«Μητέρα και Κόρη: Mια Παράξενη; Υπέροχη; Σχέση;» - Βιωματικό εργαστήριο θεατρικής έκφρασης με τη Θάλεια Βαλέτα

foto1_0001Η φωτογραφία είναι από το προσωπικό αρχείο της Θάλειας Βαλέτα

στον Πολυχώρο UNDERGROUND

Πλατεία Κοραή 4, Αθήνα (είσοδος από τον κινηματογράφο ΑΣΤΥ) |

Τηλ.: 6980 6960 86

 

7 Φεβρουαρίου 2016

11:00 – 17:00

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την ώρα έναρξης του εργαστηρίου

 

Το εργαστήριο θα γίνει με οδηγό την Θάλεια Βαλέτα, ηθοποιό, δραματοθεραπεύτρια και δημιουργό της τεχνικής «Metamyth»© Therapy through Art την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 στο θέατρο Underground (Κοραή 4, Αθήνα) και ώρα 11:00-17:00.

Οι συμμετέχοντες, για έξι ώρες (με δυο σύντομα διαλείμματα),  δοκιμάζοντας ρόλους από αρχαία και σύγχρονα θεατρικά κείμενα και χρησιμοποιώντας θεατρικές τεχνικές από την πρόβα, θα αγγίξουν συναισθήματα γύρω από  το υπαρξιακό θέμα της σχέσης μητέρας και κόρης. Η δουλειά που θα κάνουμε θα τους  δώσει την ευκαιρία να πειραματιστούν με ρόλους που μπορεί να τους φανούν χρήσιμοι στη ζωή.

Η «Metamyth»© Therapy through Art είναι μία ψυχοθεραπευτική τεχνική που βασίζεται στην δραματοθεραπεία  και την μυθολογία. Μέσα από την νοητική και σωματική χαλάρωση, την απόλαυση, την ευφορία, θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να επικοινωνήσουν με πτυχές του εαυτού τους και να ανακαλύψουν δικές τους πηγές έμπνευσης και δημιουργικότητας, ίσως και την αυτογνωσία ή τη λύτρωση που θα τους προσφέρει το εργαστήριο αυτό.

Το εργαστήριο απευθύνεται στους ηθοποιούς και τους εκπαιδεύει  να βρίσκουν τον ρόλο μέσα στον εαυτό τους. Επίσης, απευθύνεται σε όσους  τους απασχολεί το θέμα της σχέσης μητέρας και κόρης και αγαπούν το θέατρο.

Οι επαγγελματίες και φοιτητές ψυχικής υγείας και ανθρωπιστικών επιστημών θα έχουν επίσης όφελος  βιώνοντας την μέθοδο «Metamyth»© Therapy through Art.

 

Βιογραφικό

Η Θάλεια Βαλέτα είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης,  δραματοθεραπεύτρια και δημιουργός της τεχνικής  «Metamyth»© Therapy through Art. Σπούδασε υποκριτική στην ALRA (Academy of Live and Recorded Arts) στο Λονδίνο και στην Ecole Philippe Gaulier και εργάστηκε ως ηθοποιός σε θέατρα  στο Λονδίνο. Είναι κάτοχος ΒΑ από το University of the Arts London στα  Μέσα Ενημέρωσης και Πολιτιστικές Επιστήμες και ΜΑ στη Δραματοθεραπεία από το University of Derby UK. Εργάζεται  σε νοσοκομεία και πραγματοποιεί θεατρικά και θεραπευτικά σεμινάρια  «Metamyth»© σε χώρους τέχνης διεθνώς.

 

Ημέρα & Ώρα εργαστηρίου

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 : 11:00 – 17:00 (έξι ώρες)

 

Τηλέφωνο & email επικοινωνίας για κρατήσεις

6980 6960 86 & email: [email protected]

 

Κόστος μαθήματος

30 ευρώ

 

Επισκεφτείτε τη σελίδα του ΠολυχώρουUNDERGROUNDστο facebook:Underground . KoraiTessera

https://www.facebook.com/UndergroundKoraiTessera/?fref=ts