Εργαστήρι για την υποκριτική τέχνη των Σαιξπηρικών έργων στο Ι.Μ.Κ

Από Τετάρτη 7 έως Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Νοέμβριος 2015 - Ιανουάριος 2016 παραστάσεις/παρουσιάσεις

Εργαστήρι για την υποκριτική τέχνη των Σαιξπηρικών έργων

στην Ελληνική και στην Αγγλική γλώσσα.

από την Dr Κική Σελιώνη

 

Το εργαστήρι θα ασχοληθεί με την ερμηνευτική ικανότητα του ηθοποιού στην απαιτητική υποκριτική των Σαιξπηρικών έργων. Θα χρησιμοποιηθεί η τεχνική της αγγλικής σχολής (biophysical acting), η οποία βασίζεται στη σωματοποίηση του χαρακτήρα μέσω της δυναμικής του σώματος και της φωνής. Οι μονόλογοι θα διδαχθούν και στις δυο γλώσσες. Οι συμμετέχοντες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τη γλώσσα που προτιμούν.

Το εργαστήρι είναι πρακτικό και απευθύνεται σε ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών στην πρακτική του εφαρμογή, ενώ ως παρατηρητές/ακροατές έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σκηνοθέτες, δάσκαλοι υποκριτικής, θεατρολόγοι, movement directors/instructors.

Όσοι παρακολουθήσουν το εργαστήρι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην τριετή έρευνα της Δρ Κ. Σελιώνη, που αφορά την εφαρμογή του συστήματος στην υποκριτική, και θα παρουσιάζει τα αποτελέσματά της με μορφή παραστάσεων στο Θέατρο του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης, κάθε Τετάρτη στις 21:00 και Σάββατο στις 16:00, από το Νοέμβριο 2015 έως τον Ιανουάριο 2016. Η παράσταση θα παρουσιαστεί, επίσης, στο θέατρο του Royal Central School of Speech and Drama τον Ιανουάριο του 2016 για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν.

 Επίσης, το εργαστήρι θα ασχοληθεί και με την προετοιμασία υποψηφίων σε Μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές σε σχολές υποκριτικής και θεάτρου του εξωτερικού (MA Acting­, MA Movement, MA Actor training Coaching etc. καθώς και προετοιμασία για PhD (proposal).

http://www.cssd.ac.uk/content/biophysical-acting

 

Εργαστήριο/Πρόβες:

Από Τετάρτη 7 έως Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Κάθε Τετάρτη, στις 21:00 και κάθε Σάββατο στις 16:00

Παρουσιάσεις Εργαστηρίου:

 

Νοέμβριος 2015 - Ιανουάριος 2016

Κάθε Τετάρτη, στις 21:00 και κάθε Σάββατο στις 16:00

 

Χώρος: Black Box

Αριθμός συμμετεχόντων: 18 άτομα.

Κόστος: 400 ευρώ  

 

Δηλώσεις συμμετοχής: άμεση αποστολή βιογραφικών στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

     Η Κική Σελιώνη είναι κάτοχος Diploma & B.A (Hons) in Dance Theatre Laban Centre City University London, M.A in European Dance Theatre Practice Laban City University London και PhD in movement for actors and in acting Royal Central School of Speech and Drama University of London. Διδάσκει Laban Movement Analysis for actors and in acting (on stage and on screen), Ballet for actors, Graham technique, Performance Art, Χοροθέατρο, Χορογραφία.

Έχει διδάξει/διδάσκει σε Ανώτερες Δραματικές Σχολές από το 1997 [Γ. Κιμούλη, Δ. Φωτιάδη, Μ. Τράγκα, Θεατρική τέχνη, Σχολή Δήμου Αγ. Βαρβάρας, Θέατρο των Αλλαγών, Ακμή, τμήμα Θεάτρου (BA Queen Margaret University και Χορού (BA Hons Roehampton University London), Πρώτη Πράξη, Δήλος). Έχει εργαστεί στο θέατρο και στην τηλεόραση ως χορογράφος και movement instructor. Συμμετείχε σε Διαλέξεις και Συμπόσια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνεχίζει τη συνεργασία της με το Royal Central School of Speech and Drama University of London ως ερευνήτρια με θέμα την εκπαίδευση των ηθοποιών μέσω του συστήματος Laban.