Ομαδική Έκθεση Εικαστικών με θέμα «Θέατρο και κινηματογράφος»

 

«ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 1ΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

Υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων πραγματοποιήθηκε η  Ομαδική Έκθεση Εικαστικών με θέμα «ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ». Η έκθεση θα έγινε στο πλαίσιο του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Παραμυθιού, με τίτλο «όταν οι νεράιδες κυβερνούσαν τον κόσμο», στο Θέατρο Παραμυθίας – Αλμπέρτα Τσοπανάκη (Παραμυθίας 27 και Μυκάλης Κεραμεικός), στις 27 και 28 Μαΐου 2017, στις 6.30μ.μ. 

Επιπλέον, σημειώνεται πως εκτός από τα έργα των εικαστικών, θα παρουσιάστηκαν  και έργα – σχετικά με το θέμα – ειδικά ζωγραφισμένα από παιδιά.

Κατά τη διάρκεια του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Παραμυθιού «όταν οι νεράιδες κυβερνούσαν τον κόσμο»,, παρουσιάστηκε υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και η θεατρική παράσταση με τίτλο : «Παραμύθι Χωρίς Όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα, στις 8.00μ.μ. .

 Η νέα διευθύντρια θεάτρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων Ιωάννα Μαστοράκη εκπροσώπησε επάξια τον πρόεδρο  της Unesco Πειραιώς και Νήσων Γιάννη Μαρωνίτη έκανε εκτενή αναφορά στις δράσεις του ομίλου και στην σημαντικότητα των παραμυθιών στην διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών.

  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Νέα διευθύντρια Θεάτρου του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων  κ. Ιωάννα Μαστοράκη και  η Υπεύθυνη της Διεύθυνσης Εικαστικών κ. Yurka Raycheva ,τίμησαν του καλλιτέχνες που συμμετείχαν  για την προσφορά  τους στον πολιτισμό.

  Για μια ακόμη φορά, ο Όμιλος UNESCO Πειραιά, γίνεται δίαυλος πολιτισμού και στοχεύει- μέσα από τις εκδηλώσεις του – στη διάδοση και στην προώθηση της τέχνης, προς το ευρύ κοινό και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά, που μπορούν να γίνουν οι αυριανοί πρέσβεις του πολιτισμού μας στο εξωτερικό» τόνισε ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA), για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.

 

Προηγούμενο άρθροΙΜΚ | Επετειακή προβολή αφιερώματος στον Μιχάλη Κακογιάννη
Επόμενο άρθρο«Μισάνθρωπος» από την Ιόλη Ανδρεάδη, με τη Βασιλική Τρουφάκου, τον Μιλτιάδη Φιορέντζη και τη Μελίνα Θεοχαρίδου την Άνοιξη του 2018