Καμπάνια συνεισφοράς για την παράσταση “Πλας ντε λα Κονκόρντ - Plateia Omonoias -Concord”

IMG_2641small

To “Πλας ντε λα Κονκόρντ - Plateia Omonoias -Concord” είναι μια site specific performance σωματικού θεάτρου, η οποία επιλέχτηκε να παρουσιαστεί στα πλαίσια του In Progress Feedback Festival (αναγνωρισμένο από τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή EFFE ως ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης), στην Αθήνα. Πρόκειται για μια συνεργασία καλλιτεχνών από Ελλάδα, Ινδία και Λιθουανία η οποία οργανώνεται και φιλοξενείται από μια θεατρική ομάδα με έδρα την Αθήνα, τη Συμμορία του Ήλιου.

Αυτή η παράσταση σωματικού θεάτρου θα γίνει στην Πλατεία Ομονοίας όπου και θα εξερευνήσει την έννοια των συναντήσεων στον αστικό χώρο, ελπίζοντας να προσφέρει αγάπη και ελπίδα σε μια εποχή που τείνει να επικρατεί η σύγκρουση και η απελπισία.

Παρόλο που το In Progress Feedback Festival μας προσφέρει αυτή την φανταστική ευκαιρία του να παίξουμε σε δημόσιους χώρους της Αθήνας δεν έχει τη δυνατότητα να μας προσφέρει καμία οικονομική υποστήριξη. Το project μας δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί χωρίς κάποια χρηματική συμβολή, καθώς πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό project που ελεύθερα μπορεί να το παρακολουθήσει κανείς. Ζητάμε λοιπόν τη βοήθειά σας για να καταφέρουμε να συνθέσουμε αυτή την παράσταση που δεν θα είναι για λίγους, αλλά θα επιχειρήσει να φέρει χαρά, έκπληξη και μια αίσθηση ενότητας σε όσους περνούν από την πλατεία της πόλης.
Αυτή τη χρονιά το θέμα του In Progress Feedback Festival είναι οι ' Αστικές Εκπλήξεις'. Διαλέξαμε την πλατεία Ομονοίας για το project μας με σκοπό να δημιουργήσουμε μια παράσταση που θα εξερευνά την ανάγκη μας για παιχνίδι και την αποδοχή της διαφορετικότητας σε ένα πολυάσχολο δημόσιο χώρο. Σκοπεύουμε να ανασύρουμε, να θυμηθούμε και να παίξουμε τα παιχνίδια που συνηθίζαμε ως παιδιά. Εμπνευστήκαμε από την ιστορία της συγκεκριμένης πλατείας, καθώς ήταν μια πλατεία των Αθηνών που χρησιμοποιούνταν ως σημείο συνάντησης των κατοίκων της πόλης. Τα τελευταία χρόνια, πολύς κόσμος την αποφεύγει από φόβο συνάντησης με χρήστες ναρκωτικών ή αστέγων. Παιχνίδια που συνηθίζαμε να παίζουμε ως παιδιά στους δρόμους γίνονται ο κεντρικός άξονας από τον οποίο θα εξερευνήσουμε τις συναντήσεις στις αστικές περιοχές και την επικοινωνία με αγνώστους με τους οποίους μοιραζόμαστε τον ίδιο χώρο αλλά σπάνια επικοινωνούμε με χαρά και δίχως φόβο μαζί τους.

Σκηνοθέτες: Μελίνα Σκούφου, Manjari Kaul

Βοηθός Σκηνοθέτη: Βικτώρια Παπαμιχαήλ

Χορογραφία: Giedre Dequtyte

Κουστούμια-Αντικείμενα: Γεωργια Μπούρδα

Μουσική σύνθεση: Ανδρέας Σκούφος

Φωτογραφία-Κινηματογράφηση: Γιώργος Βουρσούκης

Performers: Giedre Degutyte, Manjari Kaul, Βικτώρια Παπαμιχαήλ, Μελίνα Σκούφου, Εύα Τσούρου

Δείτε εδώ το βίντεο

Πώς μπορείτε να συνεισφέρετε;

δείτε εδώ τη καμπάνια μας

Αν σας ενδιαφέρει το project αλλά δεν μπορείτε να συνεισφέρετε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βοηθήσετε. Μπορείτε να μας βοηθήσετε να δημιουργήσουμε ντόρο σχετικά με την καμπάνια μας, με το να ακουστεί στα social media. Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία του Indiegogo αν θέλετε να μοιραστείτε πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια μας. Αν ζείτε στην Αθήνα, ελάτε να δείτε την παράσταση μας στην Ομόνοια, τον Απρίλη.

Για περισσότερες πληροφορίες συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook.

To link μας είναι : https://www.facebook.com/omonoiaproject

Μπορείτε να καταθέσετε απευθείας στον παρακάτω λογαριασμό με την ένδειξη "ομόνοια":

*ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΤΕ ΛΟΓΩ CAPITAL CONTROL

Anastasia -Melina -Skoufou

IBAN GR2101101470000014760501669

National Bank of Greece

SWIFT-BIC: ETHNGRAA