Η Εκπαίδευση του Ηθοποιού – Διήμερο σεμινάριο "Acting How"

Συντονισμός: Δήμητρα Σύρου
20 & 27 Μαρτίου 2016


Η βάση της τέχνης της έκφρασης του ηθοποιού, της τέχνης της έκφρασης του ανθρώπου. Τα στάδια από τα οποία περνάει ο νους, το σώμα & το συναίσθημα για να καταφέρει να εκφραστεί αληθινά στο εδώ και τώρα, στο παρόν της σκηνής.
----------------------------------------------------------------------------------
Ημερομηνίες: 2 Κυριακές: 20 & 27 Μαρτίου 2016
Προσέλευση: 11:00, Ώρες Σεμιναρίου: 11:20 – 15:30
Χώρος: Μυκηνών 11, Κεραμεικός, 10435 ΑΘΗΝΑ, Χώρος Συνθετικής Αυτογνωσίας Εύης Σύρου
Δηλώσεις Συμμετοχής: [email protected]
Συνολικό Κόστος: 40 € , η εξόφληση γίνεται την πρώτη Κυριακή του σεμιναρίου.
Tips!: Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης & υλικό-σημειώσεις για τις τεχνικές υποκριτικής.
Φορέστε άνετα ρούχα-φόρμες και έξτρα κάλτσες!

Acting How?” Facebook Page: https://www.facebook.com/ActingHow
Acting How?” Seminar Event: https://www.facebook.com/events/1010042702401388/
----------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:
1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ - ΘΕΩΡΙΑ
Τι λένε οι Konstantin Stanislavsky, Michael Chekhov, Stella Adler, Actors Studio-Lee Strasberg, Sanford Meisner, ποιος επηρέασε ποιον, ποιες οι διαφορές τους, ποια η κοινή τους βάση, γιατί γεννήθηκε η κάθε τεχνική και σε τι εξυπηρετούσε. Εκτενής περιγραφή της θεωρίας των τεχνικών υποκριτικής μέσα από σχεδιαγράμματα και απεικονίσεις.
2. ΣΩΜΑ - ΠΡΑΚΤΙΚΗ
Βιωματική εφαρμογή των τεχνικών υποκριτικής μέσα από συγκεκριμένη σειρά σωματικών ασκήσεων. Κατανόηση μέσα από το σώμα των αποτελεσμάτων και της χρησιμότητας κάθε άσκησης. Το σώμα θυμάται, αντιδρά και ζει στο παρόν, πέρα από κάθε θεωρητική ανάλυση του νου. Η σωματική εμπειρία των ασκήσεων ξεμπλοκάρει τα εργαλεία έκφρασής μας, τα εργαλεία της ίδιας μας της ζωής.
3. Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΤΗΣ
Πώς ανακαλύπτουμε τι λειτουργεί για τον κάθε ηθοποιό, πώς επιλέγουμε, πώς χρησιμοποιούμε όλες τις τεχνικές υποκριτικής για να ανακαλύψουμε τελικά τη δική μας. Πώς αντιδράει ο νους, το σώμα και το συναίσθημα κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης της έκφρασης. Ποια στάδια περνάνε για να αρχίσει όντως ο ηθοποιός να εκφράζεται αληθινά στο εδώ και τώρα, στο παρόν της σκηνής.
----------------------------------------------------------------------------------
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:
Το σεμινάριο είναι ανοιχτό για όλους και εκπαιδεύει ηθοποιούς, σπουδαστές, απόφοιτους, τελειόφοιτους, υποψήφιους δραματικών σχολών και όσους θέλουν να εκφραστούν μέσα από την τέχνη της υποκριτικής. Η δομή του είναι βασισμένη στην προσωπική εργασία, έτσι ώστε να αποδίδει το μέγιστο για τον καθένα ξεχωριστά.
----------------------------------------------------------------------------------
ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΥΡΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Υποκριτική
Η Δήμητρα Σύρου γεννήθηκε στα Χανιά και είναι αριστούχος απόφοιτη της Δραματικής Σχολής "ΑΡΧΗ", της Νέλλης Καρρά. Από το 2008, που αποφοίτησε, δουλεύει ως ηθοποιός. Το 2011 υπήρξε υποψήφια για το βραβείο "Μελίνα Μερκούρη", για το ρόλο της στο μονόλογο «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie», σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου. Έχει συνεργαστεί με την Μαρία Τσαρούχα, τον Γκάι Στεφάνου, τον Πάρη Μαντόπουλο σε παραστάσεις Contact Improvisation και συμμετείχε σε ομάδα σωματικού θεάτρου. Έχει κάνει παραστάσεις για παιδιά και έχει συμμετάσχει σε ταινίες μικρού μήκους και σε σειρά στην τηλεόραση. Το 2016 παίζει στην παράσταση "Ψέματα ή Αλήθεια" στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα.
Σκηνοθεσία
To 2013 σκηνοθέτησε το κείμενο του Νίκου Αξιώτη & της Ελεάννας Σταθοπούλου, "Ψέματα ή αλήθεια" και με την ομάδα Mind The Gap κέρδισε γι αυτήν την παράσταση το Βραβείο Κοινού & το Βραβείο Επιτροπής στο Φεστιβάλ Χειροποίητου & Ανακυκλώσιμου Θεάτρου του Fabrica Athens και το 2ο Βραβείο στο Up The W-All Festival. Έχει συνσκηνοθετήσει με την Κατερίνα Χιωτίνη και με τον Μελέτη Γεωργιάδη. Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις "Το Δικό μας Στοίχημα" και "Το Λεμόνι" με τις θεατρικές, εκπαιδευτικές της ομάδες.
Διδασκαλία
Από το 2012 διδάσκει υποκριτική. Παραδίδει μαθήματα σε ετήσια βάση σε θεατρικές, εκπαιδευτικές ομάδες του "Acting How?" το οποίο ίδρυσε και οργανώνει η ίδια, ιδιαίτερα μαθήματα υποκριτικής και σεμινάρια. Δίδαξε για 2 χρόνια στο τμήμα Θεάτρου του μη κερδοσκοπικού οργανισμού IlioupolisOnLine.
Σπουδές
Απόφοιτος Δραματικής Σχολής ΑΡΧΗ της Νέλλης Καρρά το 2008. Έχει παρακολουθήσει Workshop για σκηνοθέτες & ηθοποιούς με τον Nikita Milivojevic, το Διεθνές Φεστιβάλ Θεατρικών Μεθόδων στο Θέατρο των Αλλαγών, σεμινάρια Method Acting της Μαρίας Τσαρούχα, Στανισλάβσκι & Μιχαήλ Τσέχωφ της Λένας Φιλίπποβα, Ακροβατικού Θεάτρου της Ελισάβετ Αραβίδου, Contact Improvisation του Πάρη Μαντόπουλου, Σωματικού Θεάτρου του Σταμάτη Ευσταθίου, Υποκριτικής της Ελένης Βλαστάρα και του Γιάννη Ζημιανίτη, Ορθοφωνίας & Τεχνικών Αναπνοής της Έλλης Κασδρά, τραγουδιού στο Ωδείο Αλέξανδρου Παπαδημητρίου.
Άλλες δραστηριότητες
Ήταν αθλήτρια ενόργανης, ρυθμικής γυμναστικής και βόλεϊ. Έχει κάνει κολύμβηση, ιστιοπλοΐα, rollers skating και χορό. Ήταν προγραμματίστρια με MCSD(Microsoft Solution Developer) & Navision πιστοποίηση της Microsoft και καθηγήτρια Αγγλικών.

Προηγούμενο άρθροΗ Όπερα της Πεντάρας στηρίζει το σωματείο "ΕΛΠΙΔΑ - Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο"
Επόμενο άρθροΔράση διανομής σακιδίων σε προσφυγόπουλα