Εισαγωγικό Σεμινάριο Θεάτρου  "Dramatic art"

13 Ιουλίου έως 31 Ιουλίου και 24 Αυγούστου έως 11 Σεπτεμβρίου

Στο σεμινάριο με τίτλο Dramatic art οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τις βασικές αρχές της υποκριτικής τέχνης εξασκώντας παράλληλα τις δεξιότητες τους στο κομμάτι της κίνησης και της ορθοφωνίας. Στόχος με το πέρας των μαθημάτων είναι οι μαθητές να έχουν εξοικειωθεί με τις βασικές αρχές της μεθοδολογικής προσέγγισης ενός θεατρικού κειμένου, το χτίσιμο χαρακτήρων και κάποιους καίριους κανόνες σκηνικής συνεργασίας. Αυτοσχεδιασμός, υποκριτική, ατομική δουλειά πάνω σε κείμενα, ασκήσεις συνόλου, ορθοφωνία και απαγγελία είναι κάποια από τα πεδία με τα οποία θα καταπιαστούν οι συμμετέχοντες.

Το εργαστήριο χωρίζεται σε 2 κύκλους μαθημάτων διάρκειας τριών εβδομάδων από τις 13 έως τις 31 Ιουλίου και από τις 24 Αυγούστου έως τις 11 Σεπτεμβρίου. Στον πρώτο κύκλο οι μαθητές θα εστιάσουν σε βασικές αρχές της υποκριτικής, στο χτίσιμο χαρακτήρων μέσα από μια σειρά τεχνικών και καθοδηγούμενων αυτοσχεδιασμών και σε ατομική δουλειά προετοιμασίας μονολόγων. Στο δεύτερο μέρος των μαθημάτων θα ασχοληθούν με θεατρικούς διαλόγους και θα εργαστούν κυρίως σε ομάδες. Επιπλέον, θα γίνει ξεχωριστή δουλειά με τους μαθητές που ενδεχομένως θα ενδιαφέρονται για τις εισαγωγικές εξετάσεις των δραματικών σχολών.  Στο τελευταίο μέρος του δεύτερου κύκλου του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα προετοιμάσουν μια σύντομη παρουσίαση προκειμένου να εκθέσουν σε κοινό το αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Τα μαθήματα μουσικής και ορθοφωνίας θα συντελούνται παράλληλα και ενισχυτικά της προαναφερθείσας διαδικασίας.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 13:30 – 15:30 στο Ινστιτούτο Χορού “Spira”, Σουηδία 69 – 71, Κολωνάκι. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε από τις 15:30 έως τις 21:30 στο 2155359338.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ερασιτέχνες που αγαπούν το θέατρο, όπως επίσης και σε άτομα που στοχεύουν στην επαγγελματική τους ενασχόληση με την υποκριτική.

Σύντομα Βιογραφικά Διδασκόντων

 

Θέατρο

Η Αικατερίνη Παπαγεωργίου αποφοίτησε από το τμήμα Παραστατικών Τεχνών της δραματικής σχολής του Royal Central School of Speech and Drama, University of London. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Σκηνοθεσία Θεάτρου στο πλευρό της Κatie Mitchell στο Royal Holloway, University of London. Το 2017 ίδρυσε την θεατρική εταιρία The Young Quill (https://www.theyoungquilltheatre.com ) η οποία έχει δραστηριοποιηθεί με το ανέβασμα έξι παραστάσεων τόσο στη Μεγάλη Βρετανία όσο και στην Ελλάδα. Επιπλέον, κατέχει τα διπλώματα της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου ως το επίπεδο Advanced 1. Τον τελευταίο χρόνο ζει και εργάζεται πλέον μόνιμα στην Αθήνα ως σκηνοθέτης και οι τελευταίες της δουλειές έλαβαν χώρο στο θέατρο Μικρό Χορν και στον Cosmote TV.

 

Κίνηση

Ο Θωμάς Γκουντής έχει αποφοιτήσει από την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης (ΚΣΟΤ). Επιπλέον, κατέχει το δίπλωμα διδασκαλίας χορού από τη Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου και εξειδικεύεται στο κλασικό μπαλέτο της Ακαδημίας Vaganova από την Ivana Jotova. Ως χορευτής έχει συνεργαστεί με το Κ.Θ.Β.Ε, την ομάδα της ΚΣΟΤ, το Ελληνικό Χορόδραμα Ραλλούς Μάνου κα. Ως χορογράφος, έχει εργαστεί για παραστάσεις του West End του Λονδίνου, του Υπουργείο Πολιτισμού και της ομάδας κλασικού ρεπερτορίου European Ballet κα. Τέλος, έχει διδάξει ως προσκεκλημένος καθηγητής μπαλέτου της ανώτερης βαθμίδας του Central Ballet School του Λονδίνου. Από το 2010 έως σήμερα έχει εστιάσει στην προετοιμασία μαθητών για εισαγωγικές εξετάσεις σε επαγγελματικές σχολές χορού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και σε συμμετοχές διεθνών διαγωνισμών χορού.

 

Ορθοφωνία και Μουσική

Η Χριστίνα Κωστέα έχει αποφοιτήσει από τη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν και από το τμήμα Θεατρολογίας της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Επιπλέον, έχει ολοκληρώσει τις μουσικές της σπουδές στο κομμάτι της Jazz μουσικής στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας στο πλευρό της Έλλης Πασπαλά. Εξειδικεύεται στην φωνητική και την ορθοφωνία. Από το 2017 εργάζεται στην Αθήνα ως ηθοποιός, μουσικός συνθέτης για θέατρο και δασκάλα θεάτρου. Από το 2019  η Χριστίνα είναι ενεργό και καίριο μέλος της θεατρικής εταιρίας The Young Quill.

Προηγούμενο άρθροΑνακοινώθηκε το νέο Δ.Σ. του ΣΕΗ
Επόμενο άρθροΣχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Θεάτρου Πορεία - Πεπραγμένα και απολογισμός της πρώτης χρονιάς λειτουργίας (2019-2020)