Φεστιβάλ "Θεατρικές συναντήσεις" στο Θεσσσαλικό θέατρο

Οι «Θεατρικές Συναντήσεις» που οργανώνει κάθε φθινόπωρο το «Θεσσαλικό Θέατρο» θα πραγματοποιηθούν για 6η φορά στο «Θέατρο του Μύλου» από τις 12 Οκτωβρίου μέχρι στις 3 Νοεμβρίου.

-Οι φετινές συναντήσεις έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον αφού οι παραστάσεις που συμμετέχουν σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές και διεθνή βραβεία.

- Οι «Θεατρικές Συναντήσεις» του φθινοπώρου, όπως και η «Θεατρική Άνοιξη», έχουν γίνει πλέον θεσμός στην πόλη μας και δίνουν τη δυνατότητα στο θεατρόφιλο κοινό της Λάρισας να παρακολουθήσει μερικές παραστάσεις που χαρακτηρίστηκαν θεατρικά γεγονότα όταν πρωτοπαρουσιάστηκαν στην Αθήνα.

-Η πρώτη παράσταση είναι της Άννας Κοκκίνου με το έργο «Εγώ ο Θουκυδίδης, ένα Αθηναίος». Η παράσταση γνώρισε πραγματικό θρίαμβο πέρυσι στο «Θέατρο Σφενδόνη» και είναι σίγουρο πως το ίδιο θα συμβεί και στην πόλη μας.

-Θα ακολουθήσουν τα διηγήματα: «Όνειρο στο κύμα» και το «Έρως-Ήρως» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη.

-Μετά η Άννα Βαγενά με τον Νίκο Ορφανό θα παρουσιάσουν τα μονόπρακτα του Β.Κατσικονούρη «Το μπουφάν της Χάρλεϋ» και «Ο κύριος Μάκης».

-Σειρά θα έχει το έργο του Μάκη Τσίτα «Μάρτυς μου ο Θεός» που απέσπασε το βραβείο Λογοτεχνίας 2014 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη στο ρόλο του Χρυσοβαλάντη. Η παράσταση παίχτηκε, στην περασμένη «Θεατρική Άνοιξη» άρεσε ιδιαίτερα και μετά από επιθυμία πολλών Λαρισαίων θα παιχτεί και φέτος.

-Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί η πολυβραβευμένη παράσταση σε Ευρωπαϊκά Θεατρικά Φεστιβάλ, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2», που βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Σαίξπηρ. Το παρουσιάζει η ομάδα Θεάτρου «Ιδέα» με τους Κώστα Γάκη, Κωνσταντίνο Μπιμπή και Αθηνά Μουστάκα.

-Θα ακολουθήσει το έργο του Πάρι Τακόπουλου «Ο Προτελευταίος των Μόνικιν» από το «Θεατρικό φυτώριο Αίγινας». Το έργο γνώρισε επιτυχία πρώτη φορά στο «Θέατρο Τέχνης» του Κάρολου Κούν, στα Φεστιβάλ Εδιμβούργου και Λονδίνου και σε άλλες πόλεις.

-Οι «Θεατρικές Συναντήσεις» θα τελειώσουν με την παράσταση «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» του Κώστα Σωτηρίου, με την Ελένη Ουζουνίδου και σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Η παράσταση παίχτηκε πέρυσι άλλες 2 φορές στο «Θέατρο του Μύλου», με τεράστια επιτυχία και ήταν πολλοί εκείνοι που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέσεις. Έτσι η παράσταση θα ξαναπαιχτεί και φέτος.

Σε λίγες μέρες θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες για τις «Θεατρικές Συναντήσεις»- Φθινόπωρο 2015, που σίγουρα θα αποτελέσει άλλη μια μεγάλη επιτυχία του «Θεσσαλικού Θεάτρου».

Μετά τις «Θεατρικές Συναντήσεις», θα επαναληφθούν οι παραστάσεις με το Θεατρικό Χρονικό «Κάποτε στη Σμύρνη» που ενθουσίασε το Καλοκαίρι το θεατρόφιλο κοινό, για να το δούν όσο το δυνατόν περισσότεροι θεατές, αλλά και μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων σε οργανωμένες παραστάσεις.