Εθνικό Θέατρο: Η Σοφία Ευτυχιάδου νέα αναπληρώτρια διευθύντρια

Η δραματολόγος και κριτικός θεάτρου, Σοφία Ευτυχιάδου είναι η νέα αναπληρώτρια διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου.

Αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα δίπλα στον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννη Μόσχο.

Από την άλλη, η μέχρι σήμερα αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια Έρι Κύργια, θα συνεχίσει τη συνεργασία της με το Εθνικό Θέατρο ως δραματολόγος.

Ποια είναι η Σοφία Ευτυχιάδου
Η Σοφία Ευτυχιάδου είναι Δραματολόγος και Κριτικός Θεάτρου. Είναι αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα  της Πολιτιστικής Διαχείρισης στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ
Τσερνόμπιλ: Πέθανε ο πρώην διευθυντής του πυρηνικού σταθμού
Τσερνόμπιλ: Πέθανε ο πρώην διευθυντής του πυρηνικού σταθμού
Έχει συνεργαστεί ως Δραματολόγος με το Εθνικό Θέατρο, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Φεστιβάλ Αθηνών, την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», το ΚΘΒΕ, το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, την ομάδα Εν δυνάμει. Σταθερή συνεργάτης της είναι η σκηνοθέτις Ελένη Ευθυμίου. Έχει επίσης συνεργαστεί ως Δραματολόγος με τον Γιάννη Παρασκευόπουλο, τη Μαρία Μαγκανάρη και τη Γλυκερία Καλαϊτζή.

Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Καλλιτεχνικών Συμβούλων των 48ων Δημητρίων με αρμοδιότητα τον Καλλιτεχνικό σχεδιασμό του Θεατρικού προγράμματος. Από το 2018 έχει αναλάβει τη στήλη θεατρικής κριτικής στο elculture.gr. Το πρώτο της θεατρικό έργο Μαμά! Το δωμάτιο των θαυμάτων, που έγραψε σε συνεργασία με την Ελένη Ευθυμίου, ανέβηκε στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (2019).

Προηγούμενο άρθροΘεατρικά Εργαστήρια για παιδιά από την Ομάδα των Πέντε Εποχών & την Σοφία Παπαδοπούλου
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση επιτυχόντων α' γύρου εισαγωγικών εξετάσεων τμήματος υποκριτικής Εθνικού Θεάτρου (2021-22)