Κινδυνεύουν με ματαίωση οι εκδηλώσεις στο Ηρώδειο

Το μεγάλο μπάχαλο φαίνεται πως επικρατεί με τις συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν στο Ηρώδειο, με τους διοργανωτές να στέλνουν επιστολή-καταπέλτη προς την υπουργό Πολιτισμού.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν, μπορεί το υπουργείο να διαθέτει το Ηρώδειο με περίπου το 46% της χωρητικότητάς του (2.000 θέσεις), όμως το ενοίκιο που ζητείται δεν είναι αντίστοιχο της μείωσης, αλλά αρκετά υψηλότερο.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση οι διοργανωτές θα αποχωρήσουν από το μεγαλύτερο μέρος των μουσικών και θεατρικών παραγωγών.

Ανάμεσα σε άλλα στην επιστολή τους αναφέρουν «Η δέσμευσή σας ότι λόγω της μεγάλης ζημίας που υπέστη ο κλάδος, δεν θα επιβαρυνθούμε με το παράβολο των 3000+ ΦΠΑ για το ταμείο αρχαιολογικών πόρων, ώθησε αρκετούς από τα μέλη τόσο του ΠΣΔΠΕ και των ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ να προχωρήσουν σε οικονομική μελέτη για πραγματοποίηση παραγωγής, δεδομένης και της πιο διευρυμένης χωρητικότητας την οποία ορίσατε». Ο μέγιστος αριθμός 2000 θέσεων για το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού αντιστοιχεί κάτω από το 50% της χωρητικότητας του μνημείου και στην περίπτωση κατά την οποία δεν αντιστοιχεί αναλογικά το ποσοστό χωρητικότητας σε αντίστοιχη μείωση του ενοικίου καθίσταται επαχθής η οποιαδήποτε παραγωγή. Η ταλαιπωρία και η οικονομική ζημία που έχουμε υποστεί ως κλάδος ήταν πέρα από κάθε πρόβλεψη και για πολλούς συναδέλφους η ζημία είναι μη αναστρέψιμη. Παρακαλούμε να μεσολαβήσετε στο Ελληνικό Φεστιβάλ για μείωση του ενοικίου των 15000+ΦΠΑ στο αναλογικό με τη χωρητικότητα ενοίκιο και χωρίς επιπλέον ποσοστά, που είναι και το δίκαιο για τις τρέχουσες συνθήκες. Μετά λύπης μας αύριο που είναι η καθοριστική ημερομηνία εάν δεν έχουμε τις συγκεκριμένες οικονομικές ελαφρύνσεις θα αποχωρήσει από τις παραγωγές Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου το μεγαλύτερο μέρος των μουσικών και θεατρικών παραγωγών».

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών