Η Σοφία Φιλιππίδου στο Φεστιβάλ Τέχνης «Κουρδιστό Μανταρίνι»

kourdisto_mantarini_800x800px

«Η πόλη μέσα στην πόλη, η  πόλη έξω από την πόλη»

 

Το φεστιβάλ Τέχνης «Κουρδιστό Μανταρίνι» παρουσιάζει για πρώτη φορά δράσεις καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε ένα υπαίθριο χώρο στην Πεντέλη.  Μετά από ανοιχτό κάλεσμα με θέμα «Η πόλη μέσα στην πόλη, η  πόλη έξω από την πόλη» προτείνεται προς εξερεύνηση η προβληματική του αστικού χώρου, και ο πειραματισμός πάνω στο βίωμα της φύσης από τα παιδιά του άστυ.  Με την διαμονή σε ένα υπαίθριο κάμπινγκ, για 5 μέρες, οι καλλιτέχνες θα επικοινωνήσουν και θα δοκιμάσουν το έργο τους, το οποίο και θα παρουσιάσουν στο κοινό το Σαββατοκύριακο 16, 17 και 18 του Σεπτέμβρη.

Είναι μεγάλη μας χαρά που σε αυτό το εγχείρημα θα συμμετάσχει και μας υποστηρίζει η ιδιαίτερη καλλιτέχνης Σοφία Φιλιππίδου, με το θίασό της, με αναγνώσεις από το έργο «Καθώς Ψυχορραγώ» του Ουίλιαμ Φώκνερ.  Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν θεατρικά εικαστικά και μουσικά έργα όπως και περφόρμανς. Το Σάββατο η βραδιά θα κλείσει με την ενθουσιώδη μπάντα Sexy Christians.

p1010776

Την Κυριακή θα μας πλανέψουν με τα ούτια τους οι Rima Oud Duo.  Συμμετέχουν οι Αλέξανδρος Μιστριώτης με αναγνώσεις κειμένων, Η Αντζελα Δελιχάτσιου με την ομάδα της παρουσιάζουν ένα θεατρικό αναλόγιο με ποίηση του Σεφέρη, ο Νίκος Καλαμό θα μας παρουσιάσει την πρώτη Ραψωδία της Οδύσσειας, Κρυσταλία Μαγδαληνού περφόρμανς, Ιάνθη Αγγελίογλου, περφόρμανς, η Αναστασία Παράβα μια νέα ματιά στο θέατρο σκιών, η Κατερίνα Αντωνάκη, ο Lee Wells η Ραπανάκη Ελεύθερία, Αθηνά Κανελοπούλου, Βάσω Πουρίδου, Κάτια Καρβέλη, στα εικαστικά, ο Αντώνης Σταυρινός πειραματίζεται με την τρομπέτα του, η Bojana Popadic θα μας μυήσει στον χορό του Butoh .κ.α  Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα και την προσβασιμότητα παρακαλώ βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.kourdistomantarini.com

Προηγούμενο άρθροΘέατρο "Λυχνος Τέχνης & Πολιτισμού" | Καλλιτεχνικό πρόγραμμα - Φθινόπωρο 2016
Επόμενο άρθροΛυκόφως | Ρεπερτόριο 2016 - 2017