αφηγήσεις στα FM - η ραδιοφωνική και  διαδικτυακή δράση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά συνεχίζεται με τον ηθοποιό Μανώλη Μαυροματάκη στο dithepi.gr και στο Δημοτικό  Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90.4» στις 18.00.

Ο Μανώλης Μαυροματάκης διαβάζει την Ονειρευόμενη σκέψη  από το μυθιστόρημα του Κωστή Καλημέρη «Ο φίλος του Πέδρο» που κυκλοφορεί  από τις εκδόσεις Ενύπνιο.

 Γιατί τα θέατρα μπορεί να είναι κλειστά, οι καλλιτέχνες όμως συνεχίζουν να επικοινωνούν μαζί μας. Με κάθε μέσο διαθέσιμο, υψώνουν τη φωνή τους και συναντούν τους ακροατές στη σφαίρα της μυθοπλασίας και της αφήγησης.

 Οι Κυριακάτικες ραδιοφωνικές  συναντήσεις -αφηγήσεις είναι  διάρκειας περίπου 30 λεπτών έκαστη, μεταδίδονται  από το Kανάλι 1-  Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά ,  στις 18.00, με παράλληλη ανάρτηση  στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ως podcasts.

Η νέα ραδιοφωνική και διαδικτυακή δράση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά «Αφηγήσεις στα FM» πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο  Πειραιά «Κανάλι Ένα 90.4

 ΤΑ ΒΙΒΛΙΟ,,,,

Κώστας Καλημέρης, Ο φίλος του Πέδρο εκδόσεις Ενύπνιο

Μπορεί ένας πλαστός, μυθιστορηματικός ήρωας να θέλει να βρει τον αληθινό εαυτό του; Ο Φίλος του Πέδρο θέλει να βγει απ' τα ρούχα του και να ανασύρει τις αναμνήσεις έξω από τον εαυτό τους. Θέλει να δει τι φωλιάζει στο βάθος τους. Αναζητά μια τροπική αφήγηση γεμάτη παραλλαγές, μακάμια και ποικίλματα ερμηνειών.Γι' αυτό και όλη η αφήγηση είναι μια σύνθεση μυθιστορηματικής φόρμας, ποίησης, νουβέλας, μαρτυρίας και δοκιμίου. Με αθώο, αφελή τρόπο.Είναι μια ειρωνική ματιά της γραφής ενάντια στον εαυτό της. Ένας ρυθμικός τρόπος μνήμης. Ένας χώρος παιχνιδιού.

Ο Κώστας Καλημέρης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες, εργάστηκε σε σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης, αποσπάστηκε για τέσσερα χρόνια στο Παιδαγωγικό του ΑΠΘ, τμήμα Νηπιαγωγών. Ως κριτικός λογοτεχνίας υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης του περιοδικού "Διαβάζω" και μέλος της συντακτικής επιτροπής. Συνεργάστηκε ακόμα με τα περιοδικά "Γράμματα και Τέχνες", "Δρώμενα", "Εντευκτήριο", "Οκτάβα", "Δίφωνο", "Ηριδανός" και την εφημερίδα "Μακεδονία".

Προηγούμενο άρθροΟnline Εργαστήρι σχεδιασμού θεατρικών φωτισμών από τη Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Επόμενο άρθροΗ Έρι Κύργια ορίστηκε ως προσωρινή Καλλιτεχνική Διευθύντρια στο Εθνικό Θέατρο