Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς σε έναν συναρπαστικό διπλό «Φρανκενστάιν» δωρεάν online

Το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας παρουσιάζει στο YouTube μία παραγωγή της κλασικής νουβέλας γοτθικού τρόμου, που προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση.

Αυτή η παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας έκανε πάταγο και όχι μόνο εξαιτίας του Μπέντεντικτ Κάμπερμπατς, ο οποίος εξελισσόταν σε σταρ διεθνούς βεληνεκούς χάρη στο «Sherlock». Η πρωτοτυπία ήταν ότι ανέβηκε μία διπλή παράσταση βασισμένη στη νουβέλα γοτθικού τρόμου της Μέρι Σέλεϊ, με τον Κάμπερμπατς να υποδύεται στη μία τον Βίκτορα Φρανκενστάιν και στην άλλη το τερατόμορφο δημιούργημά του. Απέναντί του, είχε τον Τζόνι Λι Μίλερ («Elementary», «Trainspotting»).
Σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ Ντάνι Μπόιλ («Trainspotting», «Slumdog Millionaire»), αυτός ο «Φρανκενστάιν» έγινε sold-out στο Λονδίνο, ενώ τη βιντεοσκοπημένη παράσταση, που προβλήθηκε σε κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο του προγράμματος National Theatre Live, την παρακολούθησαν 800 χιλιάδες θεατές!

 

Η Μέρι Σέλεϊ ξεκίνησε τη συγγραφή του «Φρανκενστάιν» σε ηλικία μόλις δεκαοκτώ ετών, όταν με τον Λόρδο Βύρωνα και τον Τζον Πολιντόρι αποφάσισαν να κάνουν μεταξύ τους έναν διαγωνισμό για το ποιος θα γράψει την καλύτερη ιστορία τρόμου. Έπειτα από μέρες, η Σέλεϊ ονειρεύτηκε την ιστορία ενός επιστήμονα που, αφού δημιούργησε ζωή, ένιωσε τρόμο για αυτό που είχε καταφέρει. Έτσι γεννήθηκε ένα γοτθικό θρίλερ αλλά και μια ρομαντική ιστορία και ένας μύθος, που προειδοποιεί για τους κινδύνους της επιστήμης όταν εκείνη επηρεάζεται από τα ανθρώπινα πάθη και την εμμονή. Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1818 και από τότε έχει επηρεάσει βαθιά την ποπ κουλτούρα.

Η πρώτη παράσταση, με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στο ρόλο του τερατόμορφου πλάσματος θα είναι διαθέσιμη στο κανάλι του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας στο YouTube από την Πέμπτη 30/4 ως την Πέμπτη 7/5, ενώ η δεύτερη από την Παρασκευή 1/5 ως την Παρασκευή 8/5.

Προηγούμενο άρθροΤο σίκουελ του μιούζικαλ «Το φάντασμα της όπερας» έρχεται δωρεάν στο YouTube
Επόμενο άρθροΤο ΚΘΒΕ αποχαιρετά τον Γιάννη Καραχισαρίδη