Επίσημη πρεμιέρα για την παράσταση "Οι Ένοχοι" στο θεάτρο Διάχρονο

Το Σάββατο 16 Απριλίου , γνωστοί καλλιτέχνες και φίλοι  βρέθηκαν στο θέατρο "Διάχρονο" της Μαίρης Βιδάλη και στην επίσημη πρεμιέρα του έργου "Οι Ένοχοι" του Μπωμαρσαί σε σκηνοθεσία Μαρίκας Θωμαδάκη-Μαίρης Βιδάλη, χαρίζοντας το πιο θερμό τους χειροκρότημα στους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης.

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, o συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης, ο σχεδιαστής μόδας Μανούσκος, η  Σάσα Ντάριο, ο  Μάκης Δελαπόρτας, η Τζόυ Μιχαηλίδου, η Κέλλυ Σταμουλάκη, ο Τάκης Βλαστός, ο Ζαχαρίας Ρόχας ο μεταφραστής του έργου Γιάννης Θηβαίος, ο σκηνοθέτης Κώστας Μέρρας, η Ειρήνη Καραγιώργου  και ο Δημήτρης Λιγνάδης.

 

Το θέατρο «Διάχρονο» της Μαίρης Βιδάλη συνεχίζει τον προγραμματισμό του για τη θεατρική σεζόν 2015-16 με  την τρίτη παραγωγή του, το έργο «Οι Ένοχοι» («La mère coupable») του Μπωμαρσαί.

 Πρόκειται για το τρίτο μέρος της «φιγκαρικής» τριλογίας του Γάλλου συγγραφέα («Ο κουρέας της Σεβίλλης», «Οι γάμοι του Φίγκαρο») που μεταφράζεται και ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

 Το έργο παρουσιάζει την οικογένεια Αλμαβίβα στο έλεος ενός οπορτουνιστή και μηχανορράφου της εποχής αμέσως μετά τη Γαλλική Επανάσταση. Ο Μπεζάρς, σαν άλλος «Ταρτούφος», γνωρίζει τα μυστικά των μελών της οικογένειας και θυματοποιεί όλους τους «ενόχους» την ίδια στιγμή που τους χτυπάει αλύπητα στην ηθική τους πλευρά με σκοπό να καρπωθεί τα υπάρχοντά τους.

 Η εξέλιξη του έργου στηρίζεται σε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα που προκαλούν άφθονο και αβίαστο γέλιο.  Ήταν  το  αγαπημένο  έργο  του  Ναπολέοντα.

 ***

Facebook σελίδα του θεάτρου όπου συγκεντρώνονται κριτικές, συνεντεύξεις, φωτογραφίες, video κλπ: https://goo.gl/zusmoy

 

Συντελεστές

Συγγραφέας: Μπωμαρσαί

Μετάφραση: Γιάννης  Θηβαίος

Σκηνοθεσία: Μαρίκα Θωμαδάκη - Μαίρη Βιδάλη

Δραματουργική  ανάλυση: Μαρίκα  Θωμαδάκη

Σκηνικά-Κοστούμια: Χάρης Σεπεντζής

Χορογραφίες: Δημήτρης  Παπάζογλου

Φωτισμοί: Γιώργος Δανεσής

Τραγούδι – μουσική  επιμέλεια: Κωνσταντίνος  Τζέμος

Βοηθοί  σκηνοθεσίας: Τζόυ  Μιχαηλίδου,  Στέηση  Μπάρτζη

Δημόσιες σχέσεις: Κωνσταντίνος Πλατής

 

Παίζουν: Δημήτρης  Παπάζογλου,  Ελευθερία  Ρήγου,  Βαγγέλης  Ζερβόπουλος,  Κωνσταντίνος  Τζέμος,  Τζόυς  Μιχαηλίδου,  Βαγγέλης  Πετρόπουλος,  Αλεξία  Ξυγαλά  και  ο  Ιάκωβος  Μυλωνάς

 

Πληροφορίες

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Από 2 Απριλίου έως 24 Απριλίου 2016

 

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Σάββατο στις 21:15

Κυριακή στις 19:00

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Άνεργοι & μαθητές : 5 ευρώ

Ομαδικά ( Άνω των 10 ατόμων): 5 ευρώ

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

[http://../Black_Box/Black_Box_Parastaseis/Medea_omada_Plefsis/www.viva.gr]www.viva.gr, Public, Παπασωτηρίου, Seven spots,  Reload

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

110 λεπτά (με διάλειμμα)

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΑΧΡΟΝΟ

Πυθέου  50 – 52  Νέος  Κόσμος

(στάση  μετρό: Άγιος  Ιωάννης, έξοδος  Κασομούλη)

Τ: 210 7233229

E: danessis@hol.gr

W: www.diachrono-theatre.gr