Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι για παιδιά στο ΚΘΒΕ

url

Έντεκα εβδομάδες γεμάτες θέατρο & παιχνίδι

Ολοήμερο  Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι για παιδιά

Συνεχίζονται οι εγγραφές

 «Αυτό το Καλοκαίρι πάμε Διακοπές στο…  Θέατρο!»

 

Έντεκα εβδομάδες γεμάτες Θέατρο & Παιχνίδι περιμένουν  τους μικρούς μας φίλους (4-11 ετών) αυτό το καλοκαίρι στο ΚΘΒΕ, στο  Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι.

Από τις 21 Ιουνίου έως 9 Σεπτεμβρίου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σας ταξιδεύει σ’ έναν κόσμο έκφρασης και φαντασίας όπου τα παιδιά μέσα από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους.

Μια ομάδα από έμπειρους παιδαγωγούς δημιούργησε για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (ειδικά τμήματα 4-5 ετών, 6-7 ετών, 8-9 ετών, 10-11 ετών) διαφορετικές θεματικές εβδομάδες με συγκεκριμένες δράσεις όπως: ξεναγήσεις σε χώρους του θεάτρου, διαδραστικούς περιπάτους (πολιτιστικές- εκπαιδευτικές δράσεις σε χώρους εκτός θεάτρου), μουσική, χορό-κίνηση, θέατρο, αφήγηση, προβολές, ζωγραφική, ειδικές κατασκευές.  Σε αυτό το ταξίδι τα παιδιά ανακαλύπτουν, μαθαίνουν, εκφράζονται, κοινωνικοποιούνται και δημιουργούν τον κόσμο που επιθυμούν. Μα πάνω απ’ όλα διασκεδάζουν!

Δείτε τις εβδομαδιαίες Θεματικές του Ολοήμερου Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου

 Οι καλοκαιρινές περιπλανήσεις του κυρίου ΠΚ – Μικροί συνταξιδιώτες προσδεθείτε!

Ποιος είναι ο μυστηριώδης κύριος ΠΚ; Γιατί ταξιδεύει με αυτήν την περίεργη βαλίτσα που ολοένα την αδειάζει και όλο γεμάτη μένει; Αν είσαι παιδί 4-11 ετών και θέλεις να ακολουθήσεις τα ίχνη του κυρίου ΠΚ σε πολιτείες αλλιώτικες και κόσμους μαγικούς, έλα στο Κ.Θ.Β.Ε., πάρε την κάρτα επιβίβασης και απόλαυσε το ταξίδι!

Με αφορμή παραστάσεις του Κ.Θ.Β.Ε. θα γνωρίσεις κλασικά και λαϊκά παραμύθια, έργα Ελλήνων δημιουργών, όπερα και θα ανακαλύψεις τη χαρά και τη δύναμη του ομαδικού παιχνιδιού.

Πρώτος προορισμός, η χώρα του Μορμόλη. Ρίξε μια ματιά στο πρόγραμμα, πάρε σειρά προτεραιότητας και δέσε τη ζώνη σου!

 

21-24 Ιουνίου Ο Μορμόλης

27 Ιουνίου-1 Ιουλίου Ο Τρελαντώνης

4-8 Ιουλίου Η Πεντάμορφη και το Τέρας

11-15 Ιουλίου Στη Ντενεκεδούπολη

18-22 Ιουλίου Ο μαγικός αυλός

25-29 Ιουλίου Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων

1-5 Αυγούστου Ένα παιδί μετράει τα άστρα

8-12 Αυγούστου Η φάρμα των ζώων

22-26 Αυγούστου Πήτερ Παν

29 Αυγούστου-2 Σεπτεμβρίου Ο παπουτσωμένος γάτος

5-9 Σεπτεμβρίου Οικογένεια Νώε

Τα Εργαστήρια θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή 7:30 – 16:00, και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού (21 Ιουνίου – 9 Σεπτεμβρίου). Το πρόγραμμα διαθέτει την ευελιξία συμμετοχής από μία εβδομάδα και για όσες και όποιες εβδομάδες επιλέξετε (με δυνατότητα άφιξης αργότερα και αναχώρησης νωρίτερα). Τα τμήματα ακολουθούν συγκεκριμένες προδιαγραφές (ολιγομελή, αυστηρή ηλικιακή σύνθεση) έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας τους.

Oι εγγραφές για τη συμμετοχή των παιδιών στο Ολοήμερο  Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι,  που διοργανώνει για πρώτη φορά το ΚΘΒΕ συνεχίζονται.

Κόστος συμμετοχής: : 70 € / εβδομάδα.

Παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ πρωινό και μεσημεριανό.

Ισχύουν ειδικές τιμές για εγγραφές έως  δεκαπέντε ημέρες πριν την έναρξη του εργαστηρίου και για αδέλφια.

 Το ΚΘΒΕ επιλέγει αυτό το Καλοκαίρι να μεταμορφώσει δημιουργικά τον κόσμο των παιδιών! Η Τέχνη κάνει τα παιδιά δυνατά!

 Υπεύθυνη προγράμματος: Κωνσταντίνα Ματζίρη

 Πληροφορίες: Δευτέρα – Παρασκευή 10.00-14.00

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 5200029