Εργαστήρι Performance στο Θέατρο στη Σάλα

Εργαστήρι Performance στο Θέατρο στη Σάλα για όσους επιθυμούν να διερευνήσουν βιωματικά τη διαδικασία της PERFORMANCE

κάθε Δευτέρα 17:00-19:00

Έχοντας ως βασική πεποίθηση ότι το θέατρο είναι μορφή αφύπνισης και ότι η οικειότητα και η ασφάλεια δημιουργούν τη βάση για προσωπική εξέλιξη και καλλιτεχνική δημιουργία, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε μία εσωτερική διαδρομή αξιοποιώντας τη Σάλα και τα δωμάτια ενός πραγματικού σπιτιού. Οι ιστορίες του σπιτιού αυτού ευελπιστούμε να συναντηθούν με τις δικές σας προσωπικές ιστορίες ούτως ώστε να προκύψει η τελική performance που θα παρουσιαστεί με την ολοκλήρωση και του τρίτου κύκλου από το τρίπτυχο «ψηλαφίζοντας-εμβαθύνοντας-εκθέτοντας».

Ξεκινάμε «ψηλαφίζοντας» προκειμένου να αμβλυνθούν αμφιθυμίες και αναστολές. Συνεχίζουμε «εμβαθύνοντας» για να ανασύρουμε κρυμμένες ενδιαφέρουσες εκφάνσεις του εαυτού και θεατρικούς/εκφραστικούς μηχανισμούς. Ολοκληρώνουμε «εκθέτοντας» την καλλιτεχνική δημιουργία που θα προκύψει, μέσα από τη διαδικασία των προβών.

Κάθε κύκλος περιλαμβάνει 5 δίωρες συναντήσεις

Α’ Κύκλος: 6 Φεβρουαρίου - 13 Μαρτίου

Β΄Κύκλος: 20 Μαρτίου - 24 Απριλίου

Γ’ Κύκλος: 8 Μαίου - 12 Ιουνίου

Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Πρώτη συνάντηση 6 Φλεβάρη 2023

Δηλώσεις συμμετοχής έως 30 Γενάρη

Συντονιστές-εμψυχωτές:

Χρυσή Βιδαλάκη-ηθοποιός, εκπαιδευτικός και σύμβουλος ψυχικής υγείας

Mario Banushi-σκηνοθέτης και ηθοποιός

Η Χρυσή Βιδαλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και εργάστηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εκπαιδεύτηκε ως Συντονίστρια στις Βασικές Αρχές Διεργασίας Ομάδας (με βάση την προσέγγιση του Processwork) και ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας με τη μέθοδο της Παρεμβαίνουσας μη Κατευθυντικότητας (Non-Directivité Intervenante, NDI). Έχει παρακολουθήσει κύκλους μαθημάτων του «Θεάτρου των Αλλαγών», του θεάτρου «Επί Κολωνώ», του «Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών», σεμινάρια κινηματογράφου και θεάτρου με τους Π. Βούλγαρη, Σ. Λιβαθινό, Ι. Βουλγαράκη, Α. Καραζήση, Δ. Κουτσιαμπασάκο και μαθήματα Δραματοθεραπείας. Σαν ηθοποιός συμμετείχε επιλεκτικά στις παραστάσεις: Έγκλημα, Τιμωρία, Λεφτά, Δολοφονία συνταξιούχου σε σκην. Ε. Σκότη στο θέατρο Επί Κολωνώ, Homesickness blues σε σκην. Ακύλλα Καραζήση στο Φεστιβάλ Αθηνών, Το Γήρας σε σκην. Γ. Μαυραγάνη στην πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, La foret d’O σε σκην. Maya Bosch στο «LE COMMUN», Contemporary Art Museum-Geneva-Swiss, RAGADA σε σκην. Mario Banushi στο «Θέατρο στη Σάλα. Αυτή την περίοδο συμμετέχει στο Goodbye Lindita σε σκηνοθεσία Mario Banushi που θα παρουσιαστεί τον Μαρτίου του 2023 στην Πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους: Έτερος εγώ του Σ.Τσαφούλια, PRANVERA του Mario Banushi κ.α.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ΑΜΚΕ «Θέατρο στη Σάλα».

Ο Mario Banushi είναι σκηνοθέτης και performer. Γεννήθηκε το 1998 και μέχρι την ηλικία των έξι μεγάλωσε στην Αλβανία, ύστερα εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα και σπούδασε υποκριτική στην Δραματική Σχολή του Ωδείο Αθηνών. Αποφοίτησε το 2020 και έφτιαξε την πρώτη του ταινία μικρού μήκους με τίτλο PRANVERA όπου και συμμετείχε το φθινόπωρο του 2021 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου TIFF. Το 2017 βρέθηκε δίπλα στον Ευριπίδη Λασκαρίδη ως βοηθός του στην performance THIRIO που παραστατικών τεχνών και η τελευταία του συνεργασία ήταν με τους Nova Melancholia στο έργο Marcel Duchamp (2022). Η πρώτη του σκηνοθετική δουλειά είναι η performance RAGADA όπου παρουσίασε ένα κομμάτι της στο Φεστιβάλ ROOMS2022 σε διοργάνωση του Γεράσιμου Καππάτου και ύστερα έλαβε χώρα στο Θέατρο Στη Σαλα. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει την επόμενη του δουλειά, Goodbye Lindita που θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2023 στην Πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: [email protected]

τηλ. 6937038090, 6986522483