Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης | Ανακοίνωση για τις  Εισαγωγικές Εξετάσεις Σπουδαστικού Έτους 2022-2023

Η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων στα επαγγελματικά και προεπαγγελματικά τμήματα της Σχολής. Οι εισαγωγικές και οι κατατακτήριες εξετάσεις για το επαγγελματικό τμήμα θα πραγματοποιηθούν από 29 Αυγούστου έως και τις 13 Σεπτεμβρίου 2022 (29/08/2022 – 13/09/2022), ενώ οι εξετάσεις για τα προεπαγγελματικά τμήματα (φυτώριο) θα πραγματοποιηθούν στις 2 Οκτώβριου στην Αθήνα, στο κτίριο της ΚΣΟΤ, στην οδό Ομήρου 55, 10672.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά τις εξετάσεις του επαγγελματικού τμήματος σπουδών χορευτών, χορογράφων και καθηγητών χορού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για ακρόαση μέσω εισαγωγικών ή κατατακτήριων εξετάσεων.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις αφορούν αποφοίτους λυκείου από 18 έως 25 ετών.

Oι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές ή πτυχιούχοι άλλων ισότιμων σχολών της Ελλάδας ή του εξωτερικού, που δεν ξεπερνούν το 28 έτος της ηλικίας τους, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις κατατακτήριες εξετάσεις.

Τα προεπαγγελματικά Τμήματα λειτουργούν με σκοπό την κατάλληλη προετοιμασία παιδιών που έχουν αποφασίσει να ασχοληθούν επαγγελματικά με το χορό. Το «Φυτώριο» της Σχολής στελεχώνουν αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 10 έως 17 ετών που επιλέγονται κατόπιν εξετάσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι εξετάζονται στο μπαλέτο, στο σύγχρονο χορό και στη ρυθμική.

Για λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία εξέτασης, τη συμπλήρωση της αίτησης, καθώς και την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα της ΚΣΟΤ.

Προηγούμενο άρθροΚατάθεση θεατρικών έργων στο Κρατικό Θέατρο Ελλάδος
Επόμενο άρθροΗ σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Θεάτρου Πορεία, ξεκινά την τρίτη συνεχή χρονιά της