Ιασμος Ανωτέρα Δραματική Σχολή | Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το σπουδαστικό έτος 2017-2018

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ/ ΑΝΑΨΕ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ!

ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018/  ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΤΩΡΑ/ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ/ ΑΝΑΨΕ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ!

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι οι πρώτες  θέσεις μαθητών που προκηρύξαμε πριν από δυο μήνες καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου, γεγονός που μας γέμισε ικανοποίηση και υπερηφάνια για τη στήριξη και την προτίμηση σας.

Κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ, κατοχύρωσε μια από τις επόμενες  προνομιούχες θέσεις για το επόμενο σπουδαστικό έτος (2017-2018).

Κάνοντας την εγγραφή σου ΤΩΡΑ έχεις το προνόμιο

να αποκτήσεις από τώρα σπουδαστική ταυτότητα (ατέλεια) για δωρεάν είσοδο σε θέατρα.

να έχεις από τώρα πρόσβαση στη δανειστική βιβλιοθήκη

να πάρεις μέρος στην καλοκαιρινή προετοιμασία για τις εξετάσεις του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος η οποία από φέτος περιλαμβάνει και προετοιμασία για ακροάσεις και προπαρασκευαστικά μαθήματα ανίχνευσης ταλέντου. Ξεκινάει την Δευτέρα 3 Ιουλίου στην προνομιακή τιμή των 100 ευρω ανά μήνα για του εγγεγραμμένους σπουδαστές μας (Το κόστος για όσους δεν έχουν κάνει εγγραφή για το καινούργιο σπουδαστικό έτος είναι 300 ευρώ ανα μήνα).

Η εγγραφή ανέρχεται στα 350 ευρώ και ισχύει και για την περίοδο 2017-2018.

Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Κάνε την αρχή! Σιγουρέψου για την επιλογή σου!

 

Άναψε τη φλόγα που κρύβεται μέσα σου.

 

Στείλτε μας email εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο [email protected] ή μήνυμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον λογαριασμό μας στο facebook (www.facebook.com/iasmos.net). Εναλλακτικά, καλέστε μας στο τηλέφωνο επικοινωνίας 210 5200096 ή ελάτε από τη σχολή (διεύθυνση: Μαιζώνος 48, μετρο Μεταξουργείο, έξοδος Δηληγιάννη), www.iasmos.net

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΑΣΜΟΣ

Στον ΙΑΣΜΟ, τη σχολή δραματικής τέχνης που ίδρυσε πριν από 34 χρόνια ο αξέχαστος θεατράνθρωπος Βασίλης Διαμαντόπουλος, προσφέρουμε κατάρτιση υψηλής εξειδίκευσης που συμβαδίζει με τη σύγχρονη, απαιτητική πραγματικότητα της υποκριτικής τέχνης.

Όλα αυτά τα χρόνια είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή των μαθημάτων αλλά και των καθηγητών που θα τα διδάξουν.

Στα τρία χρόνια της Ανωτέρας Δραματικής προσπαθούμε να προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο στις ανάγκες ενός σύγχρονου ηθοποιού, και εναρμονισμένο με όλες τις τελευταίες τάσεις και τεχνικές του Θεάτρου, του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης.

Οι πυλώνες του εκπαιδευτικού μας προγράμματος είναι οι εξής: Υποκριτική-Αυτοσχεδιασμός, Ορθοφωνία-Αγωγή Προφορικού Λόγου, Μουσική-Τραγούδι, Μουσικό Θέατρο, Κίνηση-Χορός-Σωματικό Θέατρο.

Παράλληλα δίνουμε μέγιστη σημασία και στα λεγόμενα δευτερεύοντα μαθήματα (Δραματολογία, Ιστορία Θεάτρου, Ελληνική και Ξένη Λογοτεχνία, Σκηνογραφία - Ενδυματολογία, Μακιγιάζ, Κινηματογράφος, Ξιφασκία, Χειρισμός ακροάσεων κ.ά.) που είναι εξίσου σημαντικά για την ολοκλήρωση ενός ηθοποιού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι καθηγητές μας συνοδεύουν τους σπουδαστές σε εκπαιδευτικές εκδρομές και επισκέψεις που τους ανοίγουν τους ορίζοντες, ενώ η δουλειά ολόκληρης της χρονιάς στον ΙΑΣΜΟ επισφραγίζεται με παραστάσεις των σπουδαστών σε κεντρικά θέατρα της Αθήνας. Σε αυτές τις παραστάσεις οι μαθητές παρουσιάζουν τη δουλειά του σε φίλους, συγγενείς και κοινό – και συγχρόνως έχουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρεθούν σε μια σκηνή αποκτώντας αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Η δράση που δειλά ξεκίνησε πέρσι, φέτος παγιώνεται και γίνεται θεσμός. Πρώτος ο ΙΑΣΜΟΣ χορηγεί στους σπουδαστές του το πλεονέκτημα των θεατρικών παραστάσεων σε επαγγελματικό επίπεδο. Επαγγελματίες του χώρου αναλαμβάνουν να σκηνοθετήσουν παραστάσεις που στελεχώνονται αποκλειστικά από σπουδαστές της Σχολής. Ο φορέας χορηγεί εξολοκλήρου τα έξοδα παραγωγής, και οι σπουδαστές χορηγούν την παράσταση με το ταλέντο και τη λάμψη τους. Τα έσοδα από τις παραστάσεις πηγαίνουν στους σπουδαστές και στους εκπαιδευτικούς – κάνοντας πραγματικότητα έτσι το όραμα του μεγάλου θεατράνθρωπου.

Αξίζει να σημειωθεί πως oι σπουδαστές της σχολής μας κάθε χρόνο έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας με εξέχουσες προσωπικότητες του ελληνικού θεάτρου (όπως ο Γιώργος Κιμούλης, η Λυδία Κονιόρδου, ο Λάκης Λαζόπουλος κ.α.). Τα μαθήματα αυτά γίνονται τα Σάββατα πέραν του κανονικού ωραρίου χωρίς την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση για τους μαθητές.

Οι καθηγητές που διδάσκουν στον ΙΑΣΜΟ είναι πάντοτε ενεργοί και δραστήριοι, και εμπλέκονται σε πολλές θεατρικές παραστάσεις κατά τη διάρκεια κάθε χρονιάς. Πάρα πολύ συχνά επιλέγουν μαθητές μας στις θεατρικές δουλειές στις οποίες συμμετέχουν και πρωταγωνιστούν.

Στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε τα παιδιά που θέλουν να σταδιοδρομήσουν και στο χώρο της τηλεόρασης έχουμε στενή συνεργασία με μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι σπουδαστές μας ενημερώνονται για ακροάσεις, στέλνουν βιογραφικά και φωτογραφίες, παίρνουν μέρος σε οντισιόν και ουκ ολίγες φορές επιλέγονται να συμμετάσχουν σε κάποια τηλεοπτική σειρά ή εκπομπή.

Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε θεσπίσει το πρόγραμμα «Ο ΙΑΣΜΟΣ επισκέπτεται την Ευρώπη των μεγάλων συγγραφέων», με εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό, όπου οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, να επισκεφτούν ιδρύματα θεατρικής εκπαίδευσης και χώρους συναφείς με την καλλιτεχνική δημιουργία (όπως μουσεία, βιβλιοθήκες και τα παρόμοια). Φέτος επισκεφθήκαμε το Λονδίνο του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ, ενώ θ’ ακολουθήσει το Βερολίνο του Μπέρτολτ Μπρεχτ και το Παρίσι του Μολιέρου.

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΙΑΣΜΟ/ 2017

Καθώς η φετινή σχολική χρονιά (2016 – 2017) οδεύει προς την ολοκλήρωση της, αμέσως μετά την τελική παρουσίαση της ετήσιας δουλειάς των σπουδαστών μας σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας, την Δευτέρα 3 Ιουλίου θα ξεκινήσει η καλοκαιρινή προετοιμασία του ΙΑΣΜΟΥ η οποία περιλαμβάνει:

  • Προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις των κρατικών σχολών υποκριτικής Τέχνης (Εθνικο Θέατρο και Κρατικό Θέατρο    Βορείου Ελλάδος).
  • Προετοιμασία για ακροάσεις
  • Προπαρασκευαστικά μαθήματα ανίχνευσης ταλέντου
  • Εγκλιματισμός και προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά (προαιρετικά)

Σχετικά με  τις εξετάσεις των κρατικών σχολών του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) οι ενδιαφερόμενοι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας θα επεξεργαστούν τέσσερις (4) τουλάχιστον μονολόγους από αρχαίο δράμα και κωμωδία, την κλασική Ελισαβετιανή περίοδο καθώς και μονολόγους από το σύγχρονο δράμα και κωμωδία. Δυο ποιήματα, γνώση απαγγελίας και τουλάχιστον δυο (2) τραγούδια. Ορθοφωνία, αγωγή λόγου και επίγνωση σωματικότητας μέσα στο ρόλο.

Για τις ακροάσεις οι ενδιαφερόμενοι θα επεξεργαστούν επίσης τέσσερις (4) μονολόγους. Δράμα και κωμωδία, στήσιμο σκηνής, Δυο (2) τραγούδια. Σύγχρονο και Musical. Ορθοφωνία και αγωγή προφορικού λόγου. Η προετοιμασία αυτή αφορά κάθε είδους ακροάσεις με στόχο οι συμμετέχοντες να μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές και τις απαιτήσεις τους.

Τα προπαρασκευαστικά μαθήματα κατά κύριο λόγο προσφέρουν στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα εξερεύνησης των εκφραστικών τους μέσων και τη σκηνική τους αυτοπεποίθηση δουλεύοντας αυτοσχεδιασμό, κίνηση , υποκριτική, τραγούδι, αγωγή προφορικού λόγου (ορθοφωνία).

Τέλος, οι υποψήφιοι σπουδαστές για το πρώτο έτος, πέρα από την έρευνα και τη διαπίστωση των ικανοτήτων τους, έχουν τη δυνατότητα (προαιρετικά) να προετοιμαστούν για την είσοδο τους στο πρώτο έτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής ΙΑΣΜΟΣ.

Η καλοκαιρινή προετοιμασία πραγματοποιείται από ένα αξιόλογο επιτελείο καθηγητών του ΙΑΣΜΟΥ με πολύ μεγάλη εμπειρία στη διαδικασία αυτή. Όλοι μαζί θα οδηγήσουν με ασφάλεια και γνώση τους υποψήφιους ως τις τελικές τους εξετάσεις.

Η προετοιμασία ξεκινάει την Δευτέρα 3 Ιουλίου και ολοκληρώνεται τέλος Σεπτεμβρίου. Περιλαμβάνει τρία (3) τετράωρα την εβδομάδα καθώς και τις πρόβες που απαιτούνται για τις ανάγκες του μαθήματος.

Δεν απαιτείται συμμετοχή σε όλους τους μήνες της προετοιμασίας αλλά αυτή πραγματοποιείται τους μήνες που εσείς θα επιλέξετε.

ΚΟΣΤΟΣ/ Το κόστος της προετοιμασίας ανέρχεται στα 300 ευρώ το μήνα χωρίς υποχρεωτική παρακολούθηση όλων των μηνών.

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ/ Για όσους σπουδαστές έχουν εξασφαλίσει θέση για τη σχολική χρονιά 1017-2018 κάνοντας την εγγραφή τους (350 ευρω) το κόστος της προετοιμασίας ανέρχεται στα 100 ευρώ μηνιαίως. Ταυτόχρονα εντάσσονται στο μαθητολόγιο της σχολής, ενώ εξασφαλίζουν και την σπουδαστική τους ταυτότητα (ατέλεια) που εξασφαλίζει δωρεάν είσοδο σε θέατρα. Σε περίπτωση που ο σπουδαστής αποφασίσει ότι δεν θέλει να φοιτήσει στη σχολή την προσεχή σχολική χρονιά (2017–2018) η εγγραφή παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης όλης της χρονιάς με την ιδιότητα του ακροατή. Οι ακροατές μπορούν να παρακολουθούν όποιο μάθημα θέλουν, όποιου καθηγητή και όσες ώρες το επιθυμούν.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Κατηγορίες : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΝΕΑ

Ημερομηνία: 23/06/2017
Μόνιμος σύνδεσμος άρθρου