Δείτε τις υποψηφιότητες για το βραβείο «Ελευθερία Σαπουντζή»

Η ένατη βράβευση θα γίνει τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, ώρα 7μ.μ στο θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας.
Εχουν περάσει 17 χρόνια από τον αιφνίδιο θάνατο της 29χρονης Ελευθερίας Σαπουντζή στο θέατρο Αμόρε την ώρα που έκανε πρόβα - σκηνοθετούσε το έργο «Ο Θεός είναι DJ» του Φαλκ Ρίχτερ. Λίγους μήνες νωρίτερα, η νεαρή σκηνοθέτις, μεταφράστρια και ηθοποιός είχε αναλάβει μαζί με τον Θωμά Μοσχόπουλο και τον Γιάννη Χουβαρδά τη συνδιεύθυνση του Θεάτρου του Νότου. Το 2001 ιδρύθηκε προς τιμήν της ένα αστικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο καθιέρωσε τη βράβευση, κάθε δύο χρόνια, μιας νεαρής δημιουργού, η οποία έχει διακριθεί στο χώρο της σκηνοθεσίας, της ηθοποιίας ή της μετάφρασης, τομείς με τους οποίους ασχολήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η Ελευθερία.

Με το βραβείο Ελευθερία Σαπουντζή έχουν τιμηθεί στο παρελθόν η 'Αννα Μάσχα (2001), η Αγγελική Παπαθεμελή (2003), η Φένια Παπαδόδημα (2005), η Ελένη Μποζά (2007) και η Γαλήνη Χατζηπασχάλη (2009), η Κατερίνα Ευαγγελάτου (2011) και η Αργυρώ Χιώτη (2013). Το 2015 το μοιράστηκαν οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Αιδίνη και Λένα Δροσάκη.

Υποψήφιες φέτος είναι οι:
Ιω Βουλγαράκη
Αλεξάνδρα Καζαζου
Κίττυ Παιταζογλου
Λένα Παπαληγούρα
Ευαγγελία Καρακατσάνη
Ελίζα Ρίζου

Η ένατη βράβευση θα γίνει τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, ώρα 7μ.μ στο θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας (Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη). Το βραβείο θα απονείμει η Μπέτυ Αρβανίτη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
-Καλωσορίζει ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός.
-Υποψήφιες για το βραβείο Ελευθερία Σαπουντζή, βραβευμένες και μη,
αφιερώνουν μέσα από προσωπικούς τρυφερούς δρόμους κάτι που δεν έχουν
ξανακάνει ή ξαναπεί στην Ελευθερία. Σκηνοθετεί η Νικαίτη Κοντούρη.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν την Κα Θάλεια Γρίβα (οργάνωση) και τον Κο Αντώνη – Μόργκαν Κωνσταντουδάκη (βιντεο) που αφιλοκερδώς συνέβαλαν στο στήσιμο της
εκδήλωσης.

Πηγή: http://tospirto.net