Ο Καραγκιόζης του Πατρινού το Σάββατο 29/08 στην ΕΡΤ-1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο ξυπόλυτος ήρωας, ο παραδοσιακός Καραγκιόζης του Χρήστου Πατρινού για άλλη μια φορά έχει την τιμητική του.

Το Σάββατο 29 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα (19:00) ο τηλεοπτικός δέκτης της ΕΡΤ-1 θα μεταδώσει σε επανάληψη το ντοκιμαντέρ Ες αύριον τα σπουδαία παραγωγής Ελλήνων σκηνοθετών με τίτλο επεισοδίου «Ο Θανάσης και ο Αθανάσιος Διάκος».

Το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει τα μυστικά της λαϊκής τέχνης που μεταλαμπαδεύει ο καραγκιοζοπαίχτης Πατρινός στους μικρούς μαθητές του εργαστηρίου Περί Σκιών.

Πρωταγωνιστής ο Θανάσης ηλικίας μόλις 6 χρονών όπου μαζί με τα άλλα παιδιά-μαθητές ανεβάζουν την παράσταση «Ο Καραγκιόζης καντηλανάφτης και ο Αθανάσιος Διάκος, ο ήρωας της Αλαμάνας» αναδεικνύοντας το ταλέντο τους και την αγάπη τους για το θέατρο σκιών.

Η σκηνοθέτις Λένα Βουδούρη συνεργάζεται για 2η φορά με τον Χρήστο Πατρινό και για λογαριασμό της ΕΡΤ-1. Η πρώτη ήταν το 2010 και για την καταξιωμένη τηλεοπτική εκπομπή Παρασκήνιο «Καραγκιόζη- δεν είμαι εδώ!». Η εκπομπή προσέγγιζε τη στενή σχέση που συνδέει τον καραγκιοζοπαίχτη με την φιγούρα του Καραγκιόζη μέσα από την δύσκολη καλλιτεχνική ζωή και σκληρή καθημερινότητα.

 

Περί Σκιών
œΝόρμαν 18-20 (Αγ. Διονύσιος) Τ.Κ. 26441, Πάτρα
τηλ: 2610452320,6977355402
email: [email protected]
facebook

Προηγούμενο άρθροΑκρόαση για παιδική παράσταση
Επόμενο άρθροΤα θεατρικά εργαστήρια Theater Labs ανοίγουν φέτος τις πόρτες τους σε όλη την Αττική