Επίσκεψη του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου

Την περασμένη Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς επισκέφτηκε την Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, όπου τον υποδέχθηκε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που Υπουργός Πολιτισμού επισκέπτεται τη Δραματική Σχολή.

Ακολούθησε ξενάγηση του Υπουργού από τον κ. Στάθη Λιβαθινό και τον Αναπληρωτή Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Θοδωρή Αμπαζή στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Σχολής ενώ στη συνέχεια  ο Υπουργός συνάντησε σπουδαστές και καθηγητές και από τα τρία έτη φοίτησης, στη μεγάλη αίθουσα της Σχολής. Ο κ. Στάθης Λιβαθινός τόνισε την εκπαιδευτική-ακαδημαϊκή ιδιότητα του Υπουργού λέγοντας ότι «πρόκειται για έναν Δάσκαλο που είναι και Υπουργός και μας τιμά με την παρουσία του», ενώ ο Υπουργός ρώτησε τους σπουδαστές για διάφορες πρακτικές παραμέτρους της φοίτησης στη Σχολή, για τους λόγους που επέλεξαν να ακολουθήσουν αυτή τη σταδιοδρομία, για το «τι σημαίνει εν τέλει υποκριτική» και για το αν ισχύει η εντύπωση που έχει ότι «παρά την οικονομική κρίση ή και λόγω αυτής, συντελείται μια πολιτιστική άνθηση».

Μετά την επίσκεψη στην Δραματική Σχολή, ο Υπουργός μαζί με τους κ.κ. Λιβαθινό και Αμπαζή περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Σχολείου της Ειρήνης Παπά, στην Πειραιώς 52, όπου ο κ. Λιβαθινός έχει προτείνει τη μεταστέγαση της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

Προηγούμενο άρθροΗ «Εφημερίδα των Συντακτών» έκλεισε τρία χρόνια ζωής και το γιορτάζει με τους αναγνώστες της, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, στο κέντρο της πόλης.
Επόμενο άρθροΚριτική για τη παράσταση "Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο δέρας"