Η Πάροδος – Στου Χατζηφράγκου στο «Θεσσαλικό Radio… plays»

Με την «Πάροδο», το συγκλονιστικό απόσπασμα από το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Κοσμά Πολίτη «Στου Χατζηφράγκου», συνεχίζεται το πρόγραμμα των επαναλήψεων των ραδιοφωνικών παραγωγών του Θ.Θ. από την ενότητα «Θεσσαλικό Radio.. plays», στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021, στις 9μ.μ.

Στο επίκεντρο της πλοκής του βιβλίου συναντάμε μια πόλη, τη Σμύρνη των αρχών του 20ού αιώνα, όπως αυτή παρουσιάζεται μέσα από την καθημερινότητα των κατοίκων των λαϊκών ελληνικών συνοικιών της το 1902, είκοσι ακριβώς χρόνια πριν την καταστροφή. Στο εμβόλιμο κεφάλαιο της «Παρόδου», ο συγγραφέας πραγματοποιεί ένα αναπάντεχο άλμα στον χρόνο, μεταφέροντας τον αναγνώστη στο 1962, όπου ένας από τους δευτερεύοντες ήρωες του μυθιστορήματος, ηλικιωμένος πια στην Αθήνα, εξιστορεί με τρόπο συγκλονιστικό τη βραδιά της μεγάλης καταστροφής της Σμύρνης, όπως ο ίδιος την έζησε.

Η «Πάροδος» παρουσιάζεται σε προσαρμογή για το ραδιόφωνο, μουσική επιμέλεια και ερμηνεία του Κώστα Τσιάνου. Την ηχογράφηση και τη μίξη ήχου για το Θεσσαλικό Θέατρο έκανε ο Νίκος Γεωργάκης.

Προηγούμενο άρθροΤο ΚΘΒΕ …εγκαινιάζει «Ένα Αλλιώτικο Βιβλιοπωλείο»
Επόμενο άρθροΠαραμύθια για το Πάσχα