Ο Τζώνη Θεοδωρίδης είναι «Νέο Αίμα»

Επιμέλεια άρθρου: Κωνσταντίνος Πλατής

"Νεό αίμα" δεν τον λες αλλά φαίνεται ότι μας το χρωστούσε καθότι το ευρύ κοινό τον γνωρίζει περισσότερο από την τηλεόραση και τις ταινίες των 80's που τον έκαναν γρήγορα αναγνωρίσιμο και δεν του έδωσαν την ευκαιρία να αναδείξει όλες τις πτυχές του ταλέντου του.

Γεννήθηκε στο Λίβανο, όπου και έζησε τα πρώτα εφτά χρόνια της ζωής του. Η μητέρα του ήταν Ελληνίδα και ο πατέρας του Λιβανέζος. Μετά τον χωρισμό των γονιών του εγκαταστάθηκε με την μητέρα του στην Αθήνα, αρχικά΄στο Αιγάλεω και έπειτα στην πλατεία Αμερικής. Το πραγματικό του όνομα είναι Ζαν Πιέρ Καϊρούς. Το καλλιτεχνικό του επώνυμο, το Θεοδωρίδης, είναι το επώνυμο του Έλληνα παππού του. Εμφανίσθηκε στην πρώτη ταινία μικρού μήκους του Βασίλη Μαζωμένου και σε πολλές ταινίες της μεγάλης οθόνης από την αρχή της δεκαετίας του '80, ενώ ερμήνευσε χαρακτηριστικούς ρόλους και σε τηλεοπτικές σειρές, κυρίως του Νίκου Φώσκολου κατά τη δεκαετία του '90, από τους οποίους έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό.

Στο θέατρο λοιπόν, που έχει παίξει λιγες φορές, τον βλέπουμε φέτος στο εμβληματικό έργο "Ο φονιάς" του Μήτσου Εθυμιάδη στο ρόλο του "Ταρζάν". Η ερμηνεία του δεν είναι απλά εξαιρετική αλλά κάτι  παραπάνω και εξαντλεί ανατριχιαστικά όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση του, εκφραστικότητα, σωματικό θέατρο, ρυθμό και εσωτερική ερμηνεία, έχοντας βέβαια συνοδοιπόρους του, με τις επίσης εξαιρετικές ερμηνείες τους, το Γιώργο Χριστοδούλου, τον Αντώνη Αλεξίου και τη Λουκία Παπαδάκη.

Όλα αυτά μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Τζώνη Θεοδωρίδης είναι ένα αντισυμβατικό "Νέο αίμα" του ελληνικού θεάτρου.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

Προηγούμενο άρθροBAZAAR με μοναδικές προσφορές από 11 έως 27 Μαρτίου στο πωλητήριο – e-shop του Εθνικού Θεάτρου
Επόμενο άρθροΕπετειακό συνέδριο για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή