Κριτική για την παράσταση "Stand Up Comedy - Χριστόφορος Ζαραλίκος"

Από τον Κωνσταντίνο Πλατή

Το Stand Up Comedy είναι ένα θεατρικό είδος το οποίο με τις υπάρχουσες συνθήκες και τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό, δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις και για τον παραγωγό, αφού προϋποθέτει μόνο ένα άνθρωπο επί σκηνής χωρίς έξτρα φωτισμό, σκηνικά κτλ αλλά και για τον θεατή αφού μπορεί να παρακολουθήσει την παράσταση σε μπαρ, θέατρα, ανοικτούς χώρους και γενικότερα σχεδόν παντού. Δεν είναι λοιπόν παράξενο που οι πρώτες παραστάσεις που ξεκίνησαν μετά την περίοδο της καραντίνας ήταν stand up comedy.

H πρώτη, ίσως, στην Αθήνα είναι και η παράσταση «Επιστροφή στην Κανονικότητα… Ξανά» με το Χριστόφορο Ζαραλίκο, στο κινηματοθέατρο "Τριανόν", έναν υπέροχο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, με μεγάλη χωρητικότητα και οροφή που ανοίγει και δημιουργεί φυσικό κλιματισμό του χώρου αλλά είναι και αισθητικά ένα υπέροχο φυσικό σκηνικό. Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος είναι πλέον ένας από τους "γερόλυκους" του ελληνικού stand up comedy με πολύχρονη πορεία στο είδος αυτό της κωμωδίας αλλά με εμπειρία και σε άλλα είδη αφού έχει παίξει και σε έργα επιθεώρησης και δράματος στην αρχή της καριέρας του, αφού αποφοίτησε από το Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν. Η ενέργεια του επάνω στη σκηνή είναι εξαιρετική και μπορεί να παρασύρει οποιοδήποτε κοινό βρεθεί απέναντι του.

Του αρέσει να συνομιλεί με τους θεατές και η αντίδραση είναι ανάλογη, με το κοινό να εξομολογείται τις πεποιθήσεις του σε κύρια ζητήματα όπως η πολιτική και το σεξ, δίνοντας την ευκαιρία στον κωμικό να παραγάγει αυτοσχεδιαστικά κείμενο με μεγάλη επιτυχία. Η θεματολογία του στο πρώτο μέρος της παράστασης βασίστηκε κυρίως στην πολιτική επικαιρότητα και κατά τη γνώμη μου ήταν το καλύτερο κομμάτι της παράστασης το οποίο θα μπορούσε να έχει και μεγαλύτερη έκταση. Στη συνέχεια καταπιάστηκε και με ανησυχίες και προβληματισμούς του κοινού αλλά και του ίδιου πάνω στο σεξ και τις σχέσεις.

Επίσης δόθηκε χρόνος σε μαθητές (Γιώργος Ξυδιάς και Κέλλυ Ανυφαντή) του Χριστόφορου Ζαραλίκου για να παρουσιάσουν το δικό τους κείμενο για κάποια λεπτά και να πάρουν πολύτιμη εμπειρία παίζοντας μπροστά σε πολύ κόσμο.

Είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορεί να έχει κάποιος για βραδινή έξοδο, μόνος ή με παρέα, στην καλοκαιρινή Αθήνα με το χιούμορ και το γέλιο που παράγεται να αντισταθμίζει για δύο ώρες την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της πόλης.

Πληροφορίες για την παράστασηΕδώ

 

Προηγούμενο άρθρο"Έφυγε" η ηθοποιός Άννυ Πασπάτη
Επόμενο άρθροΑ’ κύκλος εργαστηρίων πάνω στην Αρχαία Τραγωδία με την Άντζελα Μπρούσκου