Ειδικά σεμινάρια θεάτρου με τη Γεωργία Μαυραγάνη

Απο πρώτο χέρι -Το θέατρο ντοκουμέντο

Η σκηνοθέτις Γεωργία Μαυραγάνη πραγματοποιεί 3 κύκλους τετραήμερων σεμιναρίων για το θέατρο ντοκουμέντο.

1.Πώς φτιάχνουμε και πως χρησιμοποιούμε το εργαλείο της συνέντευξης στις παραστάσεις ντοκουμέντο-ντοκιμαντέρ. (Ερωτηματολόγιο, αποδελτίωση και σύνθεση κειμένου, δοκιμή στην πράξη, ηθική και πνευματικά δικαιώματα) 

Ημερομηνίες και ώρες: 8-9-10-11 ΜΑΙΟΥ // 18:00 - 22:00

2. Δραματουργία και σύνθεση στις παραστάσεις ντοκουμέντο-ντοκιμαντέρ (ανάλυση συγκεκριμένων παραδειγμάτων, δοκιμή και επικουρική συνεισφορά στην πράξη σε  ιδέες των συμμετεχόντων).

Ημερομηνιές και ώρες: 15-16-17-18 ΜΑΙΟΥ // 18:00-22:00

3. Έμπνευση:Ανταλλαγή τρόπων και ιδεών με επικουρική συνεισφορά όλων. (πραγματικός χρόνος τεκμηρίωση, και χρήση τυχαίου)

Ημερομηνίες και ώρες: 22-23-24-25 ΜΑΙΟΥ // 18:00 – 22:00

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακαλουθήσουν και μεμονομένα ένα τετραήμερο.

Η τέταρτη μέρα κάθε σεμιναρίου θα αφορά στις ιδέες και στα σχέδια των συμμετεχόντων .

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές δημιουργούς των παρασταστικών τεχνών .

Κόστος : 120 ευρώ ανα τετραήμερο

Όριο συμμετεχόντων : 8 άτομα.

Απαραίτητη η αποστολή βιογραφικού και φωτογραφίας.

Πληροφορίες και αιτήσεις εως 25/4/2021,

αποκλειστικά στο nikidoulhawk@gmail.com

**Για εκπαιδευτικούς θα ανακοινωθεί σύντομα ειδικό σεμινάριο. Εκδήλωση ενδιαφέροντος για εκπαιδευτικούς στο παραπάνω email με την ένδειξη στο θέμα «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ»

 

ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ – Σκηνοθέτης θεάτρου 

Η Γεωργία Μαυραγάνη γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Σπούδασε παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών και θέατρο στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και στο προπαρασκευαστικό μεταπτυχιακό τμήμα της σχολής DasArts στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. 

Οι παραστάσεις της έχουν παρουσιαστεί στα θέατρα Αμόρε, Άσκηση, Πορεία, Χώρα, Επί Κολωνώ, Εμπρός, Πόρτα, ΚΘΒΕ, στη ΣΤΈΓΗ του Ιδρύματος Ωνάση, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου -1 και στον ΘΟΚ. 

Έχει σκηνοθετήσει, μεταξύ άλλων, τις παραστάσεις «Οι αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες» του Robert Musil (διασκευή του μυθιστορήματος, μτφρ. Αλέξανδρος Ίσαρης), «Γκιακ»και “Εξημέρωση” του Δημοσθένη Παπαμάρκου, «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι» του Tennessee Williams, «Ο τυχερός στρατιώτης» των Ξένια Καλογεροπούλου και Θωμά Μοσχόπουλου, «Ορέστεια / Ευμενίδες» του Αισχύλου, καθώς και τις πρωτότυπες περφόρμανς «Η ταράτσα του αυτόχειρα», «Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», «Όχι αθώος πια», «Η ζωή δεν είναι εύκολο πράγμα», «Έτσι κάνουν όλοι», « Όλα όσα ξέρω για τον κόσμο» , «Το γήρας – Ένα χορικό», «Παρ’ όλα αυτά» (με θέμα τον καρκίνο). 

Είναι ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Μαβίλη και από το 2010 διδάσκει υποκριτική στη δραματική σχολή Δήλος, με τους σπουδαστές της οποίας έχει παρουσιάσει αναλόγια θεατρικών έργων. Από το 2003 εργάζεται παράλληλα ως δασκάλα στη δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει πραγματοποιήσει εργαστήρια υποκριτικής και περφόρμανς με επαγγελματίες και μη ηθοποιούς (bios, Μικρό Θέατρο (Αγρίνιο), Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία κ.α.), διερευνώντας τις δυνατότητες και τις τεχνικές του θεάτρου ντοκουμέντου.