Εργαστήριο συγγραφής θεατρικού έργου

το εντελεχές κείμενο

Οι συμμετέχουσες/οντες του workshop θα συνθέσουν ένα προσωπικό κείμενο ταυτόχρονα παραστάσιμο, νοηματοδοτημένο, εικαστικό και μουσικό. Μέσα σε 12 τετράωρες συναντήσεις, θα ερευνηθεί η γραφή μέσα από τον σύγχρονο δραματικό λόγο και τη μοντερνιστική ποίηση, αντλώντας εφόδια από τη φιλοσοφία της γλώσσας και της τέχνης.

ο λόγος ως σώμα ήχος νόημα έκθεμα

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα μελετηθούν δείγματα ποίησης [Elliot, Pound, ee cummings, Genet, Καρούζος], θεατρικά έργα [Heiner Müller, Artaud, Beckett, Sarah Kane, Δημητριάδης, Μαυριτσάκης] και φιλοσοφικά κείμενα. Οι πρακτικές του workshop περιλαμβάνουν εξατομικευμένη ανατροφοδότηση πάνω στα σχεδιάσματα και δοκιμή των κειμένων από ηθοποιούς της Ομάδας Θέατρο Πρόταση, σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Στέλιο Βραχνή.

Για τα εκθέματα απόλυτου Λόγου των συμμετεχόντων θα υπάρξει δυνατότητα (1) βιντεοσκόπησης, (2) ηχογράφησης, (3) εικαστικής έκθεσης, (4) μελοποίησης και (5) χρήσης των κειμένων ως σκηνογραφία σε παραστάσεις της Ομάδας. Αποτέλεσμα του workshop είναι η σύνθεση δραματικών κειμένων μικρής φόρμας από τους ίδιους τους συμμετέχοντες/ουσες.

φέρω την ανάγκη να ηττηθώ, να αξιώσω από τις λέξεις μου τα πάντα, να υποσχεθώ και να απογοητεύσω. να μην υπάρχει σώμα όπου το κείμενο δεν ασέλγησε. ερευνώ τη μορφή της ουσίας με μικρές φόρμες θεατρικής γλώσσας. γιατί να μην τολμήσω τη χίμαιρα;

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έναρξη εργαστηρίου: Κυριακή 13 Μαρτίου
Συχνότητα: κάθε Κυριακή 17:00 – 21:00
Μέσω: zoom meeting
Πληροφορίες – εγγραφές: 6949150750 / [email protected]
Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ / μήνα (180 ευρώ σύνολο)

Συνίσταται ικανοποιητική γνώση αγγλικών

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

O Kωνσταντινος Αβράμης γεννήθηκε, έγραψε στίχους, έκανε stand up και σπούδασε φιλοσοφία στην Αθήνα και λίγο στη Λειψία· εκπαιδεύτηκε ως ηθοποιός στην ομάδα ΔρΥς, σπούδασε θεατρική γραφή στο Ίδρυμα Κακογιάννης και το Θέατρο Πορεία, παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής, συμμετείχε στην παράσταση «Πεθαίνω σαν χώρα» της Ομάδας Θέατρο Πρόταση και συντόνισε εργαστήρια θεατρικής έρευνας. Δραματικά και θεωρητικά του κείμενα διατίθενται ελεύθερα προς ανάγνωση στο διαδίκτυο. Σπουδάζει δραματουργία στην Φρανκφούρτη και το Ελσίνκι. Είναι μέλος της Ομάδας Θέατρο Πρόταση.

Προηγούμενο άρθροΑιτήσεις συμμετοχής στο 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη με τον ηθοποιό & σκηνοθέτη Rafael Meltzer για το εργαστήριο υποκριτικής του στην Αθήνα