Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης | Εκπαιδεύοντας τους αυριανούς θεατές

www.mcf.gr

 Εκπαιδεύοντας τους αυριανούς θεατές

Το  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης πραγματοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά, με τον γενικό τίτλο Εκπαιδεύοντας τους αυριανούς θεατές.

Η πρώτη δράση πραγματοποιείται με την έναρξη της παράστασης «Το Καμ Μπακ: Η Κωμωδία της Μνήμης» του Βασίλη Κατσικονούρη, σε σκηνοθεσία του Πέτρου Φιλιππίδη, και συμβαίνει όσο οι γονείς παρακολουθούν την παράσταση.

 

Στόχοι του προγράμματος

Α) Όσον αφορά στα παιδιά:

  1. Η εξοικείωση των παιδιών με τους κώδικες συμπεριφοράς του θεατή κατά την παρακολούθηση μιας θεατρικής παράστασης.
  2. Η διερεύνηση της έννοιας της μνήμης που αποτελεί τον πυρήνα του συγκεκριμένου θεατρικού έργου.
  3. Η παροχή ερεθισμάτων με τρόπο βιωματικό και ευχάριστο, μέσω της προβολής σημαντικών εικαστικών έργων τέχνης από την αρχαιότητα έως σήμερα.
  4. Η συμμετοχή των παιδιών σε διαδραστικές δραστηριότητες, με σκοπό την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

 

Β) Όσον αφορά στους γονείς:

  1. Η παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης με την ταυτόχρονη και ίσης διάρκειας συμμετοχή των παιδιών τους στην εκπαιδευτική δράση που είναι εμπνευσμένη από τα νοήματα του θεατρικού έργου.
  1. Η δυνατότητα να φέρουν σε επαφή τα παιδιά τους με έναν αναγνωρισμένο πολιτιστικό φορέα, εξοικειώνοντάς τα με τα πολιτιστικά δρώμενα, μέσω ενός προγράμματος ειδικά σχεδιασμένου γι' αυτά.

Τελικός στόχος, η εκπαίδευση των αυριανών θεατών.

 

Σε ποια παιδιά απευθύνεται:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και σε  μαθητές Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης  δημοτικού (ηλικίες 5-8 ετών) και πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στην οδό  Πειραιώς 206.

Έναρξη Προγράμματος:  Το Πρόγραμμα ξεκινάει το Σάββατο 02-12-2017, με την έναρξη της θεατρικής παράστασης «Το Καμ Μπακ: Η Κωμωδία της Μνήμης».

Ημέρες και Ώρες: Παρασκευή & Σάββατο στις 20:30 /  Κυριακή στις 19:30.

Διάρκεια Προγράμματος: 130 λεπτά με ολιγόλεπτο διάλειμμα φαγητού, για το οποίο θα έχουν προνοήσει οι γονείς ή μπορούν να προπαραγγείλουν από το μενού του εστιατορίου στο Ιδρυμα.

Αριθμός Συμμετεχόντων: Έως 10 παιδιά.

Κόστος Συμμετοχής: 8 ευρώ.

Πληροφορίες στο 2103418579

 

Επιμέλεια Προγράμματος: Γρηγορία Βασιλείου

Σύμβουλος Προγράμματος: Dr. Κατερίνα Διακουμοπούλου

Σύλληψη, Συντονισμός: Σταύρος Σταυρόπουλος

 

Φροντίδα για τα βρέφη
Από φέτος το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρέχει στο κοινό του ειδικά διαμορφωμένο χώρο WC με αλλαξιέρα και όλα τα απαραίτητα είδη, όπως πάνες, υποσέντονα, μωρομάντηλα, κρέμες, πιπίλες κτλ., προκειμένου οι γονείς που επισκέπτονται τους χώρους του Ιδρύματος να έχουν την δυνατότητα να περιποιηθούν τα παιδιά τους.

Τέλος, έχει προβλεφθεί ειδική silence zone για όσες μητέρες προτιμούν να θηλάσουν ή να χαλαρώσουν σε προστατευμένο περιβάλλον.

Στο  τηλέφωνο 210 3418550, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν αναλυτικά για τις παραπάνω παρεχόμενες υπηρεσίες, καθώς επίσης να οργανωθούν συναντήσεις για ενημέρωση δασκάλων και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων από συνεργάτη του Ιδρύματος.

Προηγούμενο άρθροΣεμινάριο "Θέατρο της Επινόησης" Devised theater με τον Βασίλη Μαυρογεωργίου
Επόμενο άρθρο“Αγάπη” το Δεκέμβριο στον Πολυχώρο VAULT