Αρχική Νέα "Έφυγε" η ηθοποιός Άννυ Πασπάτη

"Έφυγε" η ηθοποιός Άννυ Πασπάτη

290
Έφυγε από τη ζωή χτες Πέμπτη 18 Ιουνίου η ηθοποιός Άννυ Πασπάτη.
 
Την είδηση έκανε γνωστή ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

Η Άννυ Πασπάτη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη από όπου αποφοίτησε το 1966.

Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε το 1963 στην ταινία «Αγάπησα και πόνεσα».

Ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα στο θέατρο όπου συνεργάστηκε τόσο με το Εθνικό Θέατρο όσο και με ελεύθερους θιάσους.

Αξιόλογη είναι και η πορεία της στην τηλεόραση.

Από το 1965 έως το 1994 έλαβε μέρος σε 78 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

Φιλμογραφία
Αδέξιος εραστής (1985)[Άννα]
Τα πρόσωπα του Θεού (1985)[Μαρκέλλα Ροδίτη]
Χωρίς μάρτυρες (1983)[Παυλίνα Αποστόλου]
Τελευταίος διάλογος (1982)
Ανατολική περιφέρεια (1979)
Εν ονόματι του νόμου (1970)[Μις Λιάσκα]
Ένα αστείο κορίτσι (1970)
Ο Νταβέλης (1969)
Αφροδίτη το κορίτσι που πόνεσε(1968)[Αφροδίτη Παντελίδη]
Χαϊδω (1967)[Χάίδω]
Σκλάβοι της μοίρας (1966)
Με πόνο και με δάκρυα (1965)
Αμφιβολίες (1964)
Σχολή για σωφερίνες (1964)
Αγάπησα και πόνεσα (1963)

Προηγούμενο άρθροΝτοκιμαντέρ για την, βραβευμένη με όσκαρ, ελληνοαμερικάνα ηθοποιό Ολυμπία Δουκάκη
Επόμενο άρθροΚριτική για την παράσταση "Stand Up Comedy - Χριστόφορος Ζαραλίκος"